Ma nije moguće da imam bolji računar od nekoga
Asus LX ploča
Celeron 400 MHz (onaj sa kešom

)
256 RAM-a
GF2 MX Hercules grafička
30 GB Quantum (trenutno oko 2.6 GB slobodno)
CD Mitsumi, valjda 48x
Philips 15'' monitor
Creative PCI 128 zvučna
Conexant softverski modem
i ostale sitnice
U zadnje vrijeme me mnogo zezaju zvučnici (neki najobičniji od oko 20 DM), puno krče, opasno me zeza CD, prvo me zezala mehanika, otvori ladicu samo do pola i sl. a sad me zeza i optika, divx-e neće da pročita, a ako se iz nekog 20-tog pokušaja smiluje da pročita onda radi perfektno, samo treba da ga skonta i nadje .ini fajl, ako to uradi onda radi OK, pored toga CD inače slabije čita sve diskove u zadnje vrijeme, otvarao sam ga i malo očistio i nesto se situacija popravila na par dana a onda opet po starom. Kontao sam nabavljati novi pa mi rekoše da je bolje da uzmem neki polovan RW ali pročitah u zadnjem SK-u a i neki mi rekoše da rezač uopšte nije dobro koristiti kao čitač, da ga je idealno koristiti nimalo ili vrlo malo kao čitač. Prvi put sam to čuo a ako je to tačno onda je to stvarno bezveze a pošto bih ja ako nabavim rezač prvenstveno ga koristio kao čitač onda ako je ovo tačno neisplati mi se nabavljati rezač. Ne znam...
Šta vi znate o ovome, da li je tačno da rezač nije dobro koristiti kao čitač i prodaje li neko neki polovan RW, recimo 8x a može i 4x, 12x?
Zeza me i modem ali njega kontam promijeniti, sad imam na probi neki Cirrus Logic ali mi se ne sviđa mnogo pa možda nabavim neki Lucent.
A pored toga nervira me što mi je računar spor

a ko bi rek'o
Već odavno ne mogu da igram novije igre (osim u 640x480 i na minimum detalja) ali spor je i u Win-u zbog toga što mi je HDD skoro potpuno popunjen a to je nezgodno.
Računar mi je star 2 godine i 4 mjeseca pa dijelovi otkazuju jedan po jedan

, samo da HDD ne otkaže, on je glavni, ne zato što je brz, čak je jako spor (manje od 5400 rpm, mislim da ima 4500 rpm) već zbog stvari koje imam na njemu. Tačno ovoliko dugo sam imao i prvi računar kad sam ga prodao i nabavio ovaj ali nema izgleda da ću ovaj mijenjati ni u bližoj a ni u daljoj budućnosti. A samo nova ploča i procesor bi sve sredili.
Ovako slab računar je problem samo onima koji bi da igraju najnovije igre ili ako rade nešto zahtijevno ali u ostalim slučajevima može i ovo da posluži. Ja sam prije puno igrao igre ali već duže vrijem ne igram, ne samo zbog toga što mi je računar prejak pa se sve prebrzo odvija da se ni ne snađem već nemam ni vremena a ni mnogo volje.
Ali kad razmislim ima hrpa igara koje mogu igrati, starijih ali dobrih koje sam propustio, pored toga imam kod sebe neke dobre koje sam igrao pa stao, sve u svemu ima se šta igrati. Evo baš ovih dana sam počeo opet igrati Undying

. Je li igrao neko ovo? A onda bi trebalo završiti i Arcanum, kažu i da je Half Life dobar, pa No One Lives Forever, pa Heroes 4 koji je nedavno izašao a mogao bi valjda da radi kod mene...