banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 16:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Napravite sami!
PostPoslato: 08 Dec 2005, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Evo, ljudi, ovu temu vec 100 godina hocu da otvorim.... Znachi, ima li neshto u kuci shto se sami napravili i da li se inache bavite kucnim radinostima....? Evo, ja npr. sam svoju sobu napunima kucnim radinostima :D - jesam domacica, lol...... Da li znate neko kukichanje, kako bi rekao mangia..... :D ili radite krupnije stvari? Kako ste uredili svoju sobu? Itd. Pishite sve shto ste sami napravili.....

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 08 Dec 2005, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Ja sam skrpio sebi stol za racunar od neke stare komode za cipele :) Ustedio oko 100km :) Ugradio i ladice za tastaturu i misa i sve frcera :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
ja sam na izvidjacima napravio svedsku stolicu ali mi je neko ukrao :( smlc

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 11:27 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2005, 08:31
ja jednon napravia svedski sto i pojeli ga dusmaini aaaaaaaaaaaannnn

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najvishe volim mijenjati boje zidova u svojoj sobi. Trenutno ima 3 zelena zida i jedan zuti. Iduce ljeto cu promijeniti. Inache sam si napravila hiljadu nekih fazona da mi shminka nije rasuta po toaletnom stochicu, vec je sve rasporedjeno.... Posebne sjenke, posebno sjajevi, sve posebno, sad izgleda tako uredno....
A shta radite sa starim jastuchnicama i ostalim stvarchicama u kuci? Ja imam boje za textil, a ponekad neshto i izvezem na njima... Ako s prestare rasporim ih i iskoristim za pachvork za novu jastuchnicu.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 12:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 03:56
wow lisa, ko bi to ocekivao od tebe...

moja soba uvijek drugacije iygleda, jer premjestam krš sa jedne strane sobe na drugu...

vid imam šđčćž... jupi :)

pozz

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2005, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja volim stalno drugaciji raspored u sobi... jest da nemam puno prostora... A soba u kojoj sam sad je bilo doskoro od sestre, pa su mi ostali pink zidovi, moram to pod hitno mjenjat :)

Vrh

Tema posta: Re: :)
PostPoslato: 08 Dec 2005, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gimli je napisao:
I ja volim stalno drugaciji raspored u sobi... jest da nemam puno prostora... A soba u kojoj sam sad je bilo doskoro od sestre, pa su mi ostali pink zidovi, moram to pod hitno mjenjat :)

Hehehehe.... Chuj pink zidovi, lolllll... Nisht, ja krechim honorarno.... :D :D :D :D
@anger:
Ma joj, i kod mene je bio krsh kad sam imala stari namjeshtaj. Ovaj sam ja kreirala i dala da se uradi po mom crtezu..... Soba je super, samo su mi stalno neke knjige po stolu radnom rasute, sad sam ja kao vrijedna studentkinja, loll....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 14:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
i kod mene uvijek neki novi raspored..
kad spomenu jastuchnice, planiram da presvuchem neke stare i napravim one velike jastuke za sjedenje.. uglavnom vishe volim da sjedim na podu nego na kauchu

hocu da presvuchem jednu staru fotelju, pa me interesuje gdje ima finih materijala?.. samo da nisu neki seljachki dezeni.. po mogucnosti da su jednobojni..

jednu malu sobu smo pretvorili u garderobu, samo kupili daske odredjenih dimenzija, izljepili ih folijom, i prikachili uz zidove, fino izgleda sa sve kosinom od krova :lol: ma vazhno je da nemam ormarchina u kuci..
slike slikam sama :lol: :lol: :lol: nisam ih uramila, treba i za to love...

bilo bi dobro da svako preporuchi neki chasopis, u kojem je vidio neki dobar fazon, mislim da bi svima bilo od koristi.. evo za pochetak preporuchujem BravaCasa, svima je dostupan, prodaju po kioscima starije brojeve po 5km, ima stvarno ok stvarchica..(italijani carevi 8) ) ..ima i onaj neki Art&Decoration (mislim da se tako zove), i tu se manje-vishe mozhe naci koji zanimljiv detalj, mada ima i smeca..
(one iz biblioteke AGF-a necu da spominjem :D, ne znam da li ima da se kupi u kioscima)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ba0bab je napisao:
hocu da presvuchem jednu staru fotelju, pa me interesuje gdje ima finih materijala?.. samo da nisu neki seljachki dezeni.. po mogucnosti da su jednobojni..

E ovako, ako trazish mebl shtof, mozesh naci bash bash dobrih.... Pogledaj u Modusu i tamo preko puta Topolina.... Isto dobra radnja, nemaju samo materijale vec i neke sitnice.... Shto se tiche onih kul jastuka za sjedenje (dzinovski, kao neka vreca velika), njih imash kupiti u Lesnini za stotinjak maraka, veliki i u svim bojama.... Preslatko....
ba0bab je napisao:
bilo bi dobro da svako preporuchi neki chasopis, u kojem je vidio neki dobar fazon, mislim da bi svima bilo od koristi.. evo za pochetak preporuchujem BravaCasa, svima je dostupan, prodaju po kioscima starije brojeve po 5km, ima stvarno ok stvarchica..(italijani carevi 8) )

Naravno da su carevi, jedva chekam dan kad cu otici u Italiju, da sjednem ja Fontanu di Trevi i pochnem cugati dobro talijansko vino.... :D 8) Nekad se i Burdi na kraju moze naci zanimljivih stvari za uredjenje stana..... I u Gioia-i, ali ko ne zna talijanski ne isplati mu se uzimati Gioia-u.....
Inache, shijete li shta? Znate li neku ruchnu radinost....? Ja najvishe shijem, ali znam i plesti i vesti.... U vezenju sam najslabija, ali zato shijem sve shto mi padne na pamet..... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 18:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
E vidis dobro pitanje, meni su svi u familiji na fazon uradi sam pa sam i ja stosta pokupila...sama redovno krecim svoju sobu...trenutno je u jarko plavoj boji u kombinaciji sa srebrenim i crnim...skoro sam zbavila i zavjese u toj boji...radijatore obojila u srebrenu itd...obozavam preuredjivati prostor...da imam kakav dobar fotkic sad bi i uslikala ali...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2005, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Adje ljudi, kad ste vi svi tako prespremni u krecenju, ja ocu da okrecim moju sobu, nemogu vise spavat u pink, stalno sanjam "pink pantera", pa vi svi kod mene na radnu akciju :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mozes ti to sam nije tesko :wink: ...najbitnije ti je uzeti kvalitetnu emulziju i odrediti boju...mozes sam mixati-u bijelu dodajes tonere zeljene boje...to sam radila pretprosli put i potrosila sam masu tonera i na kraju nisam dobila boju koju sam htjela...i druga opcija, nesto skuplja ali puno bolja je da kupis gotovu boju i miran si. Imas onaj "termik" ili tako nesto na bulevaru, odaberes koju boju hoces i oni ti na licu mjesta umute...boja koju izaberes bude potpuno ista kao ona na reklamnom spektru boja...sto je boja tamnija, tj. intezivnija vise kosta...ja sam uzela tu jarko plavu i 2 kg. (1 limenka) dodje 20 km...ja uzela 3 limenke a potrosila samo 2 :-? ...onda uzmes valjak i ostale potrepstine, cetke i sl. i dobra volja i eto te :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
blago vama besposlenim,ja sam se konacno "docepala" da mogu uraditi sta hocu od kuce pa izgleda k'o kasarna,osim zivih boja zidova sve je minimalisticki opremljeno bez detalja,tepiha ,zavjesa i sl,osim sto mi je polica iza sanka bogata i sarena :lol: a sto se tice tog "uradi sam"tu sam baustelac,cak sam nekad i gumu na ves masini mijenjala :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dasha je napisao:
i druga opcija, nesto skuplja ali puno bolja je da kupis gotovu boju i miran si. Imas onaj "termik" ili tako nesto na bulevaru, odaberes koju boju hoces i oni ti na licu mjesta umute...boja koju izaberes bude potpuno ista kao ona na reklamnom spektru boja...sto je boja tamnija, tj. intezivnija vise kosta...ja sam uzela tu jarko plavu i 2 kg. (1 limenka) dodje 20 km...ja uzela 3 limenke a potrosila samo 2 :-? ...onda uzmes valjak i ostale potrepstine, cetke i sl. i dobra volja i eto te :wink:

Te boje su skupe k'o crna zemlja, al su bash bash dobre.... Mene bi za sobu izashlo oko 100 km..... Al mi se svidja shto su intenzivne.... Znachi, koju boju tamo odaberesh, tu cesh imati i na zidu...... Dasha, unajmim te iduce god da mi pomazesh.... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 18:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lisa nemoj da te oni smuljaju za cijenu, ja kad sam pitala koliko bi mi trebalo za sobu koja je 3,5x4 m...znaci nije mala...rekli su mi najmanje 4 limenke...meni se to ucinilo puno, pa uzmem 3 i kontam ako bude malo uzmem jos...na kraju iskoristim samo 2...dakle muljaju i oni :wink:
Evo slika kako to sad izgleda, slikano je mobom (naravno :D ) i slabo se vidi ali tek toliko da se naziru detalji...

Slika
Slika
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 19:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Vidi ti ovih cura sto krece same, k'o pravi moleri :D . Ja nisam niakd krecila ali sam pomagala, nije uopste komplikovano. I ja vecinu stavri radim sama u stanu, sasila sam zavjese, svo cvijece sama presadjujem, dosta stavri kupujem u IKEA tako da sve to treba sastaviti i sklopiti, volim da pravim razne cvijetne aranzmane za sto, cak sam isla na nekoliko vajarskih (pottery) kurseva (rad sa glinom) tako da imam nekoliko vaza, ukrasnih cinija i solja u kolekciji. Nisam nikad sila garderobu, previse mi je komplikovano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Probaj..ide (nekako). Imala sam svoje "pokusaje" manje - vise uspjele (nisam ja mogla da nosim, ali su sluzile za brisanje prasine ili slicno).
:wink:

Elem, promjenila bih milion stvari na sebi a i oko sebe. Samo imam problem. Kad sam uselila u ovu sobu bila je kompletno namjestena. Neka chuda od ormara (boja nedefinisano tamno crveno - smedja) i izmedju radni sto (sve to tako u kompletu spojeno) Tapete su onako cool (mogu proci), smedjkaste kao od trske neki fazon. E sad bih ja dodavala svakakvih sitnica, ali ni jedna boja ne ide. Ovi ormari "ubijaju" sve sto unesem druge boje u sobu, a ovako mi pretamno. Jedino da poljepim nesto po ormarima...Nemam pojma ali nesto cu smisliti.

E ima odlicna emisija (ko ima satelitsku, kablovsku) na RTL (njemackom). svaki dan ujutru i popodne. Profesionalka (strucnjak za enterijer) od cumeza naprave stvarno san snova. I daju dosta savjeta kako i sta napraviti (sam svoj majstor). Nije lose za pogledati.

Btw. dasho, sta je - da je na zidovima odlicno izgleda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Helena je napisao:
E ima odlicna emisija (ko ima satelitsku, kablovsku) na RTL (njemackom). svaki dan ujutru i popodne. Profesionalka (strucnjak za enterijer) od cumeza naprave stvarno san snova. I daju dosta savjeta kako i sta napraviti (sam svoj majstor). Nije lose za pogledati.

"Einsatz in 4 Wänden"?! Redovno gledam... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
da da:) Odlicna je..mada ima i "avenzio" (na pro7)...stvarno su im cool ideje, malo mashte i volje naravno, i eto ti soba iz snova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]