banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 01:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2004, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ima li iko ovde da zna nesto a da nije procitao u glasu ili nezavisnim? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2004, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
mozda postoji i nekakav aditiv koji se sipa u gorivo koji sluzi za podmazivanje klipova dok se vozis na plin. izmislili su to pametni zapadnjaci! ;)

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2004, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Paaaa...ovaj... kako b'kazoooo... ne mozes nesto da sipas u GORIVO i da vozeci na PLIN imas od toga koristi. Jedino ako to nesto ne sipas u PLIN, ali to zna biti problematicno, pogotovo ako nakon toga zelis da sve bude kako treba...

No dobro... ko radi taj i gresi... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2004, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:D :D :D :D :D :D :D :D
evo ja cu tebi kazat
jesi mozda cuo za aditiv koji se sipa u ulje motora i koji omogucava dodatno podmazivanje motora, pa cak i kad nema ULJA!!! pa auto moze da radi i bez ulja, ako je taj aditiv prije toga upotrebljen!

zasto tako nesto ne bi postojalo za gorivo? tako da na cilindrima, ventilima... ostaje taj aditiv koji bi ublazavao trenje???

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2004, 02:31 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zao mi je tih sto su izginuli iz bijeljine i tog sto je ostao bez kombija, ali zavisi na koje auto su ugradjivali plin, mislim da li je u pitanju plasticna usisna grana. ne preporucuje se ugradjivanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 22:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
je li ko ugradivao plin u auto u skorije vrijeme, koja je cijena za vozila sa 16 ventila?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 22:43 
staromodan
Korisnikov avatar

koje auto je u pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 08:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
kefalo i gazda .....oko tih aditiva....Modrica ima ulje ....GAS pise na njemu za plinske basss motore...ima na starcevici na pumpi kupiti ..euro gas...ona

a evo brate pa malo iscitajte
http://www.autogas.rs.sr

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 15:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
kefalo je napisao:
da ce ti auto duze trajati to bash i ne bih rekao!
npr. karike ce ti se brze potrositi jer je plin suv! dok je benzin mokar i manje je trenje u tom slucaju!
jedan majstor mi rece da smanjuje vijek karika za 30%.

pozdrav

Molim te nemoj da pricas gluposti...Jadan je taj majstor...Uostalom kao i svi priuceni majstori u BIH...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
kefalo je napisao:
mozda postoji i nekakav aditiv koji se sipa u gorivo koji sluzi za podmazivanje klipova dok se vozis na plin. izmislili su to pametni zapadnjaci! ;)

pozdrav

Postoji ali na bazi teflonskog filma koji kad se podere osteti motor jos vise...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
U svakom slucaju podrzavam ugradnju i koristenje plina. Sto se tice ovog podmazivanja, plin jeste suv ali posao odradjuje ulje u karteru.

Nesrece koje se desavaju su uglavnom posljedice nestrucne ugradnje. Cuo sam za X slucajeva gdje su bahato zavrnute cijevi i spojnice sto uzrokuje mogucnost eksplozije. Isto tako ako je usisna grana plasticna - kod vecih kubikaza moze da dodje do eksplozije plina koja je u stanju da zapali i citavo auto. Ako se ne varam, kod plasticnih usisnih grana se ugrajuje neki specijalni multi-point injection sistem koji kosta do zla boga - oko 2000 KM.

Ja se joss predomisljam u vezi plina. Kod mene je motor 1,4 i nije neki potrosac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kefalo uz duzno postovanje ako vozis na plin kako mislis da ce ti pomoci neki aditiv koji je sipan u benzin? ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 21:09 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:
koje auto je u pitanju.

fiat marea
1.6 16 ventila
76 kw
97 godiste

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ratnik666
a cime si ti pobio moju tvrdnju??? to sto ti taj lik koji ugradjuje plin kaze da plin ne steti on te LAZE da bi ti uvalio ugradnju plina! i kakvi priuceni majstori? ko je tebi rekao da ne skodi plin? znas li ti na kom principu radi klip u motoru i koliko karakika ima na jednom klipu i za sta konkretno sluze? ako to znas ili kad saznas napisi ovde i onda ces da vidis da si u zabludi!

@auto_web
mislim da je gore vec objasnjeno... radi na principu sto se aditiv koji sipas u gorivo dok vozis na gorivo, ne na plin, talozi na cilindru i time omogucava umanjeno trenje dok vozis na plin. da je to nebuloza ne bi takav aditiv postojao nisam ga ja izmislio! takav ili slican aditiv ima da se kupi na zapadu jer nema olovnih goriva na pupama pa se dodaje u bezolovni benzin.

nagradno pitanje.... da li se smije(redovno) u auto koji trosi regular/super (goriva koja sadrze olovo) smije sipati bezolovni benzin??? zasto?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 21:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Davno prije 20 godina vozio sam auto na plin!Ono sto mogu reci je to da automobil gubi oko 20% snage na to gorivo a i ne trpi naglo dodavanje gasa,tj.najprije se zagusi a tek onda prihvata gas sto moze da kosta i glave ako pocinjes da pretices a nije vreme.
Do eksplozija dolazi uglavnom u toku nestrucnog pretakanja iz plinskih boca za kucnu upotrebu u rezervoar u automobilu!
Ljudi svasta rade a i sam sam svasta probao pa sam cak izbijao i metalne kuglice koje sprecavaju da se rezervoar napuni do daske!E sad koliko je to pametno...
Postoji sredstvo za zastitu motora i kada motor ostane bez ulja a proizveli su ga rusi zbog jako niskih temperatura kada se ulje stisne /u sibiru/ ali danas se to rjesava sintetickim uljem!

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 22:59 
staromodan
Korisnikov avatar

hehe bole to sto su rusi izmislisli se zalijepi da li si znao i napravi vecu stetu.

iscjeljitelju ne znam gdje si, al i ima u bl servis, naravno sa 4 sistema za ugradnju, i vjerujem da ce uraditi dobro.

licno sam ugradi na volvo S80 2,4 u bg. i mogu reci da nije dobro. gasi mi se auto nekon kocenja pri velikim brzinama, a nekad i ako polako vozim. naravno raspitao sam se u cemu je problem i to cemo rijesiti. kolega mi je kod istih osoba radio 4 auta, reno, volvo v40, i dva audija. jedan prijatelj je radio u zrenjaninu ali na mazdi. dok je u leru auto mu se gasi. sve je i do auto, i sve je do osoba koje to rade. za moj volvo nisu imali program da bi se prikopcali na volvo kompjuter, u sustinu malo su me slagali. sto se tice neke snage pa i nije izgubio. naravno kad osoba ugradi plin i nije ga briga do snage, vec do potrosnje. odem li iz eng u bosnu kuci treba mi do 400 eura za benzin. za plin, duplo manje. :D pa sad kome se isplati isplati.

iscjelitelju ako ti je grana kao sto je neko vec rekao plasticna ne bi ti preporucio ugradnju i ako ti ugradjuju multi point, jer se on i ugradjuje ako imas metalnu granu,bolji je nego single point. pogledaj kakvu granu imas pa onda razmisli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

za plassticnu granu ...rade ovaj Kresojevic na Starcevici sada....licenca ovo-ono....raspitaj se malo ako si u BL.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 22:36 
Pripravnik
Pripravnik

The Godfather je napisao:
za plassticnu granu ...rade ovaj Kresojevic na Starcevici sada....licenca ovo-ono....raspitaj se malo ako si u BL.

Nisam u Bl, malo sam dalje
Vise bi mi odgovao Ze-do kanton.
Ali nije ni banjaluk a daleko.
Cak me neki ljudi nagovaraju da idem do Zagreba id a to tamo radim jer kako rece dostta je sigurnije,jeste da je malo i skuplje ali zivot nema cijenu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 22:39 
staromodan
Korisnikov avatar

svrati onda kod slovenaca ili u italiju, posto su oni izmislili plin. isto ti je ili u hrvatskoj ili bosni ili srbiji. savjetujem te ne radi ako imas plasticnu granu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uh bojim se u CRO da ce biti po ushima...mislim para...al' raspitaj se pa probare.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]