banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2002, 22:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
mislim da je film napravljen dosta realno. oba dvije, ili ako hocete tri, strane su predstavljene kao zrtve sto su i bili. bottom line: ljudi kao ljudi, sa svim svojim manama, vrlinama. tokom filma je bilo i dobrog humora ali na kraju sam mogla plakati. nije niti cudo da je tanovic dobio oscara za taj film. prvi film sa prostora bivse jugoslavije da dobije oscara, barem mislim da je tako. svaka im cast, a pogotovo djuri!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2002, 06:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Mar 2002, 01:00
Posto se i sama bavim filmatiziranjem, moj komentar na "Nicija zemlja" jest - prosjecan film, a apsolutno nikakvo vrhunsko ostvarenje da bi bio vrijedan Oskara. Dodijeljen mu je Oskar jer je zapad u filmu vidio svoju pozitivnu sliku - i to je bilo to. Zakon ogledala - da covjek u svemu vidi svoju reflektivnu sliku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2004, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Film je OK ali nista posebno. Za mene "Lepa Sela, Lepo Gore" je mnogo bolji film (kako je snimljen) a i traje mnogo duze. Rekao bi da je Nicija Zemlja relativno 2-D film, a Lepa Sela, Lepo Gore vise 3-D (iz raznih perspektiva). Srbin i Bosnjak, prijatelji prije rata, pocnu da bore na druge strane, i obadvoje cine ruzne stvari. A onda i pokaze zivot Halila i Milana kad su bili djecaci, i ovako film stalno se mice od jednog momenta do drugog (u proslost i nazad, kao npr kad su Milan i Halil bili mnogo mladji i tkd)
A kako se film zavrsi je mnogo inteligentnije napravljeno nego NZ. Imam obadvoje i mogu rec da bi dao LSLG 9/10 a NZ 5/10.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 21:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
film je bezveze
jos jedna mlaka ekranizacija ratnih patnji
nikako nije zasluzio oskara i dobio ga je iz cisto politickih i propagandnih razloga
postoje filmovi ovoga zanra koji su puno efektivniji i bolji u svkom pogledu od glume do scenarija
apsolutno ne vidim razlog za toliku fascinaciju ovim ispodprosjecnim filmom

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]