banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
U posljednjih... godina vidjela sam tako malo filmova nominovanih za oscara a koji su ga i zasluzili. A jedan od njih je Hotel Ruanda, nominovan prosle godine.
Film „Memoari jedne gejse“ je mogao biti i kraci, ali dobro, nije ni oscar, kao sto je Utopija rekao, bas neka prestizna nagrada (a kamoli „najprestiznija“ kako je neki nazivaju) Zapravo je cesto i cista smijurija.
A ni „vrtlar“ me nije bas odusevio. Opet, mogao je biti i kraci i povezaniji, nego sto jeste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 19:01 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
*Sisiban* je napisao:
Planina Brokeback - Two thumbs up! Šta ima veze što su "homići", i to su ljudi...

Evo ga, film djeluje :)

U nastavku moguc spoiler. Pazi! :)

Sad sam pogledao Crash. Bas mi se svidio. Otisao sam da ga pogledam bez ikakvog predznanja. U pocetku mi se cinilo da ce to biti pateticna prica o rasizmu i netrpeljivosti izmedju nacija, ali se na kraju ispostavilo da nije poenta filma o tome. Bar sam ga ja tako dozivio. U sustini sama ideja i nije bas originalna, isprepletanje sudbina raznih ljudi se pojavljivalo u filmovima mnogo puta, ali ima bas dobrih scena i to su one scene "kulminacije" koje su rasporedjene po filmu, cini mi se da ih ima 4 ili 5. Kontao sam, mozda bi bilo bolje da su sve te scene pustene na kraju i da se paralelno prikazuju.
Definitivno mi je najjaca ona sa djevojcicom kada pokusava da spasi oca, i sva ona prica o plastu koja prethodi toj sceni. Na toj sceni je citava sala zanijemila.

Nisam pogledao ostale nominovane za najbolji film, tako da ne mogu reci da li je Crash najvise zasluzio oscara ili ne.
U svakom slucaju, jako mi je drago sto sam ga pogledao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 01:53 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 20:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
LAKU NOC I SRETNO-ovo nije los film,ali nista posebno.Greska,glavni glumac je apsolutno sjajan.Prikaz kako su mediji radili nekada u Usa I to je to.Kratak,sadrzajan ali nisam odusevljen.

CRASH(stvarno ne znam zasto je ovaj film preveden kao Fatalna nesreca a ne kao Sudar ???)-svidio mi se.Veoma.Od same price o rasizmu,toleranciji,pa do glumaca.Inace volim gledati vise prica koje se ispreplicu a iamju sta da kazu.Neko je pomenuo scenu sa plastom I djevojcicom I ta scena jeste sjajna ali meni se vise svidjela ona scena sa u autu sa policajcem I stoperom.Svidja mi se sto oni za koje mislite za rasisti,koji se tako predstavljau u sustini I nisu,sto covjek sa tetovazom mora obavezno biti lopov,sto covjek crne koze mora stiti iste takve I sve to moze da bude a ne mora.Preporucujem.
Nisam jos od nominovanih vidio Planinu I Capte ali mislim da je Crash zasluzio Oscara.

MRTVA NEVJESTA-Tim Barton je imao materijala da razradi likove ali nije to uradio,pogotovo likove roditelja koji su sjajni.Pjesme su zanimljive,boje su odlicne,glavni lik je katastrofalan,a odgovor sta je potrebno za ljubav I sta je cini nije prikazan.Nije lose ali moglo je I bolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 09:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 02:50
E pa taksi, ukusi nam se bas razlikuju.

Meni je Crash bio jako los. Pateticno-slatkasta prica o rasizmu i o tome kako smo mu svi, jelte, podlozni. Osim sto ne nosi neku smisleniju poruku od "rasizam je puj-kaka" bio mi je i prilicno dosadan. Likovi su mi bili jako vjestacki, pogotovo onaj cajkan sto prvo ispipka crnkinju pa ga onda reziser opravda sa vrlo neuvjerljivim "ma to je njegova reakcija na nepravednu situaciju u kojoj se nalazi njegov otac, inace najveci crnoljubac od svih." Bash... I sve to kuliminise kada on rizikuje svoj zivot da bi spasio crnkinju koju je nedavno maltretirao. Scena za povratiti. Pa onda onaj Iracanin sto puca corke, jao... Patetika, patetika.

Sa druge strane Barton mi je odlican, a ako si ti u njemu trazio "sta je potrebno za ljubav i sta je cini" onda si definitivno stavio prevelike zahtjeve pred film. Ako film i istrazuje pojedine aspekte ljubavi, Barton nije bio toliko nadobudan da nam pokusa prodati jednostavan odgovor na takvo ultimativno pitanje. I tim bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 13:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Zomb1~Ginnungagap~ je napisao:
Sa druge strane Barton mi je odlican, a ako si ti u njemu trazio "sta je potrebno za ljubav i sta je cini" onda si definitivno stavio prevelike zahtjeve pred film. Ako film i istrazuje pojedine aspekte ljubavi, Barton nije bio toliko nadobudan da nam pokusa prodati jednostavan odgovor na takvo ultimativno pitanje. I tim bolje.

Ne mislim da je reditelj nadobudan ako prikaze svoje vidjenje nekih stvari,a Barton to zna raditi,Big Fish,Carli...
Nevjesta mi nije legla,kao da nije uspio odrzati konce u drugom dijelu price.

Da,bas nam se razlikuju misljenja ali napokon kad neko to tako kaze a ne da mi soli pamet kako nisam shvatio film.

Meni nije bilo toliko patetike,mislim da je dobro prikazao kako crnac moze biti kriminalac,a ne mora(Terense Hauard),neki to zele a neki se stide nekih stvari,neki verbalno iskazuju mrznju ogorceni svojim problemima(Met Dilon) a ne stvarnim razlozima...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]