banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 11:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2004, 14:26
Pogledaj ovo tu ima sve o skijanju
http://www.skijanje.co.yu ili http://www.skijanje.hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 16:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 20:17
Obozavam skijanje.......gledati a ja i skije nedaj boze nikom ni sanke skoro neznam voziti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
The Godfather je napisao:
a sta ti fali dijete ostaviti sa instruktorom ?

Na to pitanje ces znati odgovor kad budes imao vlastito :wink: U hrpi pedofila, manijaka, otimaca i raznoraznih - nemam najmeru da ga ostavljam samog sa strancem. Kao sto rekoh - Neki organizovani djeciji ski kurs ili nista...

Vidim ja da od mog skijanja nema nista, nego sa njim pa na sanke :D Ponovo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
vest s jahorine,poginuo litvanac bordr na praci,zatrpala ga lavina

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Na padinama Visa Lipovca otvoren Ski-centar “Lipovac”
U ime dječije radosti
Osam kilometara od Čelinca, pored asfaltnog puta Čelinac – Popovac - Memići, na nadmorskoj visini od oko 700 metara eksperimentalno počeo da radi Ski-centar “Lipovac”.

ČELINAC – Nakon dužih priprema na padinama Visa Lipovca, osam kilometara od Čelinca, počeo je da radi Ski-centar “Lipovac”. Iako snježni pokrivač nije obilan, niti su sve mašine u funkciji, oduševljena djeca su već prvog dana napunila stazu za sankanje i skijanje.
- Ove sezone Ski-centar “Lipovac” će eksperimentalno raditi. Staze i opremu u hodu pripremamo jer se samo tako možemo otklanjati nedostatke i razvijati ovaj centar – objašnjava Marinko Branković, investitor ovog sportskog objekta.
Ski-centar “Lipovac” nalazi se na nadmorskoj visini od blizu 700 metara. Trenutno raspolaže sa dječijim ski-liftom dužine 250 metara koji pokriva ski-stazu od 500 metara. Inače, cijela staza za skijanje duga je 1.200 metara s mogućnošću proširenja.
Posjetiocima je trenutno na raspolaganju 60 sanki, 30 kompleta za skijanje, te nekoliko desetina drugih rekvizita za zimske sportove. Staza je osvijetljena pa ju je moguće koristiti i noću.
- Djeci su posebno interesantni ski-skuteri i mini-bob. Spremamo se za otvoreno prvenstvo Čelinca u mini-bobu koje će se održati na Savindan ukoliko nas posluže vremenske prilike i poveća se snježni pokrivač – kaže Branković obećavajući da će pobjednicima pružiti šansu da učestvuju na Svjetskom prvenstvu u mini-bobu u Inzbruk gdje je inače zaposlen.
Za prevoz uz stazu na Lipovcu pored ski-lifta koriste se troje motornih sanki, kao i mašina za pravljenje staza na koju je ugrađen dodatak za prevoz posjetilaca. Ski-centar raspolaže i mašinom za pravljenje snijega, ali njena upotreba je planirana tek naredne godine kada se oprema kompletira.
- Do sada sam u ovaj ski-centar uložio preko 50 hiljada maraka vlastitih sredstava. Nadam se da ću ubuduće imati podršku lokalne zajednice, jer su Čelincu, Banjoj Luci i Kotor Varošu bliži ski-centri samo na Vlašiću i Kozari, tako da se ovi tereni sada mogu smatrati turističkim resursima čelinačkog kraja. Naravno, više je načina podrške od pravljenja staze, subvencija za korištenje staze za odlične đake ili djecu žrtava-rata, i slično – ističe Branković.
On napominje da je svjestan ograničenja nadmorske visine i veličine investicije, ali napominje da je to najviša zona koju Čelinac ima, ski-centar je nadomak Čelinca, a do njega vodi dobar asfaltni put Čelinac – Popovac – Memići što su značajne prednosti.
B. M.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 00:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
ajkula je napisao:
The Godfather je napisao:
a sta ti fali dijete ostaviti sa instruktorom ?

Na to pitanje ces znati odgovor kad budes imao vlastito :wink: U hrpi pedofila, manijaka, otimaca i raznoraznih - nemam najmeru da ga ostavljam samog sa strancem. Kao sto rekoh - Neki organizovani djeciji ski kurs ili nista...

Vidim ja da od mog skijanja nema nista, nego sa njim pa na sanke :D Ponovo :D

Nezelim da nikom dajem instrukcije oko djece svakom je svoje dijete najdraze al sa takvim stavom dijete postaje bas razmazeno,kasnije ce biti kasno za ispravke i bas takvu djecu u zivotu ocekuju one stvari kojima se roditelji najmanje nadaju.Nepricam ti u ovom slucaju o pedofilima,manijacima i otimacima neg o jebenoj svakodnevnici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 13:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
A koliko je dijete?
Pa ja sam tamo vidjao 5-godisnjake koji sami pice po Jahorini ili su u grupi... Mislim da ga je bolje staviti u grupu, jer se nece osjecati usamljeno. :)
A, kao sto neko vec rece, moze se prikljuciti grupi ako je ima. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ma rek'o sam ja njoj al' kaaakaaav.

nego ti zvono stakleno nadji pa poklopi klinca :wink:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 14:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
citala sam u "DANI" da je Fojnica mega lijepa, porede je sa St. Moritz.. evo koga zanima, malo slicica

http://www.fojnica.ba/foto/thumbnails.p ... 2006-01-08

ne izgleda lose.. jeli ko bio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma daaaaj sad tih djecijih zabavista nice na svakom koraku....nema bez Jahorine zimovanja i zabave ....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sto mislis? jesi bio? jesi sta lose cuo :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 14:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jahorina je vec izvikana.. mislim da je vrijeme za promjene :D
na stranici fojnica.ba pisu da svake godine dolazi dosta ljudi iz Hrvatske, onda postoji Prkosko jezero koje je iskoristeno 2%. Pogledaj samo prirodu: http://www.fojnica.ba/foto/index.php?cat=12

mozda se trenutno ne moze porediti sa Jahorinom u nekim stvarima, ali sto se ljepote tice - stvarno je prelijepo.. prirodne ljepote BiH se stvarno mogu mjeriti sa ostalim brdima i planinama vecine zemalja u Evropi sigurno, ostatak je tehnicke prirode

Moja omiljena slika jezera: http://www.fojnica.ba/foto/displayimage ... 35&pos=128

Dosta potencijala malo pameti da se to sve iskoristi. A Aprés-ski mozes i na Starcevici uzivati :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma ja stara govorim o iole kvalitetnom skijanju kao sto i naslov teme kaze....ne sporim ja te ljepote i jezera i setnje al staze i skijanje...to je sve banana .....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mejdan je napisao:
Nezelim da nikom dajem instrukcije oko djece svakom je svoje dijete najdraze al sa takvim stavom dijete postaje bas razmazeno,kasnije ce biti kasno za ispravke i bas takvu djecu u zivotu ocekuju one stvari kojima se roditelji najmanje nadaju.Nepricam ti u ovom slucaju o pedofilima,manijacima i otimacima neg o jebenoj svakodnevnici.

Hvala na savjetima, predpostavljam da si roditelj i da mi sve to iz iskustva govoris :)

Kada zivis i odgajas dijete u sredini gdje ni prvom komsiji ne vjerujes ( koliko puta se desilo da je neko iz komsiluka silovao i ubio nevino dijete :-? ) onda se taj strah ne gubi cak ni na nasim prostorima. :-? Pogledaj jos jednom svoju zadnju recenicu :) A ja ti pricam o svakodnevnici koja se desava u zemlji u kojoj zivim.. Mozes li sada malo bolje razumjeti? :wink: Ako imas dijete shvatices o cemu pricam, ako ne - uzalud smo oboje trosili vrijeme :)

Kume - briga o djetetu ne znaci automatski i stakleno zvono :wink: Ali kao sto rekoh Mejdanu - kada budes imao vlastito - shvatices :wink:

Flash - naravno da je u grupi ljepse i interesantnije :wink: Ko uopste voli biti sam? :o

Hvala svima na savjetima i "savjetima" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 04:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Ja idem na Jahorinu,ali ni Vlasic nije los,a Imljani i Mrakovica isto tako mogu proci...!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2006, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Rs-Clan je napisao:
Na padinama Visa Lipovca otvoren Ski-centar “Lipovac”
U ime dječije radosti
Osam kilometara od Čelinca, pored asfaltnog puta Čelinac – Popovac - Memići, na nadmorskoj visini od oko 700 metara eksperimentalno počeo da radi Ski-centar “Lipovac”.

ČELINAC – Nakon dužih priprema na padinama Visa Lipovca, osam kilometara od Čelinca, počeo je da radi Ski-centar “Lipovac”. Iako snježni pokrivač nije obilan, niti su sve mašine u funkciji, oduševljena djeca su već prvog dana napunila stazu za sankanje i skijanje.
- Ove sezone Ski-centar “Lipovac” će eksperimentalno raditi. Staze i opremu u hodu pripremamo jer se samo tako možemo otklanjati nedostatke i razvijati ovaj centar – objašnjava Marinko Branković, investitor ovog sportskog objekta.
Ski-centar “Lipovac” nalazi se na nadmorskoj visini od blizu 700 metara. Trenutno raspolaže sa dječijim ski-liftom dužine 250 metara koji pokriva ski-stazu od 500 metara. Inače, cijela staza za skijanje duga je 1.200 metara s mogućnošću proširenja.
Posjetiocima je trenutno na raspolaganju 60 sanki, 30 kompleta za skijanje, te nekoliko desetina drugih rekvizita za zimske sportove. Staza je osvijetljena pa ju je moguće koristiti i noću.
- Djeci su posebno interesantni ski-skuteri i mini-bob. Spremamo se za otvoreno prvenstvo Čelinca u mini-bobu koje će se održati na Savindan ukoliko nas posluže vremenske prilike i poveća se snježni pokrivač – kaže Branković obećavajući da će pobjednicima pružiti šansu da učestvuju na Svjetskom prvenstvu u mini-bobu u Inzbruk gdje je inače zaposlen.
Za prevoz uz stazu na Lipovcu pored ski-lifta koriste se troje motornih sanki, kao i mašina za pravljenje staza na koju je ugrađen dodatak za prevoz posjetilaca. Ski-centar raspolaže i mašinom za pravljenje snijega, ali njena upotreba je planirana tek naredne godine kada se oprema kompletira.
- Do sada sam u ovaj ski-centar uložio preko 50 hiljada maraka vlastitih sredstava. Nadam se da ću ubuduće imati podršku lokalne zajednice, jer su Čelincu, Banjoj Luci i Kotor Varošu bliži ski-centri samo na Vlašiću i Kozari, tako da se ovi tereni sada mogu smatrati turističkim resursima čelinačkog kraja. Naravno, više je načina podrške od pravljenja staze, subvencija za korištenje staze za odlične đake ili djecu žrtava-rata, i slično – ističe Branković.
On napominje da je svjestan ograničenja nadmorske visine i veličine investicije, ali napominje da je to najviša zona koju Čelinac ima, ski-centar je nadomak Čelinca, a do njega vodi dobar asfaltni put Čelinac – Popovac – Memići što su značajne prednosti.
B. M.

Bio sam ovde... Uopste nije lose.... Jest da sam prvi put stao na skije al' bilo je dobro... Uostalom, mnogo je blize nego Jahorina... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2006, 11:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
ajkula je napisao:
Mejdan je napisao:

Hvala na savjetima, predpostavljam da si roditelj i da mi sve to iz iskustva govoris :)

Kada zivis i odgajas dijete u sredini gdje ni prvom komsiji ne vjerujes ( koliko puta se desilo da je neko iz komsiluka silovao i ubio nevino dijete :-? ) onda se taj strah ne gubi cak ni na nasim prostorima. :-? Pogledaj jos jednom svoju zadnju recenicu :) A ja ti pricam o svakodnevnici koja se desava u zemlji u kojoj zivim.. Mozes li sada malo bolje razumjeti? :wink: Ako imas dijete shvatices o cemu pricam, ako ne - uzalud smo oboje trosili vrijeme :)

Kume - briga o djetetu ne znaci automatski i stakleno zvono :wink: Ali kao sto rekoh Mejdanu - kada budes imao vlastito - shvatices :wink:

Flash - naravno da je u grupi ljepse i interesantnije :wink: Ko uopste voli biti sam? :o

Hvala svima na savjetima i "savjetima" :)

Dzaba ja to tebi pricam,samo neznam sto trazis savjet kad sve znas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2006, 22:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Citiraj:
ma daaaaj sad tih djecijih zabavista nice na svakom koraku....nema bez Jahorine zimovanja i zabave ....

e tu si u pravu..!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mejdan je napisao:

Dzaba ja to tebi pricam,samo neznam sto trazis savjet kad sve znas.

Kakav lik :D Savjete nisam trazila ni od koga ( a ako mi budu trebali obraticu se strucnim licima tj pedagozima :wink: ) nego sam upitala ima li ski kurseva za djecu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ej stara ja sam gore od subote ........slobodno klinca kod cika Kuma....da se ucimo...nece bit' skupo za tebe :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]