Dolazi mucavac u kafanu. Zove konobara i pita: Sssstttaa iiimaaas sssa rooostttilja? Ovaj mu kaze: Ceeevaaappccice, rrr-rraznjice, vvvv-vvesalice, mmmmess-sssano meso! Mucavac ga gleda ali sta ce, narucuje: Dddd-ddobro daj miii cccevvvapppp-ppe! Konobar: Ooodd-dddmah! i ode. Tada dodju neki gosti i sednu do mucavca. Zovnu konobara i pitaju sta ima sa rostilja. On im tecno izvergla jelovnik: Imamo cevape, raznjice, vesalice, mesano meso! Kada to cu mucavac odma besno pozva konobara: kk-kkonobb-bbar! Ovaj dodje: Iii-iiizzz-zzvolte! Mucavac: Ppp-ppa sss-sto me zz-zzzajebb-bbavas? Konobar: Ppp-pa nnn-nne zz-zzajebb-bbavam tt-ttebb-bbe negg-goo njnj-njih!
Postroji Mujo Fatu i decu da ih pita gde su mu kljesta, jer ne moze da ih nadje: - "Reci Fato, gde su kljesca!" - "Ne znam, Mujo" - "Reci Fato bona, il' cu te zaklat!" - "Ne znam, Mujo" Mujo zakolje Fatu, pa kaze malom Hasici: - "Hasice sine, reci babu gde su kljesca!" - "Ne znam, babo" - "Reci gde su kljesca, il' cu te zaklat!" - "Ne znam, babo, matere mi!" Mujo zakolje i njega, pa kaze najmladjem, Mujici: - "Reci babu gde su kljesca!" - "Ne znam, babo." - "Reci gde su, il' cu te zaklat!" - "Ma na ti kljesca, *ebala te kljesca!"
Sretne debil trudnicu i pita je pokazujuci na njen stomak:
-Sta ti je to?
-Stomak.
-A sto je toliki?
-Trudna sam.
-A sta imas u stomaku?
-Bebu.
-A jel' ti volis svoju bebu?
-Volim.
-A sto si je onda pojela?
Idu 3 ludaka prugom.
Prvi:Al' je dugo ovo stepeniste!
Drugi:Da, a i gelendar je nizak.
Treci:Ne sekirajte se, evo stize lift!
Idu dva pandura ulicom i jedan rece: Vidi mrtav golub.
Tek ce drugi izvivsi vrat da bi bolje pogledao u nebo: Gde ?
Zasto je Hitler izvrsio samubistvo???
Zato sto mu je stigao racun za plin !
Sede u vigvamu Vinetu, Old Setrhend i Mujo.
U neko doba napolju se zacu neko suskanje. Dize
se Vinetu i izadje. Cu se zvuk "TAP!!!", ulazi
Vinetu sa modrim okom, seda i ne govorni nista.
Opet nesto suska napolju. Dize se Old Setrhend i
izadje. Cu se zvuk "TAP!!!", ulazi Old Setrhend
sa modrim okom, seda i ne govori nista. Opet se
cuje neko suskanje. Dize se Mujo i izadje. Cu se
zvuk "TAP!!! TAP!!!", ulazi Mujo sa modra oba
oka seda i ne govori nista. Progovori Vinetu:
-Beli brat Mujo dvaput stao na grabulju!?
Sta dobijes kad bosanca polijes jogurtom po glavi?
- Dobre batine!
Imam ja toga jos