banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 15:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Jan 2005, 12:09
mangia je napisao:
e koji si ti kreten covjece. pa bas mi glupo da ti ovako javno to kazem ali zaista si toliki smor da svaki dan ocekujem da se dignes u vazduh ko terorista koji je nezadovoljan svim zivim. ne mogu da vjerujem kako samo imas volje i para da tracis vrijeme na trazenje cijena okolo. radis li ti ista covjece. izadji malo napolje jebo te internet vise.

i ja i svi ovde znamo kako stoje stvari i koliko sta kosta. ovde samo pises pogresnim ljudima. kako ti to nije jasno. nacrtaj sebi ugljem na zidu

I sad si ti ko fol ono cool, pametan, a?
Jel vidis da ljudi misle da je normalno da daju 2.5 km za sat vremena interneta?
Telekom Srpske je drzavno preduzece, preduzece od javnog interesa...tj, preduzece od svih nas a nije to privatno preduzece, i njemu, kao javnom preduzecu, ne moze biti cilj samo profit, nego i razvoj drustvene zajednice. To pise u zakonu o poslovanju svih javnih preduzeca.

Imaju ogromne plate u telekomu, nista ne radi, upropastavaju informacioni napredak RS...i normalno da ne treba cutati.
Kad bude privatno preduzece, ili kad bude mogucnost izbora u RS izmedju vise operatera fiksne telefonije, onda neka rade sta hoce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
BSE je napisao:
broadband mozda jeste luxuz za nas ali pogledaj kolika mu je cijena recimo u swe

U SWE.. u Gradu 8 MB DSL kosta kao T1 u DE.
Dzabe sto meni provider naplacuje samo 8,90€ kad me Deutsche Telekom dere za pretplatu (jeste, koristi se njihov hardware, zicice, ovo ono) 14,64€ + 16% poreza.
Duplo vise dajem faking Telekomu nego provideru.

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 19:34 
Pripravnik
Pripravnik

Macro je napisao:
delirium je napisao:
@Macro

Po tvojoj logici manje drzave kao sto su: Luksemburg, San Marino, Monako, Andora, Slovenija... imaju najskuplji internet.

Bravo genije! :lol:

U Sloveniji imas za oko 70KM 10Mbps/2mbps VDSL flatrate.
To je jeftinije od Njemacke u kojoj ima 40 puta vise stanovnika,
ili od SAD-a u kojima ima 150 puta vise stanovnika.

Ne pricaj o stvarima u koje se ne razumijes...

Genije si ti kad uzimas za primjer te drzavice. Koliko znam ni jedna od njih nema vlastiti telekom vec su dio vecih sistema Italije, Njemacke i sl.
Tako da im nije problem 'produziti kabal' 500 metera i pokriti i te mini drzavice sa svojim uslugama, jer vec nude te usluge NEUPOREDIVO vecem trzistu.
Sto se tice Slovenije, nemam komentar. Ako si imalo napredovao u evoluciji bice ti dovoljno da pogledas njihovu penetraciju racunara i uporedis je sa nasom. To ce ti valjda dati neki odgovor. Trebalo bi.

Dobro naucnici, kad sam ja glup koristite svoju pamet pa mi odgovorite ko ce to ulagati basnoslovne sume u nesto sto se ovdje ne moze niti ce se dugo godina moci isplatiti?
Da je to tako kao sto vi zamisljate, mi ne bi bili BOSNA nego u najmanju ruku IRSKA. Prvo se neke druge stvari trebaju dovesti na mjesto i u red, pa ce to za posljedicu imati i tehnoloski napredak i jeftinu tehnologiju.

Jel ti vidis koliko je Crna Gora razvijenija po pitanju interneta od RS, a manja stranovnista, siromasnija, manji gradovi...i koliko su joj jeftinije i bolje usluge interneta?
Razvijenija je i sjebana Makedonija, Federacija, Srbija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Citiraj:
Imaju ogromne plate u telekomu, nista ne radi, upropastavaju informacioni napredak RS

sve je to tacno ali to si ponovio toliko puta da ides na neku stvar.

pazi daj malo da definisemo informacioni napredak.
zivim u ulazu od 18 stanova. u njoj ima dakle 18 porodica. od 18 porodica samo 3 imaju racunar. od te 3 porodice jedna ne koirsti internet uopste ali ne zbog cijena nego zato sto nema potrebu niti zna da ga koristi.

e sad dodje prvi u mjesecu. treba platiti vodu, stubiste, ovo ono. od 18 jebenih stanova 15-16 stanova doceka iduci mjesec zavlaceci placanje 20KM dadzbina. i tako se mjesecima pojedincima nagomilava. i mozes li ti takvim ljudima da prodas internet. da im das za 20 KM flat 1MBIT koji ce im k* kad nemaju ni racunar, a ni para za vodu jebenu a kamoli za internet.

jedan svabo preko nterneta kupuje, prodaje, uci, gleda,slusa,... tek kad kod nas sve zazivi onda ima smisla ulagati u internet. zato ni teol ni bilo ko drugi nema neku zelju da krka lovu u drzavu koju zakla birokratija.

podji od samoga sebe. za sta ti koristis internet.
razmisli da ti je to najskuplja stvar za koju dajes pare. a dajes bez veze jer ga ne koristis kako treba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 22:30 
Pripravnik
Pripravnik

mangia je napisao:
Citiraj:
Imaju ogromne plate u telekomu, nista ne radi, upropastavaju informacioni napredak RS

sve je to tacno ali to si ponovio toliko puta da ides na neku stvar.

pazi daj malo da definisemo informacioni napredak.
zivim u ulazu od 18 stanova. u njoj ima dakle 18 porodica. od 18 porodica samo 3 imaju racunar. od te 3 porodice jedna ne koirsti internet uopste ali ne zbog cijena nego zato sto nema potrebu niti zna da ga koristi.

e sad dodje prvi u mjesecu. treba platiti vodu, stubiste, ovo ono. od 18 jebenih stanova 15-16 stanova doceka iduci mjesec zavlaceci placanje 20KM dadzbina. i tako se mjesecima pojedincima nagomilava. i mozes li ti takvim ljudima da prodas internet. da im das za 20 KM flat 1MBIT koji ce im k* kad nemaju ni racunar, a ni para za vodu jebenu a kamoli za internet.

jedan svabo preko nterneta kupuje, prodaje, uci, gleda,slusa,... tek kad kod nas sve zazivi onda ima smisla ulagati u internet. zato ni teol ni bilo ko drugi nema neku zelju da krka lovu u drzavu koju zakla birokratija.

podji od samoga sebe. za sta ti koristis internet.
razmisli da ti je to najskuplja stvar za koju dajes pare. a dajes bez veze jer ga ne koristis kako treba.

Pa ko ce koristiti internet kad je za 99% ljudi u RS dostupan samo dialup, i sa ukupnim troskovima 2.3-2.5 km po satu?
U Federaciji, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji je isti ili losiji standard, pa opet imaju vise korisnika interneta i mnogo jeftinije i bolje usluge.

Pruzi i Nijemcu samo dialup od 2.5 km po satu, pa ces vidjeti da ce ih 50% otkazati internet i sa onim njemackim platama.
Treba ljudima pruziti jeftini dialup, ADSL...da ih se privuce, a ne da im se nudi dialup od 2.5 km po satu.
I smijesno je kod nas pricati npr. da se preko neta placaju komunalije i sl, kad je kod nas toliko skup dialup, da bi ga skuplje izaslo da preko neta sve to placa, nego da placa proviziju u posti, banci...

Jel znas, da dosta ljudi u zemljama u razvoju, istocnoj Evropi...trazi posao preko neta, i onda radi preko neta?
Npr. dizajn, neke manje programe... A to je moguce samo ako se ima ADSL i sl.
Kad bi broadband bio dostupan vecem dijelu RS, dosta ljudi bi moglo tako da se zaposle i da dobije koji dinar radeci za firme u inostranstvu, a ziveci u RS. Ja znam vec jednog momka koji na takav nacin zaradjuje, tako sto preko neta trazi sebi poslove. Ima wireless.

Sve je to nemguce dok god ljudi budu osudjeni na dialup od 2.5 km ukupnih troskova po satu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka

drugar prenio si ruznu naviku sa teolovog foruma da citiras poruku iznad. po svim standardima, to se protivi lijepom ponasanju na internetu.

poenta moje price je bila kako da uveces T2 konekcije kad 3-5% ljudi samo ima racunar, a jos manji postotak ga zna koristiti. recimo moja tetka drzi saksiju cvijeca na njemu. onda ta konekcija ne moze da bude povoljna ako je tako malo ljudi koji bi eventualno isli na internet..

a ti koliko si para do sada dao na dial up mogao si da kupis stan u BL i da koristis blic wireless.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 23:10 
Pripravnik
Pripravnik

mangia je napisao:
drugar prenio si ruznu naviku sa teolovog foruma da citiras poruku iznad. po svim standardima, to se protivi lijepom ponasanju na internetu.

poenta moje price je bila kako da uveces T2 konekcije kad 3-5% ljudi samo ima racunar, a jos manji postotak ga zna koristiti. recimo moja tetka drzi saksiju cvijeca na njemu. onda ta konekcija ne moze da bude povoljna ako je tako malo ljudi koji bi eventualno isli na internet..

a ti koliko si para do sada dao na dial up mogao si da kupis stan u BL i da koristis blic wireless.

Prvo treba obezbjediti infrastrukturu, pa tek ce onda ljudi kupovati uredjaje koji koriste tu infrastrukturu.
Sta ce ti auto ako nemas put, sta ce ti cesma ako nemas vodovod, sta ce ti sijalica ako nemas struju...
Svaka je zemlja, prije nego sto se ekonomski pocela razvijati, prvo zeljela da napravi dobru infrastrukturu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik

Dok sam ti ovo pisao, desio se raspad sistema, i nestalo je struje.
Ko ce ulagati u zemlju gdje je struja skupa i stalno raspadi sistema, gdje su telefonske usluge van pameti skupe, a internet kosta 2.3 dem po satu, gdje pola opstine nema vode...

Infrastruktura je bitna. A Telekom Srpske ne zna sta ce od para.
Kad ponudi ljudima uslove kao u Crnoj Gori, Srbiji, Federaciji...ljudi ce poceti da koriste internet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka

Odustajem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 01:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ovaj lik je na teskim drogama. Ne mozes covjeku objasniti da se kuca gradi od temelja, pa to ti je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 07:45 
Pripravnik
Pripravnik

Macro je napisao:
Ovaj lik je na teskim drogama. Ne mozes covjeku objasniti da se kuca gradi od temelja, pa to ti je...

hahahah
Pa sta si sad rekao? Time si potvrdio ono sto ja citavo vrijeme govorim.
Ti si dokaz, da jedino radnici telekoma, i oni bez mozga mogu podrzavati telekom srpske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 08:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Pricao sam o odnosu cijena, usluga, trzista, informacione pismenosti, penetraciji racunra i koliko sve sve to odrazava po krajnje korisnike kod nas, i zasto je to tako.
Ali druze ti si toliko ogranicen da je tebi svako spominjanje interneta asocijacija na Telekom Srpske. Ja vise nemam zivaca da se upustam u raspravu sa likovima poput tebe i smatraj ovo mojim zavrsnim komentarom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 08:42 
Pripravnik
Pripravnik

Macro je napisao:
Pricao sam o odnosu cijena, usluga, trzista, informacione pismenosti, penetraciji racunra i koliko sve sve to odrazava po krajnje korisnike kod nas, i zasto je to tako.
Ali druze ti si toliko ogranicen da je tebi svako spominjanje interneta asocijacija na Telekom Srpske. Ja vise nemam zivaca da se upustam u raspravu sa likovima poput tebe i smatraj ovo mojim zavrsnim komentarom.

Izvini sto ti ovo moram reci, ali stvarno si glup.
Da ti je samo znati koje gluposti pricas. Jel ima iko u tom telekomu da je normalan?
Nazoves onaj broj 0800 50000, pa je smijesno sta one babe pricaju, kad ih nesto pitas :) Niti su cule za wireless, adsl...a to bi trebalo biti ko fol informacije :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 09:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Telekom je takak kakav je. Država mu omogućava monopol i oni to iskorištavaju. Cijene često dižu zato što mogu. Ja im jedino ne mogu oprostiti onaj potez prema blic-u kada su ukinuli one telefonske brojeve, koji su omogućavali da korisnik plaća 1 min. koliko god bio na mreži.
Lihvari jebeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ма је л' ово sasa22!? Човјеку се баш не могу доказати неке ствари. 30% људи нема шта да једе а он прича о некој исплативости увођења broadband-a. Прочешљај мало ТЕОЛ-ов форум, тамо је било доста расправе на тему телекома, његових цијена и квалитета услуга, монопола, приватизације,... Људи су се већ сморили са овом расправом јер су сви већ написали што су имали на уму.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 12:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nevjerovatno
odredjeni likovi ne odustaju
hocemo li se onda igrati na domacem terenu ?
ok
cijena adsl-a u Petrovcu (znaci BHTelekom provajder) je jeftinoca u odnosu na ponudu wirelessa, adsla i cable.neta kod nas
dakle hocemo li se i dalje igrati uporedjivanja standarda ?

uporedimo cijene racunara kod nas i kod komsija
koja je domaca firma isla na akcije da ljudi kupuju racunar? akcije za odlikase i studente ?anyone ?
koji je domaci provajder radio popularizaciju na polju prikupljanja veceg broja korisnika?
sjeca li se neko akcije adsl za 1kn (prikljucak + 3 mjeseca besplatnog surfinga) ????
elem ovdje su sve neki lezi lebe da te jedem
ocekuju da nabiju cijene a da krajnji korisnici kao ovce lete ka njima
pa nije ni cudno sto je mali broj i onih koji imaju racunare i onih koji se "prikljucuju" na net
treba malo popustiti, napraviti ustupke, sve ce se vratiti pa makar i za 150 godina
pa ni Rim nije izgradjen za dan ljudi moji

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 12:18 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
nevjerovatno
odredjeni likovi ne odustaju
hocemo li se onda igrati na domacem terenu ?
ok
cijena adsl-a u Petrovcu (znaci BHTelekom provajder) je jeftinoca u odnosu na ponudu wirelessa, adsla i cable.neta kod nas
dakle hocemo li se i dalje igrati uporedjivanja standarda ?

uporedimo cijene racunara kod nas i kod komsija
koja je domaca firma isla na akcije da ljudi kupuju racunar? akcije za odlikase i studente ?anyone ?
koji je domaci provajder radio popularizaciju na polju prikupljanja veceg broja korisnika?
sjeca li se neko akcije adsl za 1kn (prikljucak + 3 mjeseca besplatnog surfinga) ????
elem ovdje su sve neki lezi lebe da te jedem
ocekuju da nabiju cijene a da krajnji korisnici kao ovce lete ka njima
pa nije ni cudno sto je mali broj i onih koji imaju racunare i onih koji se "prikljucuju" na net
treba malo popustiti, napraviti ustupke, sve ce se vratiti pa makar i za 150 godina
pa ni Rim nije izgradjen za dan ljudi moji

Pa da. Nabili cijene, i onda se cude sto ima tako malo korisnika interneta.
Daj Nijemcima ove uslove, tj. ponudi im samo dialup od 2.5 km ukupnih troskova po satu, pa ce ih sigurno 50% otkazati internet, bez obzira sto imaju njemacke plate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik

Kad covjek gleda malu i siromasnu Crnu Goru, oni su pokrili ADSL-om i sve vukojebine od par hiljada stanovnika. A ovi ne mogu ni BL, nego ponudili 128 prikljucaka po astronomskim cijenama.

http://www.cg.yu/?akcija=rubrika&rubrika=70&idv=177

20.07.2005
ADSL i na sjeveru Crne Gore

Pored gradova koji su do sada imali mogućnost korišćenja superbrzog ADSL internet servisa Telekoma CG (Podgorica, Nikšić, Cetinje, Kotor, Tivat, Budva, Herceg Novi, Ulcinj i Bar), od danas je pristup tom servisu omogućen i u Beranama, Pljevljima, Rožajama, Bijelom Polju, Kolašinu, Žabljaku, Mojkovcu i Danilovgradu.

Sa osam novih gradova na ADSL mapi Crne Gore, nastavlja se realizacija ideje Telekoma CG da se moderni i napredni servisi omoguće svim građanima Crne Gore.

Korišćenje ADSL paketa Telekoma Crne Gore odnedavno je omogućeno svima, bez obzira da li imaju ISDN ili običnu telefonsku liniju. Uz to je novim korisnicima, koji potpišu ugovor na godinu dana, obezbijeđen besplatan ADSL servis do početka septembra.

Svi ADSL korisnici do početka septembra dobijaju dvostruko veći mjesečni protok podataka, zavisno od izbora ADSL paketa (10, 20 i 40GB).

Prije nego što se korisnik odluči za kupovinu nekog od ADSL paketa (M,L ili XL) potrebno je predhodno provjeriti da li ima tehničkih mogućnosti za pristup tom servisu na oređenoj lokaciji. Provjera se može napraviti pozivom na besplatan info broj 080 080 080 ili na sajtu Telekoma CG

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 13:11 
Pripravnik
Pripravnik

BH Telecom i Eronet uzimaju i u RS pretplanike za mobilnu telefoniju, a nema sanse da Mobis ikog pridobije u Federaciji.
A zbog cega je to tako? Pa sve zbog te integralne minute koja je kod Mobisa. Mora da je postojanju integralne minute razlog jer narod nema sta jesti :)
Njima izgleda uopste nije cilj da povecavaju broj pretplanika, ni u Mobisu, ni u TEOL-u, nego je njima samo cilj da sto vise muzu one pretplanike koji su kod njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zar je Eronet uveo integralnu sekundu ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]