banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 13:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: F.E.A.R
PostPoslato: 25 Okt 2005, 16:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Veoma dobra igrica,jos je tucem ali podsjeca na Half Life horor verzija.Ima dobrih fazona iz filmova koju je cini strasnijom.

Recimo okrenes se da se spustis niz ljestve i tama da krenes pogledas gore kad ono silueta djevojcice kako se ceri i odjednom nestade.

Bas da te drzi na prstima.

Samo sto treba dobar komp,puno memorije i jaka graficka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kažu da je igra prilično gladna memorije. Neko je na drugom forumu rekao da ima GF 7800GTX i 1 GB RAM-a i da mu ne radi baš kako treba, a neko mu je rekao: "pa naravno da ti ne radi kad imaš samo 1 GB memorije, uzmi još 1 GB pa će da radi". I stvarno za igru kažu da joj treba 1.5-2 GB memorije.

Igrom su više-manje oduševljeni, kažu da je posebno dobar AI, mada kažu da je dosta kratka, da nakon nekog vremena i dosadi, dok je Quake 4 sve bolji kako odmiče.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Okt 2005, 12:12
Ja sa svojih 512 mb rama izgleda da nemam sta da trazim u fear-u... :(
I jos fx5200 ... jadan ... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
sta bi rekao za mojih 256 ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Igrao sam ja Demo, isao je bez problema. Doduse graficka podesavanja nisu bila najsjajnija (800*600@32bit - medium), a i imam 2GB RAM-a. Nije mi se nesto posebno dopala. Ne znam zasto, ali u zadnje vrijeme nisam nesto raspolozen za igranje FPS-ova tog tipa. Doom3 sam pocinjao igrati vise puta i odustajao, HL2 sam dosao do pola i takodje odustao (planiram ovih dana da ga zavrsim) .. Far Cry nisam ni instalirao (a koliko sam cuo trebao bi).

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
igrao sam i ja demo
imam 512DDRa i FX5600....igra ne ide sjajno....stavise, kad god sam u fajtu, jaaako sporo se igra vrti....a i nije mi zao jer me igra uzasno podsjeca na DoomIII = Shit!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 14:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Ja sam je čisto probao zbog tih najava kako je zahtijevna ... iako ne volim horore ... meni na 2 gb DDR-a i na Radeonki ATi-jevoj 9600 na 256 mb radi perfektno ...

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ljudi otkud vama 2 GB RAM-a :)

Mislim, još je to dosta iznad standarda :), a vi se baš naoružali :)

Kažu da FEAR ima odličan AI i dosta dobru atmosferu, da je dosta bolji od Doom 3.

V@nja Far Cry je odličan, ne samo grafika koja nije samo "dobra" već i "lijepa" (kod nekih je samo dobra) već je dobar u više aspekata, po opštem i mom mišljenju dosta bolji od Doom 3 i Half Life 2.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ljudi otkud vama 2 GB RAM-a

Dobio .. :)

Citiraj:
V@nja Far Cry je odličan, ne samo grafika koja nije samo "dobra" već i "lijepa" (kod nekih je samo dobra) već je dobar u više aspekata, po opštem i mom mišljenju dosta bolji od Doom 3 i Half Life 2.

Onda cu obavezno da ga probam. Doom 3 mi jednostavno nije sjeo. HL2 mi je dobar, ali ne i predobar.

Sto se FEAR-a tice, mozda ce full verzija biti bolja nego demo .. ako mi se bude dalo probacu je.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Sto se FEAR-a tice, mozda ce full verzija biti bolja nego demo .. ako mi se bude dalo probacu je.

Full verzija je bolje optimizovana, tako kažu, nema toliko swapovanja sa diska kad naiđu neprijatelji, a ima i neki patch sa kojim se između ostalog brže učitavaju nivoi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
hmm....onda je mozda i uzmem :)

ps. ne mogu da vjerujem da postoje PC Gameri a da nisu odigrali FarCry....to je legendarna igra...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2005, 09:57
Ja ovih dana tucem kotor, dok ne nabavim kotor2 :)

Imam inst. Far Cry, dobra je igrica, ali ima i ona loshe strane...

Ne znam za vas, meni se strasno dopao Project Snowblind, igrao sam demo :(

Poz.

DOPUNA: Ja sam instalirao demo F.E.A.R, uzas jedan... sve dok nisam instalirao catalyst 5.8

Mislim da su najnoviji driveri isto vazni. Inace, konfiguracija je ATHLON64 3000+, 9600Pro 256mb i 512mb Hynix rama, CAS 2

Toliko :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 10:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2003, 20:20
Probao sam F.E.A.R. i stvarno igra je dobra (samo moram jos bar 512MB da ubacim) i mogu reci ladno da bi je svrstao odmah posle FAR CRY koji je do sad nenadjebiv :) sto se tice lijepe grafike i odlicne igrivosti sto malo igara ima (DOOM 3 je takodjer dobar, HL 2 je sranje obicno - toliko cekana igra je nakraju ispala go..o)

From this time forward, you will service us.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja i ostali koji ovo nisu probali - probajte!

Ja sam juče uzeo F.E.A.R. kod Brke, ali nisam mogao instalirati, DVD je oštećen, ali sam uspio zaobići problem i instalirati, već drugi put mi ova procedura uspijeva pa ću objasniti ako nekome zatreba. Dakle kad je disk malo nečitljiv i instalacija ne uspijeva, probao sam praviti image diska u Ultra ISO ali ni to ne uspijeva, ali ono što uspijeva je pravljenje imagea u Neri, idem na DVD Copy u Neri, ali kad završi pravljenje imagea (ako je to uspio onda je sve u redu) ne stavim mu prazan DVD već pronađem taj image na hard disku, prekopiram ga na drugo mjesto i pokrenem sa DaemonToolsom. Ili se može odmah narezati u Neri ako je već uspješno napravio image, ali ja prvo volim probati igru. Nero ima neki error correction koje je po defautlu uključen kad radi DVD Copy, pa zato uspijeva "spasiti" inače nečitjive DVD-ove. Ovo je već drugi put da mi uspijeva ova procedura, a mislio sam da ću morati vratiti DVD bez da probam igru.

A sad o igri. Inače su je nahvalili, a kažu da je najjača u dva aspekta: fantastičan AI, i vrhunska atmosfera. Ja sam odigrao jednu i po misiju, i potvrđujem i ovo za AI i ovo za atmosferu, posebno za atmosferu. Igra me mnogo više privlači nego recimo Quake 4.

Prva misija nema pucanja, ali se odmah vidi da je atmosfera posebna. Vidiš nekoga kroz poluotvorena vrata, odmah otvoriš vrata a ono nema nikoga. Inače igra je pucačina-horor. Ali ne horor kao Doom 3 i Quake 4 sa monsterima, već je ovde atmosfera mnogo bolje napravljena. Pojavljuje se onaj famozni duh djevojčice, predmeti padaju sami od sebe, pomjeraju se, čuju se zvukovi, i to sa zanimljivim porukama, priča igre bi se isto mogla pokazati jako zanimljivom.

Fizika je dosta dobra, padanje upucanih vojnika je dosta dobro, posebno kada se uključi SLOW-MOTION (kao u Max Payne), isto tako i trzanje vojnika kad ih pogađam. Zvukovi pucnjave su sjajni, možda najautentičniji, jasni, prodorni, zvuk lomljavine stakla je isto vjerovatno najautentičniji do sada. Borbe su sjajne, vojnici se sakrivaju, čas ga vidiš a sledeći čas se sakrije, pa ti dođe iza leđa, dozivaju se, bacaju bombe.
Pojavljuju se neke vizije u nekom mutnijem i sporijem modu.

A sad ta famozna hardverska zahtjevnost.

Igra mi je na početku podesila 640x480 rezoluciju :). Ja sam digao na 800x600 (trenutno imam 15" monitor pa mi veća ni ne treba), onda sam pogledao ostale postavke koje je igra podesila, sve je podesila na minimum, a efekte na off. Tako nekako. Ja kontam to je OK, igra je ekstra zahtjevna, odoh da vidim kako tako okrnjena izgleda i kako radi. Framerate mi nije padao ispod 45-50, a išao je i do 200 u zatvorenim prostorijama (a takvih je više), a i na otvorenim je išao do 80. Prosjek je možda 60-80. Tako da bih mogao nešto od detalja povećati i da to ostane igrivo, ali nisam sa tim zasad eksperimentisao. Ali hoću reći da igra i tako okrnjena dosta dobro izgleda, sasvim pristojno i igrivo, bolje nego neke starije igre na medium i high postavkama. Recimo teksture cigli u zidovima na prvom nivou su dosta fine. Stvarno me interesuje kako to sve izgleda sa svim postavkama na high.

Meni FEAR bolje izgleda nego CoD2.

Sad sam zaglavio već na drugom nivou :), a mislim da se neko i na drugom forumu žalio da je brzo zaglavio :).

Ako se ne varam postoji patch koji pored ispravki bugova ubrzava snimanje pozicije ili tako nešto.

Jedino su dve stvarčice malo kvarile utisak, kad podesim neko slovo za strafe udesno, i za saginjanje, nakon nekog vremena se one vrate na neke glupe tastere, na naša slova ć, đ. I druga stvar je što quicksave traje oko 4 sekunde, a navikao sam da je inače trenutan, ili 1-2 sekunde, save fajlovi su samo oko 2 MB. Možda to patch ispravlja.

Inače igra nema subfoldere, sve je u fajlovima u folderu igre, pri čemu je jedan fajl 3.6 GB a cijela igra na hard disku 4.6 GB tj. 4930 MB.

Od svih ovih novih igara, sve samih hitova, FEAR me najviše privukao, iako sam igrao samo sat vremena. A i na Benchmark forumu je tema posvećena FEAR-u ubjedljivo najaktivnija, već ima preko 10 strana.

Eto toliko.

Probajte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pa ovako, igrao sam još neka dva sata. Nema više problema sa brzinom snimanja pozicije u quicksave, sad snima trenutno, ne znam kako se to samo od sebe sredilo. Nisam instalirao patch (koji je 113 MB) za koji kažu da uglavnom radi za MP ali i da može biti problematičan, neki sa njim nisu mogli pokrenuti igru.

Na drugom forumu je neko sa "narodskom" konfiguracijom čačkao oko grafičkih postavki i napisao koristan post koji ću prenijeti, dotični ima XP 2500+, 512 MB, Radeon 9600, dakle ništa posebno, skoro isto kao i ja.

mikele je napisao:
Pre nego sto pocnem, znam da ce biti komentara kako je za udoban gameplay potebno 40 fps i vise, i kako je ovo neigrivo ali cu reci par stvari. 1999-2000-te, u vreme Quake 3 i Unreal tournament-a, kada sam ja imao Athlon 550 i Rage 128 karticu a moji drugovi Rive tnt2 i tnt2 m64 svi smo bili prezadovoljni sa nasih 800x600 (high rezolucija) i konstantnih 20-30fps performansi i divno smo se igrali. Dinamika tih FPS igara nije bila nista drugacija od ovih danasnjih, i nikome tada nije trebalo preko 40 fps. E sad, to sto su nam se nekima čula razmazila, pa sad nekome filmskih 25 fps secka, a 800x600 ili cak 1024x768 daje jako "nareckane i ruzne" ivice, to je vec drugi problem, problem koji proizvodjaci hardvera i igara jako dobro koriste da nam izvuku pare iz dzepa. Mislim da ce se vecina sloziti, a cini mi se da je neko na pocetku thread-a to spomenuo, bolje igrati na high-max sa 20-25 fps nego u 60 sa svim pogasenim stvarima, jer konkretno igrate F.E.A.R. cija sustina jeste da vidite sav "eye-candy" koji nudi.

Evo ukratko mojih setovanja.

"Computer" slobodno stavite na max i ne filozofirajte dalje. Prakticno svi procesori, pa ukljucujuci i one low end, mogu sasvim solidno ovakvo podesavanje efekata da sazvacu. Da ne napominjem da sad vise manje svaka "value" igracka konfiguracija ima procesor reda AMD 2000-2500+, da ne pricam o 64 bitnom AMD -u. Imate i na Gamespot-u test koliko poboljsanja donosi jaci procesor i kako je to istestirano pa da ne duzim dalje.

Advanced video card options:

Effects:

effects detail: MAXIMUM
model decals: MAXIMUM
water resolution: MAXIMUM
reflections and displays: MAXIMUM
volumetric lights: ON
volumetric light density: MEDIUM (komentarisacu kasnije)

Graphics:

FSAA: OFF
light detail: MEDIUM (komentarisacu kasnije)
Enable shadows: OFF (komentarisacu kasnije)
Shadow detail: MEDIUM (inace totalno nebitno, jer ste ih opcijom iznad iskljucili)
Soft shadows: OFF (rezervisano za one koji smatraju da ova opcija vredi 400 i vise evra, za grafiku koja moze to da tera)
texture filtering: TRILINEAR (moze i bilinear, ali su dobici u performansama zanemarljivi)
texture resolution: MEDIUM (ako stavite high,swap-ovace dosta sem ako imate 1gb rama, ali i obara performanse)
videos: MAXIMUM
Pixel doubling: OFF
DX8 shaders: OFF (nema potrebe za forsiranjem DX8 shader-a, gubi se na kvalitetu, a dobici su mali)
screen resoultion: 800x600
shaders: MAXIMUM

Skorovi bi svakako bili bolji sa 1gb RAM-a, pogotovo min fps vrednost.

Za mene je ovo solidno igrivo, a naglasavam da su razlike u odnosu na maksimalna setovanja (to su ona koja bi vam isterala jos par stotina eura iz dzepa), zaista male.

Sta moze da se "budzi" dalje:

Za slabije karte (recimo default Radeon 9550, 128 bit naravno) bi verovatno trebalo probati sledece:

Iskjuciti Volumetric lights ili bar staviti Volumetric lights density na minimum. Iskreno mislim da je steta za ovaj efekat u igri potpuno ga iskljuciti.
Smanjiti rezoluciju na 640x480. Nisam bas pristalica toga, ali sustina i jeste da se sacuva u prikazu sve ono sto igra ima da pokaze, dakle, ne iskljucivati opcije vec smanjiti rezoluciju.
Filtritranje na bilinear, recimo. Mozda neko ima jos ideja.

Light detail, kao i volumetric light density nema potrebe staviti na maksimum, razlike su gotovo neprimetne.

Jos i komentar u vezi senki. Kao sto rekoh, Soft shadows je mislena imenica za sve sem za one koji imaju 7800 NVIDI-u ili najnoviji X1800 ATI. Meni licno, taj efekat nije vredan takve hardverske zahtevnosti.

Nazalost, sa grafickim kartama reda ATI 9600(pro) + gore navedenim podesavanjima tesko se moze igrati sa ukljucenim senkama, sto zaista oduzima dobar deo atmosfere u igri. Posto nisam gadljiv na padove frame rate-a i do 15 fps povremeno, ukljucujem senke i stavljam ih na MINIMUM. Time se koliko sam ja uspeo da primetim, ukljucuju u igri senke koje bacaju predmeti i delovi arhitekture ali nema senki koje bacaju likovi, koje opet mozete ukljuciti kada stavite Shadow detail na MEDIUM. Mislim da bi to Radeon 9600xt verovatno mogao da izvuce. Jos napomena, da je razlika izmedju maksimum i medium detalja senki neprimetna, dakle MAXIMUM shadow detail vam ne treba.
Razlika izmedju HIGH i MEDIUM tekstura postoji, ako je budete bas trazili,i opet, jako je mala, ali i dalje nema smisla forsirati tu opciju.
Jos par stvari: da se ne lazemo, igra sa ovim podesavanjima i sa ovoliko rama koliko ja imam "drlja" ponekad po disku, ali to nije nimalo dramaticno niti uzasno smeta u igri, sem ako niste bas gamer-cistunac. Ako imate 1 gb rama, radice jos bolje, i to je moja preporuka. I moji bi rezultati iz onog screenshota bili jos bolji da imam jos 512mb ram-a. S tim u vezi, obavezno defragmentirajte disk! U vaznost toga sam se licno uverio, jer sam imao jako ozbiljnja drljanja po disku i izuzetno duga ucitavanja nivoa na konfiguraciji broj 2 ciji je uzrok bio disk koji nije bio defragmentiran barem 4 meseca i na kome ima jedno 25 gb igara koje se igraju svakodnevno (inace racunar mog brata).

Inače FEAR u meniju ima benchmark test koji pokreće benchmark za odabrana podešavanja i ispiše rezultate, napiše minimalni FPS, average FPS, maximalni FPS, i ispiše nešto što korisno, napiše koliko procenata igre ima ispod 25 FPS-a (znači slabo igrivo), koliko procenata igre ima između 25 i 40 FPS-a, a koliko procenata igre ima iznad 40 FPS-a. Za naše slabije računare je najbolje da se što više procenata nalazi "između 25 i 40 FPS" a što manje "ispod 25 FPS", a ukoliko ima puno procenata "iznad 40 FPS" to je dobro, ali znači da imamo "viška" FPS-a koji su se mogli "potrošiti" na nešto jača grafička podešavanja a da to i dalje ostane igrivo, tj. "između 25 i 40 FPS".

Ja sam iskoristio ovaj post koji sam ovde postavio, i time značajno povećao grafička podešavanja, onda sam malo eksperimentisao sa ovim testom inašao podešavanja koja su dala sledeće rezultate:

min fps - 17
average fps - 33
max fps - 62

"ispod 25 FPS" - 12%
"između 25 i 40 FPS" - 64%
"iznad 40 FPS" - 24 %

A podešavanja su mi sva kao što je gore navedeno, samo mi je volumetric light density na minimumu.. Igra tada zna da zatrza, ali uglavnom radi sasvim fino, možda ću kasnije još nešto čačnuti.
Uključivanje sjena dosta obara FPS, posebno ako se uključi "soft shadows", pa sam ja sjene skroz isključio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A što se tiče same igre, mnogi su je već prešli, kažu da je nažalost kratka, ali i prilično dobra. Ima dobru priču i odličan kraj koji, po njima, vrijedi vidjeti. Za manu igre navode prilično jednolične nivoe, dok je tu Quake 4 bolji zbog veće raznovrsnosti.

Igra je lagana, healtova ima na svakom koraku, a može ih se nositi čak 10. Pa ako neko počinje igrati možda bi bilo bolje da krene od nivoa težine većeg od onog koji je kao normal ili default.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

F.E.A.R. je blentav, sinoć sam opet igrao malo, ima ludih iznenadnih scena, vizija koje lik dobija, duhova. Igra je podijeljena na 8 Intervala, a oni su podijeljeni na po par dijelova. Igra mi sa ovim povećanim detaljima vrlo malo i rijetko trza, a i to bi bilo bolje da imam 1 GB RAM-a. Puškaranje je sjajno, otadaju dijelovi maltera i prave se poveće rupe u zidovima kad su pogođeni, predmeti sa polica koje se nalaze u blizini detonacija lete na sve strane. I nije kao u drugim FPS-ovima da se može nositi mnogo naoružanja, već se nose pištolji (koji su odlični) i samo dvije puške, pa ako se naiđe na neku novu stara se mora odbaciti, i nose se tri vrste bombi. Realno.

Možete upucati pacova u nekim kanalima, koji se pri tom pretvori u mrlju krvi.

Inače skontao sam zašto se nekad pozicija brže a nekad sporije snima, poželjno je isključiti Kasperskog (ko ga ima) prije igranja, on usporava. A najfascinantnije je usporavao snimanje pozicije na Battle for Middle-Earth, sa Kasperskim se pozicija snimala oko minutu a bez njega nekoliko sekundi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Koju graficku imas ? Mislim da nisi naveo gore ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima 9600 Pro 128MB .. meni se cini.

Cim uhvatim malo vremena idem po Fear .. trenutno imam previse obaveza na faksu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ništa posebno, Radeon 9600 Pro sa 256 MB, koja zbog sporije memorije radi kao obični Radeon 9600 (ne-Pro). Mada mislim da me kod ovih memorijski zahtjevnijih igara ipak vadi tih 256 MB na kartici, jer njima ipak brže pristupa nego glavnoj RAM memoriji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]