banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2005, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Dakle...

Kratak opis :

4 razred ets , ne Bog zna kako pametan, neodlucan... Da ne duzim.. Pogadjate, rijec je o meni :)

Dakle, troumim se... Mozda glupo zvuci, al' mi trebaju neke informacije...

3 "koledza" su u pitanju..

ETF - racunarstvo
PMF - informatika i racunari
Filozofski - (sj i knjizevnost)

Kad sam bio mali mama mi je pricala da djeca koju su nevaljala idu na etf i da tamo jedu malu djecu... Dobro, zaje*abam se, ali price su bile u tom fazonu... Prosjek studiranja 10 godina, tesko, bla bla ovo ono... U zadnje vrijeme cujem da se dosta poboljsao, skraceno vrijeme sa 5 na 4, bas sam nekidan gledao neki prostpekt i sta da kazem.. Nije ispalo toliko lose koliko sam mislio... Ipak, sa druge strane, citam Medijeve postove o tom "koledzu" i opet se pitam ima li smisla to upisivati...

Ne trazim da mi kazete da li da upisem ovo ili ono vec me interesuje opremljenost prva dva,
- Sta je sa PMF-om? Niko o njemu ne prica... Kako je tamo? O njemu bas nista ne znam, cuo sam da se pored jednog smjera mora odabrati jos nesto :?:
Koliko traje, koji je prosjek studiranja, kako je opremljen, kakvi su profesori...?

Ovaj treci...

Koliko primaju studenata , koliko obicno bude na upisu i kakve su sanse da se upisem sa prosjekom 3.6 (manje vise :) )

Toliko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2005, 22:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Na ETF prosjek je bio 9 godina i nešto mjeseci. Mislim (nadam se) da će sa novim nastavnim programom bar polovina završiti u roku (4 godine).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2005, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ne znam po meni nisu neke veliki pomaci na etf-u iako su reforme uvedene. moralo bi to da ide bolje.

sta da ti kazem ja sam vec 5 punih godina na etf-u a sada sam na pola trece godine. ocistio sam prve dvije, polozio sve matematike sa prosjekom 8 i sad sam navalio da idem u roku. po nekim mojim prognozama trebao bi biti gotov za 2 godine sto znaci 2 godine i 8 mjeseci ispred prosjeka :)

sve zavisi od osobe do osobe. ima gomila studenata koji se stalno nesto zale, pisu peticije, te ovo te ono.... ja se pojavim jednom u 3 mjeseca, vidim kada je rok, dodjem polozim i odem. onda opet tako za 3 mjeseca :)

PMF mi sestra studira ali odsjek opste matematike i sad je na trecoj godini. pitacu je za informatiku pa cu ti javiti.

SJ i KNJ ne zna sta da kazem. procitao sam Ilijadu citavu od korice do korice. Osim toga nisam imao nekih pretjeranih dodirnih tacaka. :)

Nekako mi elektro struka djeluje perspektivnije od SJ. No ako si lijen da pratis najnovija dostignuca onda bolje se ne zajebavaj jer ce te vrijeme pregaziti kao vecinu profesora na ETF-u

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2005, 23:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 03:56
ma lakse je na pmfu, al racunaj da za sad informatika predstavlja samo nastavni smjer... pa ti sad vidi ... oni kao obecavaju opsti, al to se tako oteglo dugo vec...

ipak, lakse je nego etf, to svakako.. iako nemam pojma kakva je situacija nastala nakon uvodjenja reformi...
neke su reforme i na pmfu, doduse, :) al ja sam pauzirao puno godina pa sad ponovo krenuo, te i ne mogu puno iz prve ruke... cini mi se lakse sad, al mozda zato sto sam vec `iskusan` :)

i, da, sto se upisa tice - na pmf niko ziv nece - tako je barem prije bilo :)... ne znam jel se sta promijenilo otkad je napravljena informatika :)

ja sam imao 3.6 prosjek, uradio samo onoliko koliko je bilo potrebno na prijemnom i bio predzadnji :) ... al daaaaaaaavno je bilo :)

ne daj se obeshrabrit

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...skupi para i dodji kod nas ovdje u Bec...i nista ne brini:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Izvini, ali cim se ti dvoumis izmedju ta tri fakluteta, zadnji odmah odbaci. Eto valjda sam bar malo pomogao. :D

* ovo je bio predlog a ne kritika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elektro u svakom slucaju jeste presptektivniji od SJ ali ipak je SJ jedno sto me je uvijek islo, sa tim nikad nisam imao problema, da ne pominjem da mi je stari novinar tako da mi je to u krvi :lol:
Na racunarstvo me ipak vuce zainteresovanost za racunare i sl. + to sto sam vec u toj skoli...
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Boro je napisao:
Što danas brzo rastu, majku mu. :-?

Pero mili, upiši srpski ili bilo šta na filozofskom. Više riba a manje matematike.

To je moj covjek... :lol: :lol: :lol:

Je*i ga, nikad nisam bio Bog zna sta sa matematikom, iako sam prosle godine imao 4 na kraju...

"Profesorice, kad ce oni nagradni zadaci?"

<Shushak, daj ona rjesenja!>

:lol: :lol: :lol:

Dobro, sad nastavljamo ozbiljno :)

Ima li FF rijesene prostorije? Ja sam cuo da jos uvijek nemaju svojih kabineta pa da su predavanja cas tu , cas tamo :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
u pravu je,ali ti to i kosta danas:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ovaj Boro mudro zbori....

U principu to ti je prosto ko pasulj: ako nemas neko ultra-dobro predznanje iz matematike (a posto si iz elektro predpostavljam da nemas mada sve zavisi od profesora koji ti je predavao) upisi se na filozovski....meni su u elektro isli strucni predmeti (osnove i programiranje) ali zbog loseg poznavanja matematike nisam se usudio otic na ETF....a uvijek imas ko sto rece Boro faktor zvan zenski rod....

Pa sad ti vidi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Sto se tice knjizevnosti,to sam ja zavrsila pa evo me opet tek malo pomakla od starta na nekom drugom faxu na drugom kraju planete,od ovog se neces hljeba najesti ali je lijep hobi.Koliko znam jos uvijek su na staroj lokaciji(prednost sto je u centru pa mozes skitati po kafanama :))ali ce i njih seliti.Za etf treba oznojiti guzu da zavrsis,pmf nije tezak ali i nema kao ni filozofski neku perspektivu.Mislim da ti ovako bas i ne pomazemo,ali...good luck :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 00:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Studiraj ono sto VOLIS (ako nema nesto sto bas volis) ili ono sto ti dobro ide. Svi ostali izbori bi ti bili teret studiranja, a kasnije bi vjerovatno odradjivanje zaposlenja koje ne volis...
Dakle, ako volis srpski - go ahead!
Inace sa 3.6 bi bez problema trebao upisati bilo koji od tri navedena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 23:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Mozes upisati ETF ali sacekaj nekoliko godina da neki prof. odu u penziju ili bolje da ih ilovaca prekrije jer penzija ne garantuje da ce otici sa faksa. Reforme na tom faksu nisu korisne.
Mozes upisati racunare jer kakvi upisuju taj smjer mozes biti i naucnik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2005, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Klasa je napisao:
Mozes upisati ETF ali sacekaj nekoliko godina da neki prof. odu u penziju ili bolje da ih ilovaca prekrije jer penzija ne garantuje da ce otici sa faksa. Reforme na tom faksu nisu korisne.
Mozes upisati racunare jer kakvi upisuju taj smjer mozes biti i naucnik.

Par godina? :lol:

Skoro sam cuo pricu jednog lika sto je upisao etf , a zavrsio istu skolu...

- Joj , kako zajebavamo profesore, to je bruka, objasnjava on nesto , a mi kao , profesore , mi vas nist' ne kontamo... HA HA HA

:roll:

Kontam, vidjece se ko ce koga zajebavati :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2005, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka

ono sto ja ne mogu da skontam kod nekih ljudi (a ima ih dosta ) je zasto upisuju nesto sto ih ne interesuje. OK, pogrijesio si srednju skolu, ali da sa 18 i vise godina ne kontas sta hoces da studiras ....
Nemam namjeru da vrijedjam bilo koga ovde na forumu nego samo navodim neke primjere koje gledam svaki put kad odem na faks.
Konkterno radim na nekim zanimljivim projektima i sad ima jos koliko hoces ljudi da su uzeli projekte ali ih ni najmanje ne interesuje sta oni u stvari rade. Skinu neki tekst sa interneta, potpisu sebe i onda odu i kazu kako je los plan i program. Profesori debili, ovo ono... Ne kontam ako neces da budes ¨naucnik ¨ i da istrazujes koji ces onda qrac na faksu.

I ti isti sto kazu kako zajebavaju profesora i ne kontaju ga. Sta ce onda na predavanjima. Ima profesora koji ne znaju da objasne i da zainteresuju studente. Jednostavno preskocis njihova predavanja, i ucis sam kuci.

Licno sam bio svjedok na vjezbama iz elektronike kad likovi spaljuju jedan po jedan tranzistor i nece da vide zasto se to desava. Naravno pustili su kroz njih struju 1000 puta vecu od nominalne. No boli njih neka stvar. Bitno je da dobiju potpis..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2006, 20:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Problem je sro i profesri nevoljno predaju ono sto su zavrsili i jedva cekaju da to izbiflaju ida idu kuci. Na etf ima jedan aistent, da mu ne pominjem ime, koji na faks dolazi jednom u dvije sedmice i to u ko zna koje vrijeme tako da moras kampovati pred kabinetom ako zelis da ga nesto pitas.
Sto se tice vjezbi slazem se da ima ljudi koji totslno ne razmisljaju na ono sto rade ali ima i vjezbi kje su totalno debilne da covjeka vrijedjaju.
Npr. predmet Elektricna mjerenja
U jednoj vjezbi imas neku ringlu od oko 300 W, brojilo koje broji u KW a ti imas mjerenja od po 1, 2 i 5 min da izmjeris koliko je brojilo potrosilo.
To je stvarno debilizam sta je onaj razmisljao kad je pravio tu vjezbu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2006, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka

slazem se da ima debilnih vjezbi, nema sta, ali ima i debilnih studenata. recimo kada smo nesto cackali iz programiranja. prvi zadatak koji smo radili je debilni program koji za unijeti broj izbacuje njegov sin,cos,tan,arctan,arcsin,arccos itd. i sad profesor zadaje studentu da upise npr. 5 i pita ga zasto su neki nebulozni rezulati kod arcsin i arccos za broj 5?
student ne zna. dosao do druge godine a ne zna da ne postoji arcsin od 5. ne zna ni kako ta funkcija izgleda ni opseg vrijednosti koje ima.

mozda je bas ta ringla pravljena zbog takvih studenata. licno sam doduse gledao ljude koji ne znaju uraditi neke osnovne zadatke iako su iste takve radili na vjezbama a sada im samo brojne vrijednosti izmjenjene :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2006, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pero_Bombas je napisao:
ETF - racunarstvo
PMF - informatika i racunari
Filozofski - (sj i knjizevnost)

Hhaha, pa ja studiram italijanski i srpski, htjela sam arhitekturu, al sam prolazila tricom u gim......... Jeb ga.... Ako si lijen ili ljubitelj srpskog, upishi ga... Ja sam kampanjac, fax je lagan extra..... Znachi, ipak ti savjetujem informatiku... Chini mi se najkorisnija u ovom trenutku..... Kad sam se upisivala na fax, tata (inache dipl. mashinski inzenjer) mi je rekao: "Sine, nemoj se muchiti, upishi neshto lagano, a ako budesh pametna, dobro cesh zivjeti..." I ja poslushah savjet..... Sad mi je super, evo kontam ici u Italiju na mjesec dana, sad u februaru s faxom idem u Rim, ma ne'a shta...... Mozda necu dobro zivjeti, al u svakom sluchaju, onaj ko se zna snaci, snaci ce se sa bilo kojim faxom..... Et..... Pa ti odluchi..... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2006, 13:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Na ETF-u se prolaznost nije značajno poboljšala. Opremljenost fakulteta je loša. Sve se svodi na dvadesetak računara u tzv. Cisco laboratoriji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]