ja nisam bio u vojsci niti sam regrutavan , ali evo sta mi se desilo kad sam bio na ljekarskom zbog posla to je bilo prije prija neka dva mjeseca i topik sam bio tad postavio i na s cafeu :
i dok je su neki gledali expoited ja sam imao drugih briga , sad ću pokazati u kakvim se problemima može pronaći bilo ko , ko ne razmišlja sa usvojenim normama ponasanja PRIPREMA pozor sad danas se to desilo meni a sutra ko zna nekome od vas ! već par dana radim u vrticu za djecu sa posebnim potrebama čak sam i ispao u novinama glasu srpskom kao i na većinu medija iz rs, i taman ja kontam super falu kurcu da je i meni krenulo kad ne lezi vraze, i odem danas da izvadim ljekarski na poliklinici, i sve je bilo uredu dok nisam dosao do psihologa , prvo me je pitala gdje radim da li sam sluzio vojsku (naravno da znaš šta sam odgovorio ) i ona je mene poslala kod klinickog psihologa , i dodjem ja tamo , prvo sam cekao nekih 20 minuta pa pokuca i udjem, kad psiholokginja kaže izadjite „zovnut ću ja vas”(čim je ona rekla knjizevno „zovnut ”znao sam na cemu sam , kad za jedno 10 minuta ja opet pokucam i udjem ona kaže da izadjem i dace me „zovnuti” , i stvrno za jedno 20 minuta ona izadje i „ZOVNE ME ” udjem i dobijem stos od 100 letaka pitanja i dve kutije sa da i jednu sa ne , između ostalog ja to napravim i odvim par koja su mi nejasna , između ostalih pitnja bilo je da li vjerujem u boga , da li bi glasao na izborima za kanditata kojeg ne poznam , da li treba ukinuti zakon (kao da su ih birali specijalno za mene ) na koja već znaš kako sam odgovorio i da li sam napet nasto sam ja odgovorio da je napet svatko kad ga se procjenjuje , nakon toga uslijedio je tet kao iz milijunasa te je sebi ta krava dopustila da me recimo pita krvne sudove , osim toga ne znam neke stvari iz opste kulture i georgrafije npr ko je napisao zločin i kaznu , gdje je kuba i nisam znao samo neku glupost iz geografije pa sam rekao da nisam zavrsio gimnaziju !! poslje toga da li koristim alkohol ili opojne droge sto sam naravno odbacio , i bio je letak da li primjecujem nesto sto drugi ljudi ne na sto sam rekao /ugrozene zivotinjr ljude sa hendikepom i slično , nakon toga je usljedilo rjesavanje glupih puzli od kojih je samo prva imala sliku ostale ne , al sam to dobro rjesio , nakon toga neku glupost sa slike gdje sam imao hmm zanimljive komentare (nekako imam utisak da su je se bas dojmili moji odgovori)i poslje togo je tražila da nacrtam muskarca i ženu da imkaju sve / i sam znaš
kakve su moje likovne sposbnosti , al nacrtao sam sve jedino sam pitao da li trebaju biti nagi , pa sam ih nacrtao u hlacama i majci , nakon toga je rekal da izadjem ,i u nalazu i miljenju iq mi je 105 mada ne znam po kojim mjerilima jer su to svi odgovori temelje na osnovu poznavanja odredjene oblasti sto nema veze sa sposobnoscu snalazenja u novim i nepoznatim situacijama sto i je inteligencija , da navodno ne konzumiram alkohol i opojne droge , da sam anksiozan da gledam nepovjerljivo te da trenutno nisam u mogućnosti prenjeti svoje znaje u konkretna djela / sto me odmah diskfalifikuje te bda trazi mišljenje te da odgovore dajem sa ciljem da govirim šta zeljom da se dopadnem,te da je s toga nemoguće odrediti moj psiholski profil , da dajem cudnei neocekivane odgovore na postavljena pitanja , te da namjerno odgovaram u okviru socioloskog prihvatljivog ponasanja ), . ništa prvo ona nema pravo da rasudjuje moj rad i moje znanje i odnos sa pacijentima na osnovu dvosatnog ispiranja mozga kao i da me ne može promatrti kroz ideolosku obojenu prizmu
al to nije kraj kad sam trebao dobiti pecat tehnicar me tražio 20 maraka , a već sam platio sistematski 30 i rendgen 10 , pa sam pitao zašto nisu ljepo napisali da je ljekarski60 maraka nego placas u svakoj sobi u koju udjes , pa mi nisu ni lupili stambilj pa sam rekao da ću sutra to dici , ocu !@#$ sutra idem al na privatnu pregled , već sam danas obavio pola rtg pluca , napominjem da je svaka zafrkanjcija pocela kad sam odgovorio gdje radim (posto je mnogima zinula guzica na to radno mijesto jebiga tesko se zivi danas) tada se to desilo meni , a sutradan ili svaki dan ko zna kome ! nesto se tripam da nam je ludara puna normalnih ljudi koji su popizdili na sistematskom !
al rijesio sam to sutradan na privatnoj ambulani(gle ironije privatnici pomogli , anarhisti he , he)gdje su pitali stvari koje su stvarno vezane za posao i gdje sam dobio potvrdu bez problema !
|