banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 09:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
sad se sve sa političkog, prebacuje na nivo generalne ljudske patnje. hmhm, scenario dobro poznat. tako se prolazi u svijetu. :wink:

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta: a
PostPoslato: 19 Feb 2006, 20:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 15:50
Tacno. :wav: :wav:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
sugar kane je napisao:
sad se sve sa političkog, prebacuje na nivo generalne ljudske patnje. hmhm, scenario dobro poznat. tako se prolazi u svijetu. :wink:

Kako te samo nije sramota napisati ovako nesto ? Ko si ti da ovako relativizujes ljudsku patnju ( posto se svodi na to ) i patnju ratne sirocadi ?

Izvoli otici u Djecije Selo u Sarajevu i porazgovaraj s nekom od djece tamo. Vjerujem da bi ti koristilo i sigurno je da bi barem nesto naucio.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Evo umne izjave naseg velikog fimskog kriticara krse
Citiraj:
da se radi o pukom pljuvanju ne bi sigurno dobila nagradu jer ovo je ipak EVROPSKI OSKAR i dokaz da smo velesila u evropi sto se filmskog stvaralastva tice

:lol: :lol: :lol:
U BiH se godisnje snimi u prosjeku 0,5 filmova,bas smo velesila.
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 21:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Feb 2006, 17:15
hm...pretpostavljam da si i ti iz bosne i hercegovine...zasto se neradujes, pa to je nasa nagrada...daj da pustimo politiku i zivimo i uzivamo u radostima zivota....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
poznato je da zapad od vajkada preferira podjelu na "good" i "bad" boyse. njihovi mediji su nas vec odavno ubacili u tu drugu grupu, pa prema tome nema se smisla opirati vec jednostavno pomiriti s tim da si neobrijani divljak. evropi i svijetu jednostavno je servirano ono sto su zeljeli vidjeti i to je propisno nagradjeno. manje-vishe ocekivano.

tekst dovoljno govori...upravo smo ovakvi. ko kaze suprotno, laze. pjesma napisana za zapadne muzicke stanice, te je i ona svojevremeno propisno bila nagradjena prikazivanjem spota na velikom mtv-u.

we are the Serbs
we`ll fuck your mothers
we`ll fuck your sisters
we`ll fuck your daughters
we`ll fuck your dogs

we are the Serbs
we`ll ruin your countries
we`ll burn your cities
we`ll bomb your lands
we`ll kill you ALL

we are the Serbs
we`ll rape your fathers
we`ll rape your brothers
we`ll rape your sons

we`ll kill you ALL
we are the Serbs
we are the nazis
we are the reds
we are the monsters
we`ll fuck your dogs...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Svaka cast svim mladim reziserima koji uspiju svojim djelima da osvoje nagrade po svijetu.Respect.
Ali sto se ove "godpodjice" tice,ona je toliko nabijena mrznjom i tako je ljigava sa ovim izjavama na FILMSKOM FESTIVALU (ne na kongresu islamskih zemalja ili sl) da je sve ono sto je vezano za umjetnost palo u vodu.
Ove nase "bosanske patriote" se koliko vidim ponose s tim filmom.I na sve moguce nacine isticu da je to film "svih nas bosanaca"!? :oops:
Alo ljudi,pa ko je ovdje lud???
Ukratko receno....jos jedna propaganda kontra srpskog naroda.Ipak mi svi imamo brade i nozeve u ustima. :lol: :lol: :lol:
Isto kao i nasa "braca" sto imaju eksplozive oko sebe. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pilot Babo...svaka cast!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbright:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 00:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo sam nasao odlican komentar razloga dobijanja mede:
zanimljiviji dijelovi;
Citiraj:
uspjeh "Grbavice" možda i nije bio takvo iznenađenje, odnosno kako je njena umjetnička vrijednost bila jednim od manje važnih kriterija za članove žirija.
Razlog za to je u još jednom velikom dostignuću bosansko-hercegovačke kinematografije od prije četiri godine. Mnogi će, tako, govoreći o uspjehu "Grbavice" spominjati i "Ničiju zemlju" Danisa Tanovića koja je osvojila "Oscara" za najbolji strani film 2001. godine

Citiraj:
Iako je "Ničija zemlja" bez svake sumnje vrlo dobar film, njegov uspjeh se ipak ne može protumačiti bez da se stavi u kontekst događaja koji su prethodili odluci losanđeleske Akademije. Naime, tada je američka javnost, uključujući i Hollywood, bila pod snažnim dojmom napada 11. rujna te gotovo bespogovorno podržavala Georgea W. Busha u njegovom "ratu protiv terorizma". Dodjela zlatnog kipića "Ničijoj zemlji" je za holivudski establishment predstavljala sjajan kompromis između nastojanja da se da podrška vladi i vlastite "političke korektnosti".

Citiraj:
Naime, po holivudskom evanđelju rat u Bosni i Hercegovini je ono što se zove "dobar" rat, točnije rat u kojem postoji jasna podjela između dobrih i loših momaka, te, što je daleko važnije, pravedna strana je pobijedila i mir je ustanovljen prije svega zahvaljujući američkoj vojnoj intervenciji. Ono što je u toj cijeloj priči početkom 2002. godine bilo najvažnije jest to da su "pozitivci" bili muslimani, pa je "Oscar" za "Ničiju zemlju" predstavljalo podsjećanje na rat u kome su SAD spasile muslimane od genocida. Takvo podsjećanje je išlo ruku pod ruku Bushovoj propagandi koja je upravo intervencije u Bosni i na Kosovu koristila kao protuargument stavovima da je "rat protiv terorizma" ništa drugo do američki križarski rat protiv svega što je islamsko.

Isto tako se i nagrada koju je dobila "Grbavica" ne može promatrati van konteksta važnih političkih događaja koji su mu prethodili. Isto kao što su holivudski glasači bili pod snažnim dojmom napada 11. rujna, tako je i berlinski žiri bio pod snažnim dojmom još jedne eskalacije u sudaru suvremenog svijeta s radikalnim islamom - ovaj put u obliku sve krvavijeg spora izazvanog danskim karikaturama proroka Muhameda.

Citiraj:
Dakako, netko će reći kako je "Offside" ipak dobio "Srebrnog medvjeda", ali je u pitanju ipak jasna poruka kako su "Grbavice" prihvatljivije i "politički korektnije" od nekih drugih, potencijalno problematičnih ostvarenja.

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=307795

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I molio bih moderatora da objedini ove 2 teme,odnosno da jednu zakljuca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 02:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ljubomora je cudna stvar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 04:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Ljubomora je cudna stvar.

Od strane koga????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 08:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2006, 10:39
Kako je to cudno... vi vec crnite film, a niste ga ni pogledali, a crnite ga samo zato sto ga je bosnjakinja napravila.... sramota, ja tolikog nacizma nevidja nigdje!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 09:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Feb 2006, 17:15
Mislim...sto se tice srba....tako se nest i desavalo u bih...ali necu reci samo snjhove strane sigurno je bilo toga i sa bih strane....ali djevojka je bila na toj bih strani pa nije mogla drugacije prikazati stvar....ali vi ljudi pustite to, dobro je da je medvjed dosao u BiH, dobro je sve sto se desi u BiH....pa meni je jebiga drago sto npr...ili ako banjaluka dobije organizaciju svjetskog prvenstva na divljim vodama....To je odlicno....tako da pozdrav svima :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 10:13 
Svi puno ke**ate...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Bravo Jasmila, sto je lijepo danas biti Bosanac i Hercegovac. Pronijela si lijepo ime Bosne kroz sve svjetske medije i cestitke za onakav emocijalan govor o ratnim zlocincima. Ucinila si vise svojim filmom za BiH od ovih svih smrdljivih politicara.
inace, mislim da su vam komentari malo neumjesni, da ne kazem apaticni...

anyway.. Cestitke Jasmili!!! Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Jos jednom "politicka korektnost" na djelu. Predsjednica zirija Sarlota Rempling. Da li se neko sjeca 90-ih, njenog beskompromisnog zalaganja za nezavisnu Bosnu i ucestvovanja, pa skoro, u svim propratnim medijskim akcijama?!

Procitao sam sinopsis, nije mi iznenadjenje i jasno mi je (ili siguran sam) da ce film pokupiti jos dosta slicnih nagrada... Scenario veoma zahvalan za dramu, film, vjerujem, profesionalno odradjen. Zbanicka bi sa ovakvom temom mogla i do Oskara, ali ima problem sto je sa BH-pricom Tanovic vec dobio nagradu americkih filmadzija,
pa je tesko ocekivati da ce u pet godina BH biti zanimljiva za americke filmske akademike.

Nije Jasmila kriva sto su "cetnici" opet donijeli ugledno filmsko priznanje BiH. Ona je bosnjacke nacionalnosti, i prirodno da gleda na rat iz svog ugla. problem je sto u ime Srba, koji su na toj istoj Grbavici najvise ginuli, nema ko sta da kaze. Oni koji su to mogli i koji su drzali predratni kulturni milje Sarajeva - vise ne zive tu.

Nismo ga gledali ali, Film bi mogao da bude OK! Utoliko, ukoliko ne bi bilo posljednjeg komentara na dodjeli priznanja, doticne mlade reziserke.
Meni je zao da je mlada reziserka film posvetila samo i iskljucivo muslimanskim zenama silovanim u Bosni. Mislim da bi bio univerzalniji,
samim tim i prihvatljiviji da se nije u svom govoru upustala u govor mrznje i mantrala kako su Karadzic i Mladic jos na slobodi. Da su u Hagu, vjerujem da bi osula paljbu na Srbe kao naciju. Mogla je da iskoristi priliku i da izjavi da je film posvetila svim silovanim
zenama a narocito djeci i nihovim dilemama koje ce ih pratiti cijelog zivota obzirom da nece nikada saznati ko je njihov otac.

Sto se Karanoviccke tice? Mislim da je ona bila i ostala jedna od najboljih srpskih glumica. Da li je trebalo da igra u ovakvom filmu, koji, uz svu pricu o "globalnom zlocinu" ipak VEOMA SELEKTIVNO cilja samo na jednu stranu? A zasto je, sem Kusturice, nisu zvali da nesto slicno igra na srpskoj strani? Bolje se zapitajmo kako to izgleda kada jedan od najboljih i najuticajnijih srpskih rezisera, gospodin Paskaljevic, iz filma u film govori o mracnom, autisticnom i "narcisoidnom" srpskom drustvu.
Znate sta je problem? Problem je sto Srbi, sem pokojnog Zike Pavlovica i sada Emira Kusturice, nemaju srpske vec beogradske rezisere. U smislu onoga sto snimaju.

Jedino sto mi se cini je da se vec stvara klima da ce oni kojima se film ne dopada ili misle da je los biti proglaseni ratkomladicima i radovankaradzicima filmske kritike, i to ne od strane onih sto zive na Grbavici, vec od strane ostrascenog puka, koji u Srbiji glume liberalnu ljevicu, odnosno samozvane borce za ljudska prava.

Inace, gospodjici Zbanic, nerado, cestitam. Nije zlatni medvjed kriv sto sam i ja jedan od medvjeda.

Poslednji put menjao Michigenac dana 20 Feb 2006, 20:05, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Michigenac je napisao:
Inace, gospodjici Zbanic, nerado, cestitam. Nije zlatni medvjed kriv sto sam i ja jedan od medvjeda.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ruzo, jesi li ti pogledala ovaj film?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Ne. Ti si gledao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Lijepa stvar za BiH.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]