banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 15:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 20:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Citiraj:
Gospodar Prstenova? Vrhunac filmske umjetnosti, nema sta...

apsolutno ne ali ni BM nije neko vrhunsko ostvarenje i ove godine sigurno ima boljih filmova u konkurenciji

a ako ga i dobije to ce biti samo jos jedan dokaz da oskara i ne dobiju uvijek najbolji filmovi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 02:50
Citiraj:
a ako ga i dobije to ce biti samo jos jedan dokaz da oskara i ne dobiju uvijek najbolji filmovi

Upravo to sam i pokusao da kazem :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 00:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Kid_A je napisao:
minhen veoma problematicno portretise sve likove palestinaca, a uz to prilicno jasno promovise osvetu, pa sad saberi dva i dva.

Spilberg je i rekao da on ne zeli nista "ispraviti" nego prikazati sliku onakava kakva jeste,zato je i naisao na osudu Jevreja.Imao je hrabrosti da to napravi,a zar nije tako u svijetu?Zar se ne vrti mnogo toga nabazi osvete?Ovo je film o onome kako jeste a ne kako bi trebalo da bude.Zato mi se i svidio.Volim filmove koji nose poruku ali i one koji pokazu kako jeste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 00:08 
Veteran
Veteran

Kid_A je napisao:
smrt jahuu. ako umjesto predivnog i jedinstvenog filipa sejmura hofmana u jednoj gotovo savrsenoj ulozi oskara dobiju ova dva pozercica sitna i nikakva, to ce biti...

Nemoj tako,Hoakin Finiks je dobar glumac,ali Hofman dobija sigurno.Glasaci vole takve uloge a bilo bi i m previse da jos jednu ulogu muzicara nagrade,prvo Dzejmi Foks pa sad ovaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 02:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Kid_A je napisao:
minhen veoma problematicno portretise sve likove palestinaca, a uz to prilicno jasno promovise osvetu, pa sad saberi dva i dva.

Spilberg je i rekao da on ne zeli nista "ispraviti" nego prikazati sliku onakava kakva jeste,zato je i naisao na osudu Jevreja.Imao je hrabrosti da to napravi,a zar nije tako u svijetu?Zar se ne vrti mnogo toga nabazi osvete?Ovo je film o onome kako jeste a ne kako bi trebalo da bude.Zato mi se i svidio.Volim filmove koji nose poruku ali i one koji pokazu kako jeste.

Eh taksi, kad kod pomislis da bilo koji film prikazuje stvari "kako jeste" popij nesto alkoholno.

"Politicki korektan" film. Da li je to zvucilo ljigavo? E pa trebalo je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
to sto je spilberg rekao je tako podlozno manipulaciji s njegove strane da je prosto odvratno. nemozes doci i reci: ja pravim onako kako jeste ili doci i reci: ja pravim onako kako treba da bude. ti jednostavno uradis i ljudi razmisljaju o tome i osjecaju i mogu da ti sude, jer su takvi odnosi moci. jednostavno, radis onako kako osjecas, to sto poslije nazivas jednim ili drugim imenima, nema previse veze. smrt spilbergu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
smrt spilbergu!!!

Nemoj tako, ko ce onda da nam pravi ultra-mega-giga hitove, iliti "vidi-sta-momci-iz odjeljenja-za-specijalne-efekte-mogu" filmove. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Mozda Peter Hobit Jackson ili George Truli SF Lukas. :lol: :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Kid_A je napisao:
minhen je jevrejski film osvete. zato ide u isto kos sa pasijom i shark tale. smrt fasizmu.

kakve osvete jevreja? molim te, elaboriraj to. i josh velish da su jevreji fashisti?! jebiga, arijel sharon mozhda jeste nekad bio ...

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 19:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
Mozda Peter Hobit Jackson ili George Truli SF Lukas. :lol: :D 8)

Moze bit bidne, ali ja ipak mislim da oni nisu u stanju da naprave film onakvog kalibra kao sto je Rat cvjetova 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

elaborirao sam na prethodnoj stranici. fasista se nalazim u svakome od nas. pa tako i u jevrejima. smrt fasizmu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
hehe,

Moram se nadovezati na ovo gore,,politicki korektan,, ,ako si isao gledati taj film u kino i ocekivao politicku objektivnost od jednog jeshe kakav je Spilberg onda stvarno nisi normalan,ako mislis da ce on pljuvati po svojima.. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 23:21 
Veteran
Veteran

I ne mislim da je Spilberg snimio film 100% istinit ali mislim da je prikazao svoju viziju.Meni se svidjelosto nije napravio film gdje je sve ili crno ili bijelo,vec su greskama i osvetom obiljezeni i jedni i drugi.Svidjelo mi se sto nije Jevreje prikazao kao nevinasca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 23:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ocigledno imamo problema sa komunikacijom.

Meni se upravo ne svidja sto film pokusava biti "politicki korektan" na jedan potpuno vjestacki nacin. I kako ja to vidim to je upravo i glavna karta (ako ne i jedina) ovog filma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kid_A je napisao:
elaborirao sam na prethodnoj stranici. fasista se nalazim u svakome od nas. pa tako i u jevrejima. smrt fasizmu!!!

nisam gledao film. ali znam o čemu se radi, jer sam dosta čitao o tome. kad pogledam, reći ću šta mislim. nego, mene zanima par stvari, vezano više za sam događaj, nego za umjetnički utisak filma.

da li to znači da ti opravdavaš ono što se desilo, ako film procjenjuješ kao osvetnički? palestinci problematično oslikani- izvini, a kako se slikaju teroristi? treba da budu ultra pozitivci, sa sve moralnom dilemom da li da ubijem 7, 8 izraelskih sportista ili da pobijem cijelo olimpijsko selo?

mislim da griješiš kada tvrdiš da je poruka ubij palestince odn. muslimane. poruka bi trebala da bude SMRT TERORISTIMA, a ne palestincima. jer ne postoji opravdanje za terorizam. tačka. a poistovjećivati sav palestinski narod, ili bilo koji narod, sa jednom idejom, odnosno terorizmom u ovom slučaju, više je nego maloumno. to znamo i na vlastitim primjerima.
fašista možda leži u tebi, ali ga u meni nećeš naći. za jevreje ne znam, mada mi malo apsurdno.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
nisam gledao film

u redu. ne kazem ja da su svi palestinci kao teroristi, ali to je ono sto se nalazi u filmu koji nisi gledao. ni jedan lik palestinca nije pokazan pozitivino, uvijek su oni ludaci, maloumni, divljaci, nedovrseni, nesposbni. u filmu su svi palestinci izjednaceni sa teroristima. u tome je problem. i ne, ne opravdavam ono sto se desilo, ali mi je jednako odvratno opravdavati film o osveti za ono sto se desilo. niko to ne zasluzuje. a fasizam je toliko veliki dio nase kulture da svi imamo odredjene elemente u sebi. tek kada to priznamo, mozemo ga se rjesiti ili ga bar smanjiti.

Citiraj:
poruka bi trebala da bude

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da, trebala bi da bude, jer kao što rekoh, još nisam odgledao to čudo.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 11:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

e pa nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 21:17 
Veteran
Veteran

Cinjenica je da su Palestinci u Minhenu cinili ubistva i to je prikazano.Ni ja ne volim kad su oni prikazani kao negativci u pojedinim americkim filmovima ali za Minhen je moralo tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 10:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ne odnosi se ovo samo na njih, nego i na njihove porodice koje ocekuju vjesti i onog dimplomatu i svakog, ali svakog palestinca koji se pojavi. svi su prikazani kao kreteni. nedopustivo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]