banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2006, 11:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Prenosim vam pismo koje je jedan prijatelj uputio našem gradonačelniku sinoć preko emisije Zabranjeni forum (Pink BH) u kojoj je Davidović bio jedan od učesnika. Naravno, da to pismo nije pročitano niti je Hršum pitao Davidovića ni za jedan podatak iznesen u pismu, već je po dobro poznatom svom poltronskom običaju pokušao da se dodvori svim gostima u emisiji. Ali ovdje nije riječ o Hršumu, već o zanimljivim podacima koje možete pročitati a tiču se svih nas koji živimo u ovom gradu.
Prijatno čitanje!

Poštovani gradonačelniče Davidoviću,

Jedna od mojih većih grešaka u 2004. godini bila je što sam glasao za Vas na izborima.
Doduše Vi ste tada bili najmanje loše rješenje, ali kako vrijeme prolazi, čini mi se da su Banjalučani birajući Vas izvukli najdeblji kraj. Da ovo nije prazna priča pokazuju sljedeći podaci:
U godini PDV-a i ostalih muka koje će nas snaći, umjesto da gradske vlasti budu socijalno osjetljive i da u bužetu za 2006. planiraju štednju, kao što se preporučuje, tako što neće povećavati plate gradskim službenicima, oni su uradili skroz suprotno.
Tako su u stavci za Skupštinu grada za plate i naknade odbornicima, te za razne vrste troškova umjesto dosadašnjih 633 000 KM sredstva povećavaju na dva i po puta i to na 1 573 000 KM.
Takođe, u budžetu za 2006. planirali ste sebi i vašem zamjeniku sredstva za plate i ostala lična primanja u iznosu od 135 000 KM, što mjesečno iznosi 11 250 KM. Ovi podaci pokazuju da nas koštate više nego predsjedništvo države iako su vam rezultati rada približno isti.
Interesantno je da ste sve stavke koje su vam od ličnog interesa povećali a sredstva za solidarnost ste smanjili sa 1 513 237 KM , koliko su bila u bužetu za prošlu godinu, na 1 350 000 KM za ovu godinu.
Još jedan primjer neracionalnog trošenja sredstava je i Projekat rekonstrukcije gradskog parka „Petar Kočić“. Iako je prvobitno planirano 1 600 000 KM, suma se u u posljednje vrijeme povećala na 4 miliona maraka. Zanimljivo je to što, za razliku od mnogih objekata u gradu, gradski park i ne izgleda toliko loše. Zašto su se gradske vlasti odlučile da ulože velika novčana sredstva u nešto što je dobrog izgleda, dok mnogi objekti u gradu godinama zjape nedovršeni? Takođe, na banjalučkom području ima veliki broj naselja koja imaju problema sa snabdijevanjem vodom i strujom, neizgrađenom kanalizacionom mrežom, te neasfaltiranim putevima, a to su prioritetnija pitanja nego ulaganje u nešto što već postoji i što je dobro urađeno, kao što je gradski park. Osim toga, postavlja se i pitanje da li su nadležni u Gradskoj upravi, kada su prihvatili futurističko idejno rješenje preuređenja parka koje je pristiglo iz Slovenije, imali na umu njegov istorijski značaj. Riječ je o parku koji je zajedno sa još mnogo objekata u Banjaluci napravljen početkom tridesetih godina prošloga vijeka zalaganjem znamenitog bana Svetislava Milosavljevića. Nažalost, izgleda da oni koji imaju većinu u Gradskoj skupštini za istoriju grada, a time i za sam grad, baš i ne mare.
Onaj ko ne zna da ste član Stranke nezavisnih socijaldemokrata, koja u svom imenu ima socijalnu komponentu, pomislio bi da predstavljate Stranku nezavisnih kapitalista jer na to upućuje ovako bahato korištenje sredstava poreskih obveznika i građana Banjaluke.
I na kraju, da se ne bi stekao utisak da imam nešto protiv vaše stranke SNSD, lično mislim da nijedan odbornik u Gradskoj skupštini ne predstavlja građane koji su ga birali već isključivo lične i stranačke interese, što pokazuje gotovo jednoglasno donošenje odluka gotovo po svim pitanjima.
Dakle, u Banjaluci ne postoji ni pozcija a ni opozcija, već „profitersko udruženje“ okupljeno oko gradonačelnika, a građanima je jedino ostalo da još vjeruju u Boga i njegov spas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2006, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Joj, brate, pa za ovo se sve zna otprije.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2006, 14:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Neka si barem pokusao nervira me svi sve znaju i cute,mozes biti miran barem si probao da pederima pokazes da se neko i protivi.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2006, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
DZaba vam sve,opet ce on pobijediti na izborima. Ja sam vec o tome opsirnije pisao na jednoj drugoj temi ovdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2006, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi moji, pa evo, znala sam ja i shta ima od toga?! Ne izlazim na izbore.... Ne dolazim u direktni kontakt s njim..... Ajd da se svi pobune, josh nekako.... A ovako, nema nisht od tog svega...... :roll: Shteta jest. To za park nije nishta. Komplet osvjetljenje nasheg grada rade likovi iz Laktasha. Ajd pogodite ko je rekao da SAMO ONI mogu tako dobro da nas "osvijetle".... :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2006, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Pa kad ti neces da glasas onda ce ti drugi izabrati vlast... pa ti biraj izmedju dva zla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2006, 20:52 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2006, 14:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Ja i dalje stojim pri tome da je trebalo glasati za jos manje lose rjesenje - za onog Milosa sto se bavi ekologijom i sl.

U svakom slucaju, opozicija u gradskoj skupstini mi je jos smjesnija. Kad je bila frka oko ovog zatvaranja kafica u 22.00, oni su rekli da bi oni da su na vlasti to stavili u 23.00, LOL.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2006, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
SNSD-eee Miloradeeee..........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2006, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E zaboli me vishe ko ce biti gradonachelnik...... Matere mi, svaki kad na vlast dodje, kupi pare..... Tako da ono..... U se i u svoje kljuse... Kad imam para, izlazicu, kad nemam sjedicu kod kuce i shutjeti..... Ovo sa zatvaranjem kafana bi se desilo kad-tad ko god da je na vlasti.... I onako i do 12 da radi, kafane su nam shit teshki..... Sjeshcu na trotoar i piti kafu iz kafane koja ce se, ako bog da otvoriti, pa ce se kafa moci ponijeti.... Bitnije mi je dobru kafu popiti, makar i na ulici nego sjediti u fensizmu i piti splachinu..... Nek se gone.... Zivjela anarhija! :D :D :D (sad ce ljudi misliti da sam pankerka.... :lol: :lol: :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2006, 20:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Lisa_Simpson je napisao:
E zaboli me vishe ko ce biti gradonachelnik...... Matere mi, svaki kad na vlast dodje, kupi pare..... Tako da ono..... U se i u svoje kljuse... Kad imam para, izlazicu, kad nemam sjedicu kod kuce i shutjeti..... Ovo sa zatvaranjem kafana bi se desilo kad-tad ko god da je na vlasti.... I onako i do 12 da radi, kafane su nam shit teshki..... Sjeshcu na trotoar i piti kafu iz kafane koja ce se, ako bog da otvoriti, pa ce se kafa moci ponijeti.... Bitnije mi je dobru kafu popiti, makar i na ulici nego sjediti u fensizmu i piti splachinu..... Nek se gone.... Zivjela anarhija! :D :D :D (sad ce ljudi misliti da sam pankerka.... :lol: :lol: :lol: )

Nije, mislice da si fenserka koja se fura na pank ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2006, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a mi ko o cemu o radnom vremenu kafana....k'o da mi je to najbitniji detalj u zivotu.....samo znamo po gostionama sjediti..
volio bih sve kafane zatvoriti na mjesec dana...pa mi bi k'o bez kisika pokrepali svi......je*o ti nas samo zmo za kafanu...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2006, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Priznajem...... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2006, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Priznajem...... 8)

duplo ti dodajem posto si priznala :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...ja sam u istu emisiju mislio nazvati da me puste u program i da pitam
Davidovica kada ce doci struja za naselja Borik i Centar 1:P(posto je
isti za rata na radiju blejao prognoze za struju),ali kako svi znaju koja sam
budala nije mi se dalo:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ma sramota je sto mi svi sve znamo,ali nista ne mozemo promijeniti.

Krajnje je vrijeme da prvo mi shvatimo da oni rade za nas - dakle,nisu oni iznad nas daleko i visoko i mi moramo da cutimo i trpimo.Mi ih placamo,svi gradjani ovog grada od cijih se plata izdvaja za sve i svasta,pa i za njihove plate,koje i nisu tako male.
U budzetu nikad nema para za penzije,za prosvjetu,za one kojima treba,ali uvijek ima para za nove automobile i visoke plate onima u skupstini,gradonacelnicima i slicnima. :roll:
Ali krajnje je vrijeme da mi svi shvatimo da mi dajemo pare za njih,da oni od tih para i vise nego dobro zive,pa da bi mi trebali da vidimo da li njihovi rezultati daju povod za tako dobre plate.

A izbori - ni ja na njih ne idem.
Sta cu.
Trebam izabrati hocu li ugaziti u govno ili u izmet ili mozda u kakicu ili u fekaliju...
Mislim,dok oni svi fino ne budu tamo gdje trebaju (u zatvorima),a nova lica na spiskovima - sta cu na izborima.
Svejedno je - krasce jedni,krasce drugi.
Nista nece raditi ni jedni ni drugi.
Samo se cini da imamo izbora.
Radije se ta dva sata odmorim,nego sto stojim u redu da bih zaokruzila naoko manjeg od dva idiota,a u sustini su oba isti idioti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U nekoj normalnoj drzavi bi za ono sto se radi s parkom letjele glave.
Od 1 600 000 km na preko 4 miliona.
Pa to je skoro 3 x vise (mada djeluje divno u usporedbi sa 8 miliona,sto je cifra o kojoj se trenutno govori).

Ako si imao ponudu i prihvatili su tvoju kao najbolju (najvise ces uraditi za najmanje para u odnosu na ono sto obecavas da ces izgraditi),onda ima da ispostujes ugovor.
Ako ne,na*ebao si.
Ili ce na*ebati onaj ko ti je dozvolio da troskove povecas za 300 %.

Ali sta ces,posao je dobio neciji rodjo,kumic,sestric - i svi ce usicariti od toga. :roll:

A glave...padace samo one koje se dignu iznad ove ucmalosti i pokusaju progovoriti o pljacki koja se vec godinama sprovodi nad narodom.
Jer,policija je tu da stiti vlast (ili ono bi zakon i red...ah,da - zakon i red nasa policija stiti samo ako je lik u bajkama,a ovo se na zalost desava u stvarnosti).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Tu grijesis...treba otici i glasati.
U sustini grijesis,jer se tako nikad nece pojaviti neko novi na spiku,
a i prosla garnitura, koja treba da se mijenja(pod apsolutnom
pretpostavkom da ne radi dobro), ostaje na vlasti. Znaci,samim tim
sto nisi izasla na izbore glasas za ove koji su na vlasti(jer ni jedna
vlast ne valja-i cim se pokvari treba da se mijenja).
Zivi primjer su zadnje dvije-tri garniture vlasti.
Kod cika Mile je bilo bolje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 10:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iskreno,mislim da niko ne treba izaci na izbore,a oni sami sebe ne mogu izabrati.
Tu bar nemaju kvorum. :lol:

Sto se tice Dodika (ako je on cika Mile),slucajno sam radila anketu kad su bili izbori (ma nisam slucajno,ako cemo biti iskreni :D ,dobro se placalo ;) ,a ja i Sovica smo zivotarili sa jednom platom,mada i inace sam radila ankete za 2 firme koje se time bave).
Anketa je bila na nekih 10 listova.
Pitanja je bilo raznih,a medju ostalima i najomiljeniji i najomrazeniji politicar iz pozicije i iz opozicije i razna zanimljiva pitanja.
Tu sam saznala mnogo toga pozitivnog o Dodiku.
Zapravo je bio obozavan od strane obicnih ljudi (svi drugi politicari su bili daleko,daleeeekooo ispod njega).
I dok oni koji su protiv njega pricaju da je radio samo za sebe,sto je uticalo pozitivno jednim dijelom na Banjaluku i Laktase,ljudi za koje je nesto ucinio nisu tog misljenja.
Ankete odavno nisu kod mene,ali se sjecam da je bilo ljudi iz Novog recimo,koji su rekli da je njegovim dolaskom na vlast ucinjeno dosta toga sto je pomoglo da oni bolje zive.Recimo,neke puteve je asfaltirao (ja sam u Novom bila jednom,pa bas i ne znam mnogo o stanju kod njih).
Bilo je dosta tih nekih 'sitnih' stvari koje su ljudi iznosili,ljudi iz raznih gradova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Kod cika Mile je bilo bolje!

Pa i Davidovic je cika Milin,a na njega se sad zalimo.
A sto se tice puteva,pa,nikad nije vise izgradjeno puteva nego zadnjih 6,7 godina.Svaka stranka gdje vidi da bi mogla da pobijedi,sagradi dva tri kilometra puta,koja traju do polovine sljedecih izbora.Onda pred izbore te puteve pokrpaju , pa onda narod opet glasa za njih.
A sto se tice puteva,sramota je ona kratka dionica od dvjestotinjak metara ispred hirurgije,a da ne spominjem tranzit,od gimnazije do sehera,nakon granje vodovoda od dragog nam cika Subasica.Tako stoji godinama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]