banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 19:11 
Pozdrav svim ljudima na forumu! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
dalma je napisao:
Pozdrav svim ljudima na forumu! :)

ha ha, pa pozdrav i tebi!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
i ja sam bio Titov pionir i drago mi je zbog toga....

a ko je kriv za propast.......... mozda gomila neradnika koja je sjedila po kafanama i dobijala stanove jer su bili podstanari a te stanove su im kupovali vrijedni radnici kojima se odbijalo od plate...... mozda je za propast krivo to sto se nije priklonila zapadu...... mozda veliko ulaganje u vojsku koja je bila sastavljena od slovenaca i "ostalih"..... mozda grupa seljaka koja je sisla za brda i napucala jadne narode jedne na druge.....

jebi ga meni je bivsi kum musliman i medju najboljim prijateljima sam imao dosta muslimana i hrvata.... nikoem nista lose nisam rekao ali eto ne javljau se vise....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne kontam, kako neko moze biti bivsi kum???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 23:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
mangia je napisao:
jebi ga meni je bivsi kum musliman i medju najboljim prijateljima sam imao dosta muslimana i hrvata.... nikoem nista lose nisam rekao ali eto ne javljau se vise....

Zanima me dali si pokusao ostvariti kontakt sa njima???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 23:42 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2003, 09:59
nikson je napisao:
Tito je navodno na samrti rekao: Čuvajte mi Jugoslaviju.

Uz konstataciju da je to dobar hotel.

Nije Tito nego kralj Aleksandar.
A moyda je i Tito ali nisam cuo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 15:39 
I_am je napisao:
ne kontam, kako neko moze biti bivsi kum???

Ako je u pitanju vjenčani kum a poslije došlo do razvoda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 16:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Bolje da zivimo odvojeno u dobrim odnosima.Na pitanje zasto mislim da je besmisleno odgovarati,kad niko od bivsih drzava nije zelio da zivi sa nama(mislim na Srbe).I opet mi kreteni hocemo YU,stara glupost jos ok kraljevine SHS.Kazu da ce biti ujedinjene balkanske zemlje ali kao vojno udruzene drzave pod NATO komandom.Tako da ce se nekima snovi ispuniti :cry: (opusteno-opusteno :wink: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 23:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
SFRJ nekad bila lijepa zemlja-drzava o kojoj skorojevici ruzno pircaju, po onoj Vucurevicevoj" napravit cemo mi Dubrovnik jos ljepsim i starijim", tako rece ovaj nekadasnji politicar, tako slicno pricaju i ovi skorojevici, koji navodno znaju kako se pravi drzava, u kojoj narod lose zivi izuzev samih politicara, kriminalac i svercera. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Merhaba je napisao:
mangia je napisao:

Zanima me dali si pokusao ostvariti kontakt sa njima???

Jesam par puta ali nista..... Znam i gdje su ali eto....Ovom jednom ponekad dodje otac ovde da obidje kucu.

Neko takodje upita kako neko moze biti bivsi kum.

Ja cu odgovoriti pitanjem.
Ako si sa nekim odrastao, skolovao se, isao svuda i radio svasta. Postivao ga, cijenio i nesebicno pomagao.... a on te iza ledja nazove cetnikom i koljacem a poznaje te cijeli zivot i zna da nisi ni mrava zgazio... Da li bi za tebe bio bivsi.....
Eto cuo sam da dolazi u BL ali nece da se javi.... Mozda ga sramota... Ko zna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sretan Dan Republike :)

Četvrta godina bez praznovanja 29. novembra
Popularni Dan Republike, koji se u nekadašnoj Jugoslaviji praznovao decenijama, u utorak će u Srbiji i Crnoj Gori po četvrti put obeležiti samo jugonostalgičari. Sećanje na „lepa vremena”, kada se „bolje živelo nego sada i kada je Jugoslavija bila velika, bogata i u svetu priznata država”, i dalje se obeležava u brojnim „mini-Jugoslavijama”, od kojih su najpoznatije one u Nišu, Subotici, Zaječaru, Bitolju, Odžacima, Plandištu itd. Na imanju Blaška Gabrića, vlasnika štamparije „Globus” u Subotici, 2003. godine proglašena je takozvana „Četvrta mini-Jugoslavija”, povodom 4. maja, dana smrti nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. Milorad Stojanović iz Bitolja proglasio je prošle godine svoju njivu u podnožju Pelistera teritorijom nove „mini-Jugoslavije”. Na sva četiri ćoška ograđenog prostora pobodeni su jarboli, a na sredini njive postavljene su zastave nekadašnje SFRJ i sadašnje Makedonije.

U Tivtu je 2003. godine osnovana i nevladina organizacija „Generalni konzulat SFRJ”, koja svakog 29. novembra obeležava Dan Republike intoniranjem himne „Hej Sloveni” i podizanjem jugoslovenske trobojke s petokrakom.

Neki bivši Jugosloveni 29. novembar slave kao krsnu slavu, a među njima su i meštani rudničkog sela Dragolj Dragan Kamaljević i Milojko Jovanović. Kamaljevićeva porodica slavila je Svetog Nikolu, ali kada je počeo raspad SFRJ, odlučili su da im slava bude dan kada je ta država obrazovana.

U Podgorici, Cetinju i Nikšiću u utorak će biti organizovane žurke i zabave za omladinu, pod zajedničkim motom „Jugosloveni svih zemalja, ujedinite se!”, dok će u Požarevcu biti organizovan izbor za najlepšu pionirku, omladinku i partizanku.

Dan Republike ustanovljen je u znak sećanja na 29. novembar 1943. godine, kada je u bosanskom gradu Jajcu, na Drugom zasedanju AVNOJ-a odlučeno da Jugoslavija više ne bude monarhija, već republika.

Praznovanje Dana Republike ustanovljeno je odmah po završetku Drugog svetskog rata, a u nekadašnoj SFRJ taj praznik bio je u samom vrhu državnih praznika i jedan od omiljenih datuma, ne samo zbog dva neradna dana nego i zbog tradicionalnog svinjokolja, tj. spremanja zaliha hrane za zimu.

U poslednjoj deceniji, međutim, u procesu raspada Jugoslavije, često se postavljalo pitanje zašto građani SR Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, praznuju dan države koja više ne postoji.

Novo zvanično obrazloženje bilo je da se 29. novembar zapravo proslavlja u znak sećanja na 1945. godinu, kada je u Beogradu proglašena Demokratska Federativna Jugoslavija i kada je zvanično ustanovljeno republikansko državno uređenje.

Dan Republike u Crnoj Gori je kao državni praznik ukinut 2001. godine, a godinu dana kasnije odluka o njegovom ukidanju doneta je i na saveznom nivou. (Beta)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 17:37 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
koje? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Hvala,hvala,Micelijus.Umalo da zaboravim na ovaj praznik.
Prije par godina sam slucajno naletio na jedan papir na kojem stoji recitacija koju sam recitovao te 85.na svecanosti polaganja zakletve,kad sam i sam postao pionir.Koja trema,prvacic,pred tolikim drugovima da recituje!
Nemam sad text kod sebe,kad odem kuci,postavicu ga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 08:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Ja sam pred Boskom predavao pionirsku štafetu 1983. ili 1984. (nisam siguran) na svečanosti ispraćaja štafete mladosti. Imam negdje i audio zapis, a kratki tekst koji sam govorio pri tom, još uvijek pamtim. :)
Sam 29.novembar mi kao datum ne znači mnogo (najviše sam volio to što je neradni dan), ali zemlja u kojoj je taj praznik važio, SFR Jugoslavija je jedina zemlja koju sam punim srcem i dušom zvao svojom.
Sada sam praktično smo podanik, i tako se i osjećam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Pridruzujem se tvom podanistvu... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 16:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
SFRJ nastala na krvavim i zlocinackim temljima 1945 uz pomoc kominterne i SSSR ,SFRJ zemlja iz koje su milioni ljudi protjerani u emigraciju ,SFRJ zemlja u koj je pod komunisticim terorom ubijeno stotine hiljada ljudi,zemlja u kojoj se otimalo i pljackalo od naroda u ime Socijalizma,zemlja kojom je vladao diktator,komunisticki zlocinac i sovjetski agent poznati kao josip broz tito ,zemlja u kojoj se za izgovornu rec nestajlo preko noci ili se osudivalo na tesku dugogodisnju robiju,zemlja ciji su agenti sejali smrt sirom svjeta ubijajucu svoje politicke protivnike u emigraciji,zemlja komunistickih lopova i neradnika

komunizam je mrtav na svu srecu nestala je i SFRJ tamnica naroda

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2005, 16:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
steta sto i nisu pobili svu gamad pa ne bi ni doslo do ovog sranja , nego reci da li je narod ikad bolje zivio na ovim podrucjima , da se razumijemo ja nisam yugonostalgicar , al sam nostolgicar ljudske slobode (u koju se ubraja i socijalna zbrinutost , skolstvo i zdrastvo i reci mi ko sad moze ostvariti isto nego il ratni profiteri ili burzoazuja uopste ,
yuga je bila sranje , al vjeruj mnogo manje nego gabula u kojoj se sad nalazimo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

groznium, potpisujem od a do z!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]