banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 11:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2006, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
E, ovako. Prvo mi je racunar poceo da pisti kad ga pokusam upaliti... Kontam nesto se iskopcalo, pregledam i memoriju, sve ok. Drugi put kad sam izvadio memoriju i produvao je malo, po povratku racunar vise nije ni pistao, samo zavrti hard disk, nedize se ni bios niti ista. Da odma kazem da je to pentium II, jako star racunar, procesor celeron na 400 MHz, 128mb sdram. Maticna chaintech. Sve sam probao da zamjenim, stavio drugu memoriju, drugu graficku, sve to radi. Jedino sto je preostalo je da je krepao procesor ili maticna... Zna li ko do cega bi josh moglo biti??? Za nov racunar nemam para, pa me zanima da li se ima dje uzeti ovako staru maticnu ili procesor, jer ako uzmem novu maticnu, moram i procesor i memoriju mjenjati, zar ne??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
jebajga znam da sam vidio kod Bozica za 108KM solidnu masinu. pIII na 600MHz.. bla bla bla

ili mozes da pogledas u oglasima ako ko prodaje tako staro nesto. ja sam lani imao jedan takav i prodao ga za 80KM. dobro sam i dobio

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 16 Jan 2006, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, cuo sam za taj Bozic, al sam cuo da su neki malo veci levati, al moram to sam otici pogledati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 12:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
imao sam jednom davno taj problem - ispostavilo se kasnije da mi je hdd "dobio" bad sectore na boot dijelu pa sam ga jedva uspio natjerati da se osvjesti :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
imao sam jednom davno taj problem - ispostavilo se kasnije da mi je hdd "dobio" bad sectore na boot dijelu pa sam ga jedva uspio natjerati da se osvjesti :)

Ali da je do toga, za nebi racunar trebao da pisti kad iskopcam in hd i izvadim memoriju??? Sad vise i ne pisti, samo cujem napajanje sve ostalo cuti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
iz mog iskustva mislim da bi trebao da pisti samo kad iscupas memoriju a za hard disk nebi .... provjeri bateriju od biosa ... vrlo je moguce da je ona dotrajala pa ti se ne dize bios ...

btw. gde je taj Bozic?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Bozic ti je malo prije Atosa, samo na drugoj strani ulice
novagradnja su zgrade, ne mozes ih promasiti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 12:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
probaj ovo gore sto su ti rekli, drugi hdd i probaj izvaditi bateriju biosa (nekih 30-tak sekundi), a ako opet nista ne pali, tipujem iz keca u kec na plocu, koja se opet ne isplati kupovati polovna, tako da ti je bolje da uzmes gore pomenutu konfiguraciju za 100km, ugradis svoj sdram, hdd (ako radi) i iskombinujes ostale komponente...

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 17 Jan 2006, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala ljudi, prodadio je... Poslije 3 dana mucenja i mjenjanja komponenti ispostavilo se da procesor oce da radi samo pod "posebnim uglom", kako ga e postavio lik koji ima isti racunar kao i ja... A vadio sam ga i vracao, meni nije htjeo proraditi, kao i jedan serviser, al ovaj izgleda ima magicnu ruku :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]