CHICKEN FAJITAS
Tortilla:
psenicno i kukuruzno brasno u omjeru pola pola
so
malo ulja
voda
Zamijesiti tijesto kao za hljeb, svaka tortilja bi trebalo da vaze oko 100g, prema tome u zavisnosti od broja osoba uzmite mjeru brasna.Kad zamijesite tijesto, razvazite ga na komade od 100g, i pravite kuglice, stavite ih na tacnu pokrijete mokrom krpom i ostavite u frizider 2-3 sata.
Kad tijesto odstoji, svaku kuglicu razvucite u zavisnosti od velicine tave u kojoj cete ju peci, treba da budu tanke, uspite kap ulja i pecite na srednjoj temperaturi dok ne porumene. Ja ih uglavnom kupim gotove..

..al po ovom receptu sam ih spremala par puta kad sam imala vremena.
Nadjev:
Jednu vecu glavicu crvenog luka isjecite na kolutove i spustite na ugrijano ulje, isijecite paprike(otprilike jedna po osobi,zavisno od velicine, i po mogucnosti razlicitih boja) na tanke stapice i jedan paradajiz takodjer isjeckan, sastavite sa lukom, dodajte malo vode,i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekani..nekih 10ak min. Veoma je bitno da se povrce ne skasi! Pred kraj dodajte crveni pasulj i slatki kukuruz iz konzerve, sjeckanu ljutu papriku,i so. Ostale zacine po zelji..vegeta biber..
Tacan omjer nisam pisala iz razloga sto kad god sam pripremala ovo jelo sve sastojke sam odprilike stavljala, bitno je da sve sto stavljate bude u jednakom omjeru..sto i nije tesko postici, dakle odokativna metoda..uglavnom jelo ispadne ukusnije.Bitno je da nadjev bude gust, ako vam ne ispari sva tecnost..slobodno ga procijedite.
Pileci file isijecite na kockice, posolite, pospite vegetom i przite na vrelom ulju 15ak minuta.
Salsa sos:
Pomijesajte paradajiz sos i kecap u omjeru pola pola, dodajte sitno sjeckan crveni luk, so, biber,vegeta, i chilli<<prema ukusu.
Torille mazite Salsa sosom, redajte piletinu i na kraju dodajte pripremljen nadjev. Nacin motanja sami izaberite, mada ih ja uglavnom motam u fishek..
PS: slobodno pitajte ako nesto nije jasno...

))