U ovom gradu nesto se izgledalo obecavajuce kada se otvorio multiplex Kozara,pa su renovirali kino Palas,svakog cetvrtka 2 nova filma,krenuli su I sa nekakvim svjetskim premijerama…ali ajde nesto se desavalo po pitanju filma.Nemamo SFF,Fest,Sinemaniju I sl. ali imamo solidne bioskopske dvorane I povoljne cijene ulaznica.
Nakon 5 godina desila se ljetna pauza,renoviranje... I opet moja velika radost,rekoh novi izgled sala.
Nazalost,zatvoreno je kino Palas,pretvoreno u neku najvecu djeciju igraonicu na Balkanu?! (zasto bas tu???),ljetno kino Kozara ce ,kako cujem biti klizaliste (zasto bas tu???),od renoviranja je jedino profitirao kafic u sklopu multiplexa,koji je sada ok,nemam nista protiv novog predvorja u kinu ali na racun jedne sale …steta,jeste da je to bila najlosija sala ali ipak sala vise u ovom gradu.
Pocela je nova sezona I dobili smo smece od novih filmova(Fantastic 4,Svekrva,Herbi,Brus Vilisa po prvi put u ulozi akcionog junaka,domace filmove sa reklamnim plakatima kvalitete toalet papira a mastovitost tih plakata je na nivou reklama rostoljnica I onih gluposti od reklama od kojih vam se puni postansko sanduce…).
Pa ko ce to da gleda???????????????Ne kazem,treba I to da bude ali samo to?
Sezonu su mogli poceti malo bolje,sa Tim Bartonom –Carli I fabrika cokolade,Cinderella man Rusella Crowe,Lovci na djeveruse…(izgleda da mi od distributera dobijam oono sto se ne gleda u Hrvatskoj I SiCG).
Gdje su reklame,najave,flajeri,sponzorisana emisija,promocija….????
I onda se zale na posjecenost,a nisu se sjetili renovirati unutrasnjost,stolice,zvuk poboljsati(jedino su usisali).Naravno za kafic je bilo love ali ne I za renoviranje sala.
Sada nam je ostalo 4 sale,jedan film sedmicno,navedeni repertoar I najava u Gospodskoj za Pogled sa Ajfelovog tornja(jako obecavajuca)...a i glumci nam vise ne dolaze na premijere,a i zasto bi,mi vise NEMAMO veliku salu Palasa,zar da se lome na onim stepenicama u Paradisu???
Ocekujem poskupljenje ulaznica,cini se logicnim nakon svega.
Razocarani filmofil