hah u nedostatku argumenata i nedostaje ti nista drugo nego da kritikujes. u skolske udzbenike nije uslo mnogo toga, nije se bogami ucio ni otpor bosanaca osmanlijama, sto ne znaci da se nije desio.
Citiraj:
Ovako generacije i generacije su stekle pogresnu sliku o otporu Srba turskom okupatoru.
ko kaze da smo stekli pogresnu sliku otpora, pojasni mi malo kakvu sliku srbi imaju o svojoj istoriji.
Citiraj:
Ne shvatam to, ne shvatam, da bi to srpski istoricari propustili uvrstiti u nastavne planove i programe
ma kad nemas argumenata najbolje se praviti glup. koji to srpski istoricari, knjige su pisali i cenzurisali komunisti. jel treba da podsjetim ko je vladao jugoslavijom?
zanimljivo je kako se cesto spominje da komunisti nisu dali da se u istorijskim udzbenicima piso o bosnjacima, bosnjackom jeziku, a kad ti isti komunisti prepravljaju srpsku istoriju, onda su komunjare super
heh razumjemo se zah, znam te u dusu
Citiraj:
Inace ja ti mogu prezentirati tekstove o tome kako su Srbi vojno pomagali Turcima da sruse Vizantiju, kako su za Turke ratovali i prije Kosovske bitke, itd. Pozdrav Zah
znam i ja, tekstovi sljede, al isto znam tekstove gdje su se bosnje borile za madjare, autro ugarsku, za fasisticku njemacku, pa i rame uz rame sa vojskom republike srpske.
svako ko misli da gore navedeni tekstovi nisu istina, neka provjeri dali je postojao mitropolit Visarion, Veliki bečki rat (1683-1699), ratu između Austrije i Turske 1593-1606 itd.