@kefalo, znaš šta su meni rekli, prije desetak godina?
E momak, vidiš, nisi napravio ni jedne greške ali eto nismo sigurni...................................................
..............................................................
...............................................................
................................................................
....................... pa dodji još jednom...
Riječ do riječi...
Drugdje u svijetu ima list papira gdje ispitivač udara kvačice i kukice, poslije sabere i oduzme i kaže jesi li pao ili nisi. I ima sve crno na bijelo na papiru a kod nas ti neki zadrigao od svinjetine, rostilja i piva što je prethodno popio u onoj rostiljnici (kako se zvase?), bukvalno rasteže ne bi li mu dao 50 maraka da prodjes. I kakvo znanje onda?
Eto ti odmah jedne rupe u Zakonu...
Citiraj:
cova... ako malo bolje skontas i procitas ono sto sam napisao u svom prethodnom postu shvatit ces da je zakon, posebno onaj o mladim vozacima, prijeko potreban. u svakom slucaju zakon nije tu da bi se narod krao... vec da bi ga zastitio. pa tako sad ces dobro da razmislis prije nego nevezes pojas itd. treba uvesti disciplinu vozacima ali i pjesacima. tebe niko ne tjera da ti pravis prekrsaj! za 10-20km mozes da kupis svu potrebnu opremu u autu ako je nemas! i kad krenes na put ne sikiraj se! ja sam provezao 400.000km i nikad do sada me policajac nije bezveze zezao! zaustavljali su me stotine puta i uvijek sam ja bio kriv ili je bila kontrola! jedino sto bi mogao da uzmem kao zezanje je kad su me tjerali da duvam u alkotest a da prije toga nisu promjenili pisak. na sto sam ja odbijao. pa su me pustili da idem.
Btw. dio sa mladim vozačima, alkoholu i ostalom je OK. (bar dok u narodu takav način razmišljanja ne postane stvar kulture).
Inače tu smo negdje sa kilometrima po Bh, Ex.yu i malo šire ali mene su znali provocirati bez ikakve veze (primjer, htjeli su naplatiti kaznu zbog neposjedovanja punomoći koja nije potrebna, mislim, od februara 2001.)
Alko test sam duvao milion puta i nikad nista...