banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 05:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2002, 07:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prekjuče (04. 05. 2002.) je bilo 22 godine kako je umro Stari, Josip Broz legenda Tito, Hase.

Evo povodom toga nekih komentara sa drugih foruma

-----------------------------
Prije 22 godine umro je drug Tito.
Hvala mu za sve.

P.S.
Pa neka vas je sramota, sta ste uradili od onakve zemlje!
Drug Tito je po meni bio izuzetan covek! Ima razlicitih misljenja u vezi njega! Ali za mene on je bio odlican diktator i pretsednik!
Dok je on bio na vlasti lepo se zivelo, jelo, pilo, putovalo.... svi su nas postovali kao zemlju! Jugoslavija je bila medju vodecim evropskim zemljama! Kako su samo Tita docekivali .... parade, avioni.... Eh, eh... Da zna Tito da vise nece postojati Jugoslavija pa on bi se prevrnuo u grobu! Mnogi kazu da je on kriv za raspad Jugoslavije i zbog masovnog broja siptara na Kosovu ..... Tito je dao svima pravo da slobodno ulaze i izlaze iz zemlje ... a sad sto je on umro pre vremena i sto onda tadasnja vlast nije kontrolisala sta se radi na Kosovu i potpuno zanemarila situaciju .... ne moze niko da krivi Tita za to! Jel on da je bio ziv sigurno bi drzao sve pod kontrolom.... znao bi sta da radi! On je bio uvek pun ideja i verovao u cvrstu i jaku Jugoslaviju! Nebi dopustio siptarima da se onako ponasaju!!!
Eh Tito, Tito ....!
Tito je bio covek iz buducnosti, nas svet nije bio spreman za velikana njegovog kalibra.

Samo idioti mogu reci protiv Tita.
Ponosan sam sto sam ziveo nekih 18 godina pod njegovim upravljanjem.

Neka mu je vecna slava i hvala !!!!

Šta vi mislite o njemu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2002, 15:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
joj vaderu o cemu ti sve vodis racuna :smile:
pusti covjeka nek odmara dole :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2002, 20:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
Tito je imao jako lijepe ideje, ali nisu bile ostvarljive "zahvaljujuci" prirodi covjeka. "Covjek je covjeku vuk"-rece Thomas Hobs i jos doda da je u njegovoj prirodi da bude egoistican i da misli sam na sebe. Eto, zasto ne uspjese ideje komunizma!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2002, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Lithium slažem se, jedan od razloga pada komunizma je nespremnost ljudi na tako nešto. Drugi (ustvari vjerovatno prvi) razlog je što je ono bio bezbožnički komunizam. Komunizam ali pobožan i duhovan je postojao među Hristovim apostolima i zapisi o tome postoje u Novom Zavjetu, to je bio pravi komunizam, i biće ponovo. Interesantno je kako se komunizam vezuje za bezbožništvo i kako mnogi "pobožni" galame na njega a ne znaju da je komunizam vrlo blizak izvornom hrišćanstvu, mnogo bliskiji Hristovoj nauci nego npr. kapitalizam.

Vjerujem da je komunizam ali istinski pobožan i produhovljen pravi sistem budućnosti.

Kako neko reče:
komunizam + istinsko pobožništvo = prava hrišćanska država

Ali istorija pokazuje da ljudi nisu spremni na mnoge istinski dobre ideje, ne samo komunizam već i na hrišćanstvo i mnogo toga drugog.

I još za kraj, ako se ne varam komunizam je trajao 70 godina (dok je baš bio jak) a još u Starom Zavjetu mu je prorečeno da će trajati 70 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2002, 07:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
vaderu daj dokaz o tome ( stihove )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2002, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo još jedan komentar, nije moj:

Draga moja, Gospodo? - DRUGARI! _P_I_T_A_M_

2. AKO ON nije znao, Zašto mi nismo uradili BOLJE, kada nam on više NIJE smetao?

3. AKO ON nije umeo, A mi JESMO, Zašto onda jos uvek PLAČEMO za NJIME?

NIJE ON kriv sto je OSTARIO, a NASLEDNIK se nije RODIO!

ALI ONO STO JE ZAPOČEO ĆE SE - "OSTVARITI"-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2002, 14:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2002, 01:00
"Nenaslednici, komunizmu ja vas ucim, jer pogadjam vasu zelju za lepotom i snagom.Kada zelite biti lepi i mocni kao ova likvidna bujica, sto vezuje nebo i zemlju, morate se spremiti da zivite u komunizmu.Antikomunizam je nasledje , koje vam preci ostavljaju.Ne budite naslednici,nego budite nenaslednici."
Vladika N.Velimirovic

Ovo i sam pojam "komunizam" nema veze sa komunizmom kao politickim sistemom koji vladao na ovim prostorima. On je bio utopija.Idealisticko prodavanje magle sirokim narodnim masama koje je od ljudi na ovom prostoru napravilo poslusne robove , "lutke od krvi bez trunke ideje" tacno tako.Bio je slika o zemlji dembeliji u kojoj svi rade i svako dobija prema svome radu, sto je bilo daleko od stvarnosti. U komunizmu su bile uspavane svake pokretacke sposobnosti covjeka.Umjetnost, ako nije bila na foru NOB-a , mlada partizanka , racunajte na nas, drug Tito i borci…i tako to, osporavana , medijski zabranjivana I ogranicavana .Umjetnici uglavnom nisu bili pripadnici KP-a , pa je po njima pljuvano, iz straha od njih samih,onda Goli otok ,policijsko saslusavanje i maltretiranje i protjrivanje.Komunisticka zagovara nepostojanje Boga, zabranjuje ulazak u crkvu pripadnicima partije , svestenici su takodje maltretirani.Svaka promjena je bila odbijana, kritikovana I zabranjivana, upravo iz straha da ga ne ugrozi. Svi komunisticki sistemi su propali, oni koji jos postoje su diktature , pogledajte kako zive ljudi na Kubi.
Ako ti neko nesto zabranjuje,i kaze ti da moras, ako te ucjenjuje , ne daje ti mogucnost izbora onda je to d i k t a t u r a . U komunizmu su ljudi zivjeli u lijepoj iluziji , u snu. Ono za cim mnogi zale i placu je upravo ta zemlja dembelija: 8-satno radno vrijeme a onda 16 h slobodno upaznjavano najrazlicitijim jalovim nacinima zabave, povoljni krediti, solidne plate, ljetovanje 7-15 dana za cijelu porodicu, sto manje razmisljaj... sta ti vise treba ? I ti vjerovao da ti je lijepo.Sta imas – nigdje nista niti zelju da nesto napravis.Postojala je zakletva na partijsku knjizicu,statut, sto znaci bespogovorno prihvacam sve sto u njoj pise… Amin.Zaludi narodne mase, ko ovce ih okreni za sobom I onda vladaj kako hoces. Ispirali ljudima mozak rodoljubivim partizanskim filmovima,pioniri maleni , udruzeni proleteri, drugovi i drugarice .Drzi ih u sto vecoj ogranicenosti i uspavaj…Problem je bio kad su se probudili…"U pola cetiri ujutro sa perona pet
Radnicka klasa odlazi u raj"

Obavezna lektira za III OS "Mali Joza" –kako je mali Joza cuvao krave i nije imao hlace i sl., djeca od 7 god. i nemaju pojma ko je J.B.Tito moraju ponavljati "Mi volimo Tita, mi volimo Tita, i ja volim Tita, zivio drug Tito,...", u svakoj ucionici njegova slika, jel to bilo normalno? Marksizam obavezan, javno iznosenje suprotnog misljenja zabranjeno.
Teorija, jako lijepo izmisljeno i napisano, al neprimjenjivo u praksi.To je kao da zamisljas kako mora da je lijepo letjeti , onda se popnes na vrh planine , rasiris ruke… I vjerujes da letis…
Ono za cim mnogi zale nije u stvari sam komunizam nego mladost koja im je prosla u ovih 10 god praznine.
Nije svima u komunizmu bilo lijepo.
I to kratko sto sam zivjela u komunizmu, zalim samo za ljudima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 09:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2002, 01:00
Bilo je ovako 10 budala u zatvoru i mirna bosna.A HOLANDIJA i ostala zemlje nikad nisu imali onako slobodu kao mi.YU

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 17.05.2002. 00:57, amsterdam je napisao:
Sjecam se dobro kada je umro i kada je bila sahrana da smo su stariji ljudi govorili samo da rata sada nebude........ sve se znalo vec tada
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Možda se i znalo ali Tito sa tim nema mnogo veze, rata i raspada SFRJ je moralo biti jer je to prorečeno prije dve hiljade a vjerovatno i više godina, o tome ima u mnogim proročanstvima.

Priče tipa "da je ovaj političar uradio (ili nije uradio) ovo i ono rata ne bi bilo" su priče za djecu. Političari su odradili svoj dio posla ali su u tome bili rukovođeni "odozgo" da bi sve to bilo kako je trebalo biti...bar u grubim crtama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 20:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Maj 2002, 01:00
HALO RAJA stose tice TITA ja samo jedno znam
dokje tita bilo mismo imali slobodu a moj otac
i mnogi drugi ocevi nije vazno koje nacije bili
su ZIVI A SADA LEZE 2METRA ISPOD ZEMLJE ZA KOGA
ZA NEKU SRBIJU ,HRVATSKU ILI BOSNU NAKRAJU NIKO
NIJE DOBIJO NISTA Ali valjda ce da se rodi neko
pametan na ovoj zemlji da bude barem slicno kao
prije.... Dragomije da ima jos uvjek normalne raje
TITO je covjek koji ce dase pamti vjekovma i LEGEDA
koja se nece zaboraviti!!!!I ZATO KAZEM ZIVIO TITI
I ONI KOJI SU KAO ON A IMANAS DOSTA!!!!
... VOZDRA UZIVAJTE U MIRU....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 21:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Maj 2002, 01:00
Vader ti pojma nemas.
Sve sam moguce skole SK zavrsio ali nikada niti sam cuo niti dosao do zakljucka da ideja komunizma i hriscanstva imaju nesto zajednicko.Komunizam apsolutno negira Crkvu.Jedina eventualna slicnost(ali uz puno,puno maste) mogla bi biti u slicnosti eventualnog nacina zivota covjeka u komunizmu i sadasnjem nacinu zivota monaha,stim da je razlika u svijesti nepremostiva i nepoveziva.I mene zivo interesuje da mi citiras to iz Starog Zavjeta.
Drugo,mi ni jednog jedinog dana nismo zivjeli u komunizmu vec u socijalizmu kao jednoj prelaznoj fazi ka komunizmu,koji je ostao utopija zbog nemogucnosti ljudske svijesti da prihvati i sprovede osnovu komunizma"Od svakog prema mogucnostima,svakome prema potrebi",tako da tih tvojih 70 godina iz prorocanstva Starog Zavjeta mozes da okacis macku o rep,ili bar tih 70 godina jos nisu ni pocele.
Primjetio sam da veoma cesto koristis Zavjet kao prorocanstvo,te mu svjesno ili ne dajes dozu mistike bez potrebe(i ne samo Zavjetu vec i u Gospodaru prstenova....).Mislim da mistifikacijom ti Zavjet zapravo nipodastavas i spustas ga na nivo recimo....Tarabica.
Ovo su samo prijateljske primjedbe i nadam se da se ne ljutis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

delta

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ovo su samo prijateljske primjedbe i nadam se da se ne ljutis.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ne ljutim se :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Vader ti pojma nemas.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Znam to

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Sve sam moguce skole SK zavrsio ali nikada niti sam cuo niti dosao do zakljucka da ideja komunizma i hriscanstva imaju nesto zajednicko.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Šta ti znači ovo SK?
Kakve si ti škole završio ja ne znam ali kako to da sam ja o paralelama hrišćanstva i komunizma pričao sa raznim ljudima, što u stvarnom životu (sa ljudima koje poznajem) što putem raznih foruma gdje se uveliko pričalo o tome i gdje su ljudi (drugi a ne ja :smile:) otvarali teme pod imenom "veza između komunizma i hrišćanstva". Šta su tebe učili ja pojma nemam.

S druge strane...naravno da to ne uče u školama :smile:, to možeš vidjeti iz samostalnog proučavanja i jedne i druge ideologije. Komunizam kakav je bio nije bio savršen, ali je tad trebao da bude takav. Komunizam-hrišćanstvo nije utopija ali je problem svijest ljudi, ljudi se trabaju promijeniti, razviti, evoluirati do toga da im je najprirodnije prihvatiti ovo: "od svakog prema mogućnostima, svakome prema potrebama".

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Komunizam apsolutno negira Crkvu</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Tačno ali dozvoli da te pitam: šta je Crkva?

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Zavjet kao prorocanstvo,te mu svjesno ili ne dajes dozu mistike bez potrebe (i ne samo Zavjetu vec i u Gospodaru prstenova....)</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Misliš li: ili mu dajem dozu mistike bez potrebe?

U Gospodaru Prstenova ima mnogo mistike i Duhom Svetim nadahnuto napisanih stvari koje se tiču stvarnog svijeta i događaja koji se odvijaju upravo ovih godina.

Isto važi i za Frank Herbertovo djelo "Dune" (Dina). I za mnoga druga...

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Mislim da mistifikacijom ti Zavjet zapravo nipodastavas i spustas ga</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Totalno naprotiv.
Mada to ti ne mogu tek tako objasniti, u pitanju su godine proučavanja, učenja i iskustva pri čemu uz sve to sad imam samo još mnogo veće mišljenje o Svetom Pismu a samim tim i o njegovom Piscu.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 29.05.2002. 23:32 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 23:10 
Početnik
Početnik

SK je Savez komunista,odnosno politicke skole saveza komunista,od osnovne Partijske organizacije,preko Komitetske zakljucno sa najvisom politickom skolom u tadasnjoj Jugoslaviji-u Kumrovcu.
O paralelama izmedju komunizma i hriscanstva se mogu razvijati teorije ali dodirne tacke ne postoje.I ostao si duzan citat iz Zavjeta.
Pozdrav

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: delta dana 30.05.2002. 00:16 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2002, 21:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Maj 2002, 01:00
dali ja po zanimanju bravar, mogu da se borim za predsjednika a imam samo drsku od RUSIJE....i poslije mene JA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2002, 20:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2002, 01:00
Dok je TITO bio živ mi smo živjeli a sad.........
Dok je TITO bio živ mi smo imali crveni pasoš...........
Dok je TITO bio živ mi..........
Ma svi szaju da su to najbolja vremena zato da ne nabrajam više.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2002, 22:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Jun 2002, 18:26
Never more Tito...
Never more SMrad...
Never more dr. (Rimtuti) Tuki...
Never more Karadzic...
Never more Alija...
Never more...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2002, 14:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Ma kakav Tito,pa to je bio djubre od covjeka koje je sve ovo sto se desilo poslije njega svjesno zakuhalo.
Citam ovde komentare i u velikoj vecini se spominje kako se lijepo zivjelo dok je on bio ziv,mozda i jeste ali na tudjim ludjima,dakle na kredit,pa taj nas je govnar toliko zaduzio u svijetu da ni nasi praunuci ne mogu da vrate tu lovu.Neko je napisao kako je bio docekivan taj nas diktator,pa normalno gde je god dosao trazio je lovu a oni su samo davali i davali i trljali ruke,normalno sve sto smo im vracali nije moglo pokriti ni kamate a kamo li smanjiti glavnicu.
Ma kakav lijep zivot smo mi to imali i lijepu slobodu,lijep zivot je bio taj sto se kod nas sve radilo na osnovi ljudske snage dok je u svijetu radila tehnika,lijep zivot,pa nasi ljudi su tek pocetkom 70-ih mogli sebi da priuste da si kupe ficu/pojedine komunjare u to ne ubrajam/dok se Evropa vozila u Mercedesima,BMW-ovima,Alfama,itd,itd.
Zemlje osovine dakle one koje su izgubile drugi svjetski rat i koje su bile srusene do temelja vec tada su opet /znaci samo nakon 15-ak godina/izgile u sam vrh a nama je bilo lijepo.Da bilo nam je lijepo jer smo imali slobodu govora samo sto nismo smjeli javno reci koje smo nacionalnosti,nismo smijeli reci nista protiv i jednog politicara ili sistema ili nedaj boze protiv nasega dozivotnog diktatora ha,ha,ha/uz njega su jedini dozivotni bili Causesku i Fidel/jer smo imali onaj famozni zakon koji nam je zabranjivao da kazemo sta mislimo.
Ma jebes Tita i njegovu ljepotu,dabogda ga crvi pojeli i dabogda od njega ni jedna cestica ne ostane da se nebi koim slucajem povampirio,dabogda se peko u paklu 1000000 godina mada mislim da je on vec tamo i da uziva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2002, 22:14 
Početnik
Početnik

Brzi daj ti nama argumente za to sto pises.Te tvoje izlizane fraze postkomunistickih kvazi lidera novonastalih drzavica jednostavno ne piju vodu jer brojevi kazu drugacije:
-u momentu raspada SFRJ je bila zaduzena 10,5 milijardi dolara
-u ovom momentu samo Hrvatska i BiH imaju vece zaduzenje u svijetu nego bivsa drzava(8+4,5 milijardi$)
Veci je problem sto su se rezultati Titovog zaduzenja vidjeli na svakom koraku a sad novim zaduzenjima tj.novcu nema ni traga ni glasa........nemam volje dalje da komentarisem samo molim te postedi nas tih Seseljevsko-Djapicevskih komentara tj. suplje price.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2002, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
reci cu vam nesto...
Koja je razlika izmedju Titovih i Slobinih slika, ili Franjinih ili Alijinih? Nasi politicari vole da glume male bogove...
Cinjenica je druga... za vreme Tita ljudi su mirno ziveli, smeo si da odes gde hoces (u YU), mogao si i preko granice jer je YU pasos svugde vredeo (a na crno cena mu bila 5.000 $)...
Istoriju pisu pobednici, a pobednik iz drugog svetskog rata su bili partizani.

Mozda je ovo tema za politiku vise nego za ovde...pa cu da stanem na vreme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2002, 10:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jun 2002, 14:31
Znas u cemu je razlika Medolino u svim skolama u Hrvatskoj ,Srbiji i RS su slike Franjine i Slobine tamo gdje je bila titina a u Federaciji nema Alijinih tako da znate.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]