Japanese_rose je napisao:
Dala sam primjer izuzetnog filma koji je iznio veoma bolne istine. Da li znas sta se desavalo u srpskim logorima ? Ako ne znas, pokusaj saznati.
film koji je napravio jevrejin, sve u redu, nekoliko decenija poslije. ovde je od rata prošlo 10 godina. ne kažem da ne treba da se suočavamo sa bolnim istinama, ali kažem da i drugi treba to isto da rade. nema nevinih u ovom ratu.
znam ja vrlo dobro šta se dešavalo u srpskim ZATVORIMA, a ne logorima, jer logor je nešto sasvim drugo. pogledaj definiciju, ili ako baš hoćeš, drugi svjetski rat, pa se javi. sad bih ja opet mogao da pitam šta se dešavalo u sarajevu i drugim dijelovima BH federacije, ali to nema smisla, iz nekog razloga ...
Za ovo se obrati relevantnim filmskim reziserima.
poenta nije da režiseri progovaraju o tome. zar treba neki srbin da ode u sarajevo pa da pravi film o stradanjima srba tokom rata? kako da ne ...
Zbog prljavih, bradatih i zlih Srba, kojima su oni Srbi koji nisu prljavi, bradati i zli dopustili da urade ono sto su uradili.
sa ovim se nominalno slažem. mada nije sve crno bijelo, niti može biti.
svako je nevin dok mu se ne dokaže suprotno, odnosno krivica. presumpcija nevinosti, prvi postulat prava. sve ostalo je govor mržnje. mislim, kako je to rekla dotična autorka, njih dvojica (r & r) su organizatori silovanja dvadeset i kusur hiljada muslimanskih žena. ma nemoj. ne ulazim u talenat i ostalo, ali takve jeftine izjave stvarno nemaju smisla. pogotovo ne na kulturnoj manifestaciji kakva je berlinale.