samsungovu DynaFlat tehnologiju u sirokom luku zaobilaziti!!!!!!!!!! u tu grupu spadaju i monitori koji na sebi nose oznaku MB (magic bright) da li su to namjerno izveli da prikriju oznaku df ili ne nemam pojma ali ovo je ozbiljno upozorenje! ali su za najvecu ocjenu i pohvalu monitori sa NF oznakom... neznam kako se cijene krecu sa 19" ali pogledaj u svakom slucaju 19" samsung 959NF. moja preporuka neces se zeznuti... ako naletis i na polovan stavi ga u obzir! u svakom slucaju moja ti je preporuka da kupis polovan monitor koji je nekoliko godina star ali je kvalitetan... pa bi u obzir mogao da uzmes NEC i SONY i ovaj samsung model... naravno trazi da ga testiras kad ga budes kupovao... zagledavaj se u sve coskove, piksele, kako reaguje slika na podesavanja menija... naravno to moze malo da te i slaze jer svaki reaguje razlicito na razlicite graf kartice... ali su razlike skoro neprimjetne...
ovakve preglede prije kupovine bi se trebale sprovoditi i kad se kupuje nov monitor... meni je monitor jedan od najvaznijih uredjaja moje konfiguracije.. jer pobogu moje oci su mi najbitnije... 4-8h dnevno nije malo da bi se blejalo u monitor koji nemoze min 75Hz da tjera. da ne tupim dalje trazi monitor koji moze min 85Hz refresh rate-a da postigne u rezoluciji u kojoj ces da radis... i u toj rez i pri tom osvjezavanju ga i testiraj.
pozdrav i srecno!