banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 05:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2005, 01:46 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2005, 01:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Dec 2005, 22:01
K
:D

Poslednji put menjao Fueled dana 29 Mar 2006, 01:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2005, 10:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2003, 09:26
Nije se kastel poceo rusiti, vec postoji opasnost da se srusi kasarna! Ta je opasnost realna vec 2-3 godine, samo je sad izrazenija. Koliko znam zavod za zastitu spomenika postavio je table ne bi li zaustavio ljude da prolaze a i da bi pokrenuo javno mijenje, koje uglavnom nema pojma sta se desava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2005, 12:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2005, 11:37
Urusava se krov, kao i zidovi, ali mi se cini da su poceli sa rekonstrukcijom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2005, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
urusava se vec godinu,dve a oni su tek sad stavili upozorenje za odron..bas tipicno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2005, 09:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa...ne urusava se godinu dve, vec postoji mogucnost!
A da je tipicno,.... i nije bas.. sve je pitanje ugla iz kog gledas.
Da li je moglo ranije? Mozda, ali sumnjam obzirom da im je budzet
smece, kad je rijec o zavodu. Kad je rijec o gradu njima je budzet sjajan, ali ni za njih nije tipicno, jer bi oni do sada sve zalili betonom! :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2005, 12:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2005, 13:15
Hm... Jeli sigurno slaviti Novu godinu na Kuli?

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 27 Dec 2005, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Lovac je napisao:

Jeste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2005, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lovac je napisao:

...off topic...
Mogu li ja da budem lektor na nekom od podforuma,jer toliko pravopisnih gresaka ima da je to sramota!A n emogu da ne ispravim,jer mi jednostavno bode oci kad neko napise jeli ili nova godina.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2005, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
WeeBoo je napisao:
A n emogu da ne ispravim

Ovo je tipfeler,ali ovo nije:

WeeBoo je napisao:
vec godinu,dve

Istu gresku i ja pravim jos od osnovne skole,uvijek pisem "dve" umjesto dvije,iako inace govorim i pisem ijekavicu,a ne ekavicu. :D

Evo,imamo i naseg forumskog lektora. :D
Sad si lektor na svim podforumima koje pratis. :wink:
Natjeraj nas sve da pisemo kako treba! :)
Nama koji smo davno ucili i naucili pravopis i vec zaboravljamo dosta toga - dobro ce doci da se podsjetimo (a dosta toga se i izmijenilo dok mi nismo u knjigu gledali :D ).
A oni koji nisu naucili pravilno pisati u skoli - imaju priliku sad da nauce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 00:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
kad je ona nakarada od broda na zeljeznim bacvama mogla naci svoje
mjesto na najljepsem dijelu vrbasa nista nije za cuditi nemar prema kastelu koji je simbol grada banjaluke .....zar artiljerijska kasarna nije
mjesto za kakvu galeriju ili muzej grada....u stvari jeste to mjesto svakako za muzeja ali koje istorijske eksponate staviti...rakijski kazan ili
mozda konjska kola.....sramota

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaboravih napisati ono sto sam htjela. :D
Mislim da je dobro sto su zatvorili taj prolaz ispod i postavili one table.

Ionako se tom skoro srusenom dijelu tvrdjave niko normalan nije priblizavao.
Pa vise od 50 % krova je bukvalno propalo (ne propalo kao lose izgleda,vec samo rupe zjape),a ovo sto se jos nekako drzi 'kao babin zub' samo sto se ne srusi.
Tu su samo narkomani i dusevni bolesnici zalazili. :-?
Jedno hladno jesenje jutro,10 min do 8,idem na posao i cujem neki cudan zvuk iz tog pravca.Okrenem se ja,kad jaro kao od majke rodjen stoji unutra u okviru jednog "prozora",mrsav,a kosa i brada "a la Isus Hrist",drka (ocito mu nije zanimljivo kad ga niko ne gleda,pa cudnim zvukovima skrece paznju prolaznika na sebe).
Inace,drkadzije u to doba nisu nista cudno.
Cak stoje kraj (ne iza,vec bas kraj) onog drveca naprijed (u prvom redu,gdje su klupice) i drkaju dok ljudi idu na posao.
Mogu samo zamisliti sta se nocu desavalo tu,kad u to doba (dok ljudi idu na posao i sve se vidi) ima toliko manijaka.
Ne bi bilo lose i ako renoviraju Kastel,da postave dva policajca koja ce biti zaduzena za nadzor (kako da se ne baca smece okolo,tako i da razne spodobe budu privedene i preusmjerene u odgovarajuce ustanove).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A tvrdjava Kastel bi trebala biti tretirana kao kulturno blago.

Bolje bi bilo da su ona 4 miliona ulozili u Kastel,nego sto su ih navodno potrosili za uredjenje parka Petra Kocica (mada tamo nije otislo vise od miliona realno,ostatak je skliznuo u dzepove).

I nasa psihijatrija je ruglo grada.Ono je takodje sramota za Banjaluku.
A i bolnica nam je katastrofa.Pa bolju ima mnogo manja Gradiska.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
A da ,sto se tice onoga parkica od 4 mil km ,ne bih me nimalo iznenadilo da u sklopu njega se i nadje neki stancic za ,,dadovicevog frenda,,jer ono je jako dobra lokacija,narocito muzicki paviljon :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ventilator je napisao:
WeeBoo je napisao:
A n emogu da ne ispravim

WeeBoo je napisao:
vec godinu,dve

Istu gresku i ja pravim jos od osnovne skole,uvijek pisem "dve" umjesto dvije,iako inace govorim i pisem ijekavicu,a ne ekavicu. :D

Nama koji smo davno ucili i naucili pravopis i vec zaboravljamo dosta toga - dobro ce doci da se podsjetimo (a dosta toga se i izmijenilo dok mi nismo u knjigu gledali :D ).

mmm..oki :D ..aaa,ova greska mi se vec jednom potkrala,nece se vise desavati...od sada dobro pazim na svaku napisanu rijec :D :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2005, 01:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
kad je ona nakarada od broda na zeljeznim bacvama mogla naci svoje mjesto na najljepsem dijelu vrbasa nista nije za cuditi nemar prema kastelu koji je simbol grada banjaluke

Da je nakarada, jeste...ali niti je to najljepsi dio Vrbasa, niti je Kastel simbol grada. Kao prvo, Vrbas tu smrdi vec decenijama, a ako je grad poznat po tako nebitnoj tvrdjavi onda se mozemo objesiti. Ja sam nekako uvijek mislio da su simboli grada drvoredi i parkovi (po cemu je Banja Luka bila poznata sirom bivse drzave)! 8)
Zasto nebitna? Pa takvih je tvrdjava iz kasnog srednjeg vijeka pun k***c u regiji! Neke vrijede vise od 6 Kastela zajedno! E sad, ako zelimo da grad bude poznat po tome, molim lijepo, platite (grad ili vlada, svejedno) arheoloska istrazivanja, platite rekonstrukciju i konzervaciju, pa cemo imati cime da se kurcimo! Tad cemo imati i praistoriju i rimsko doba i doba seobe naroda i Srbe i Turke i Austriju!!!!
Citiraj:
zar artiljerijska kasarna nije mjesto za kakvu galeriju ili muzej grada

Bio nekad, sve do zemljotresa 1969. Poslije toga dinara nije vidjeno za obnovu. Vidim, istoriju znate....
Citiraj:
ali koje istorijske eksponate staviti...rakijski kazan ili
mozda konjska kola.....sramota

Primitivcu koji nije zavirio u muzej tesko da moze biti razumljivo da ove stvari mogu da budu eksponati bili oni od istorijskog ili od etnografskog znacaja. Ne razumijem sta si htio da kazes!? :-?
Citiraj:

Off topic, ali sta cete koji moj na kuli? Da okinete odozgo kad popijete? Da serete i pisate? Da se nabodete na iglu i dobijete sidu?
Pa ajte, slavite!!!! :lol:
Citiraj:
Ne bi bilo lose i ako renoviraju Kastel,da postave dva policajca koja ce biti zaduzena za nadzor (kako da se ne baca smece okolo,tako i da razne spodobe budu privedene i preusmjerene u odgovarajuce ustanove).

Eh, probali ljudi...dzaba...nece kerovi da idu...nema od koga uzeti 20 maraka za pivu... :(
Citiraj:
Bolje bi bilo da su ona 4 miliona ulozili u Kastel,nego sto su ih navodno potrosili za uredjenje parka Petra Kocica (mada tamo nije otislo vise od miliona realno,ostatak je skliznuo u dzepove).

Realno,....ni jedno ni drugo ne treba cackati kad imas rupu na svakih deset metara u bilo kojoj ulici, nelegalnu gradnju, manjak parkinga, nedostatak bar jos jedne bolince, nerijeseno pitanje hitne pomoci, razbijenu ulicnu rasvjetu, a problemi se gomilaju... kanalizacija, vodovod, toplovod, elektricna mreza...... :x
Citiraj:
,,dadovicevog frenda,,
Kojeg??? I kakve to veze ima i sa cim??? :-?

Eh......nista onda je najbolje da :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2005, 13:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
ventilator je napisao:
WeeBoo je napisao:
A n emogu da ne ispravim

WeeBoo je napisao:
vec godinu,dve

bravo kralju!
ne moze se toliko paznje obracati na stil recenice (pravopis manje-vise), pogotovo ako se pise u zurbi il i slicno..
pusti to!
nekad se nema isti feeling kad se cita nesto........
nek se svako o sebi brine.........
ovo je forum.........
ne fakultet

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2005, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno da dosta ljudi pise u zurbi ali to nije izgovor da nepravilno pise,koliko mi ne poznajemo svoj jezik to je sramota,o pravopisu da ne govorim,znam da ovo nije fakultet ali ne bi ti bilo zgoreg da naucis nesto ovde,ako vec na fakultetu nisi naucio,...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2005, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Izvini WeeBoo, ali ti koja dizes toliku frku oko pravopisa, pravis poprilican broj gresaka.
Razmak izmedju znaka interpunkcije i sledece rijeci kod tebe ne postoji, a i ovaj zadnji post je skroz diskutabilan. Razumijem da neko voli slozene recenice, ali ova je ipak predugacka ;) Ja sam vec na polovini totalno izgubio :)

Citiraj:
bravo kralju!

Kraljice ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2005, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ma neka oni nama naprave novi park da imamo gdje golubove hraniti.... za te pare mogli su novi kastel ozidati

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]