Pričaju crnac i naš čovek o opasnostima u divljini.
- Je li istina, čuo sam, ako nosiš baterijsku lampu, da te neće napasti krokodil? - pita naš čovek.
- Pa zavisi, koliko brzo nosiš tu baterijsku lampu... - objasni mu crnac.
...................................................................................................
- Adame, voliš li me?
- Naravno da te volim, što pitas...
- Ne laži me, ti sigurno juriš za drugim ženama!
- Ma ne budali Evo. Gde su druge žene?
Kasnije, u sred noći, Adama probudi nekakvo golicanje.
- Evo, šta radiš to?
- Brojim ti rebra.
....................................................................................................
Bili Mujo i Haso na nudističkoj plaži i ujede Muja zmija za k****. Šta će oni, odu kod doktora i sad Muju stid da uđe pa pošalje Hasu.
- Doktore, moga druga je ujela zmija. Šta da radim ?
- Malo zareži nozem i isisaj ranu.
Vrati se Haso i Mujo ga pita :
- Šta je rekao doktor ? Šta je rekao ?
- Rekao je da crkneš !!!
.....................................................................................................
Izašavši iz picerije nalete Mujo na Hasu.
- Zdravo Mujo, de si bio ?
Eto, išao sam na picu.
- A kolika ti je ta pica ?
- Pa, otprilike ovolika (Mujo napravi poveći krug rukama kroz vazduh).
- A što joj tepaš?
.....................................................................................................
U Beogradu pobjegao lav iz Zoološkog vrta i na ulici napao neku djevojčicu. Vidjevši to, jedan prolaznik skoči i porva se s lavom, te ga zadavi golim rukama.
Slijedećeg dana, "Politika" objavi naslov: HRABRI SRBIN SPASAO DEVOJČICU
Istog jutra dođe ljutit čovjek u redakciju:
- Sljušajte vi, ja sam onaj koji je zadavio ljava, i ja nisam nikakav Srbin!
Sutradan "Politika" osvane s naslovom: HRABRI JUGOSLOVEN SPASAO DEVOJČICU
Ubrzo evo opet našeg junaka, još ljućeg:
- Opet ljažete, nisam ja Jugošljoven!
- Pa šta si, bre, onda, u p* m*!?
- Aljbanac!
I tako trećeg dana "Politika" izađe s ispravljenim naslovom:
RAZULARENI ŠIPTAR UBIO LAVA, MILJENIKA DECE.
..........................................................................................................
Lovi jednog dana Radojica ribe i uhvati srebrnu ribicu. Kaže njemu ribica: Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
- Kako jednu, začudi se Radojica, dosad su uvijek bile tri….
- Jest, tri su kod zlatne ribice, a ja sam srebrna ….
Vidi Radojica da mu je ostala mogućnost za samo jednu želju i počne da razmišlja. Nakon dugog i teškog razmišljanja, kaže on ribici:
- U redu, neka mom komšiji Milojici crkne krava!
Začudi se ribica, ali ispuni mu želju i Radojica krene kući da vidi što se dogodilo. Kad, kod komšije lelek. Crkla krava i svi se dali u plač. Radojica, naravno, zadovoljan.
Prošlo tako neko vrijeme, nekoliko mjeseci, i dogodi se da Radojica opet uhvati istu ribicu.
Pita ona njega: hej Radojica, može li opet ista šema, ti mene u vodu, a ja tebi jednu želju.
Može, veli Radojica. Pa hajde, kaži tu želju, kaže ribica. Razmišlja opet Radojica duboko i kaže:
- Neka ovaj put meni crkne krava.
Začudi se malo ribica, i da mu ne bi nanijela štetu, upita ga: reci Radojica, jesi li ti siguran u to. Kada si zaželio da tvom komšiji crkne krava, to sam nekako i razumjela, ali ovo, da tebi crkne krava, to ne razumijem nikako. Molim te razjasni mi.
- E, vidiš. Kaže Radojica. Ako meni crkne krava, onda moj komšija Milojica nema više nigdje da kupi mlijeka!!!!
|