banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 15:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 214 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 13:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Sutra je izvlacenje za baraz i ekipe su podeljene u dve grupe (Ceska,Turska i Spanija)(CH,Norveska i Slovacka) sto znaci da recimo ne moze doci do susreta izmedju Ceske i Turske.Mislim da FIFA ili UEFA (ko je vec odgovoran za taj sistem) nisu bili fer i da su napravili povlastene,te na taj nacin delimicno uticali na moguce ucesnike.Inace baraz se igra 12. i 16. Novembra,a izvlacenje grupa za svetsko prvenstvo bice obavljeno 9.12.2005.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Bravo plavi !!! svaka cast !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 14:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
e ne kontam koliko ljudi iz rs navija za srbiju!! kakve mi veze imamo sa srbijom? nikakve. ne mogu ni za bih navijati, ne znam ni ja sto, mozda zato sto smo nesposobni za sve i jedan sport osim sjedece odbojke,,, ali ne kontam ni sto se toliko za srbiju navija, bezze. jos kad bi bili svjesni koliko ti isti iz srbije nas nevole

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2003, 19:20
psyborg je napisao:
Slika

ovaj sam trans vidio na jugu..cccc zar vi sebe nazivate navijacima :D
vidi trans,sve sastavljeno :D halo,fino skupite par stotina marona i napravite,trans kako treba a ne ovo sa sprejom :D
hajd "navijaci",vozdra :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2004, 16:12
Citiraj:
e ne kontam koliko ljudi iz rs navija za srbiju!! kakve mi veze imamo sa srbijom? nikakve. ne mogu ni za bih navijati, ne znam ni ja sto, mozda zato sto smo nesposobni za sve i jedan sport osim sjedece odbojke,,, ali ne kontam ni sto se toliko za srbiju navija, bezze. jos kad bi bili svjesni koliko ti isti iz srbije nas nevole

pa ti nemoj navijati.... ne znam za druge,ali mene niko ne moze natjerati da volim bosnu.. to je najveca nebula na svijetu..

ne stavljaj slike od 60 i kusur kb na forum, nemaju svi DSL i slicno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
kako niko ne spominje divljanje u Bl nakon utakmice. zalosno, u sta smo se pretvorili??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 16:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2005, 10:49
Izvjestaj jednog Bosanca
Treci dio-BEZ nacionalizma!!!;bez razloga za brisanje
Itnoniranjem nase himne upotpunosti se probudila i "domaca" publika koja je zvizdanjem(gotovo iste siline ko kad je isla Hej Sloveni,hehehehehe) dala nam do znanja da je vise nego neprijateljski nastrojena prema nama i nasoj ekipi,naravno ocekivano, samo malo se zezam. Dok su nasi momci na terenu onako drveni poceli da se brane tako smo i mi poceli da vracamo ono sto su "domaci" bacali na nas,ali zelim da napomenem da su nase vodje navijaca branile svojim da to rade, mada ne vjerujem da iko moze da odogovori momka koji gleda kako mu prijatelju razbijaju glavu i kako jos skandiraju da smo ***kice, a dosli smo u po Beograda poslije puta od nekoliko stotina kilometara,zatvoreni u kavez na tribinama braneci se kako je to bilo jedino moguce. A bilo je moguce samo tako sto smo vracali ono cime su nas gadajli, i odkidajuci stolice koristeci ih kao zastitu i odbranu. Stvarno sam ponosan na sve nase navijace jer nije bilo nimalo lako braniti se i izbjeci salvu predmeta sa juga i istoka. Neki su odmah po pocetku utakmice, ne zeleci rizikovati sopstveni zivot napustili stadion, donekle razumjem ali njima na cast.

I ne mogu se nikako oteti dojmu da je srbijanska policija mogla i morala napraviti vece tampon zone jer ogradu kaveza visoku dva metra sa udaljenosti od nekih dvadesetak metara nije bilo nikakve poteskoce prebaciti. Jer koliko me pamcenje sluzi, a sluzi, oni su prije godinu dana na Kosevu bili vise nego dobro zasticeni.Valjda uefini komesari imaju oci i valda je neko od nasih novinara fotoreptora bio tamo, mada sam vidio sopstvenim ocima kada je neki frajer iz obezbjedjenja sklonio fotoreportere da ne slikaju on sta se desava.

Dadose nam go, stvarno nas je sve to sasjeklo, nakon toliko predjenih kilometara nade i vjere u nase u momke oni su nas razocarali svojim drvenim nogama.Meni se stvorio neki tezak pritisak u plucima, u momentu bilo mi je tesko disati. A onda nakon soka iz sveg glasa:"Bosna, Bosna....."

Moram vam priznati da sam gotovo manje gledao utakmicu nego sto sam gledao s koje ce strane doletiti kamen, stolica, ili baklja. Stvarno mi je bilo muka slusajuci fanaticno deranje "domacih":"Noz,zica,Srebrenica", skandiranje imena ratnih zlocinaca, horsko pjevanje cetnickih pjesama aktuelnih s pocetka devedesetih.Sve to je vise nego podsjecajuce na svo zlo i ludilo koje nam se desilo.

Na poluvremenu neke od nasih koji su bili povrijedjeni su prebacili u bolnicu, cak smo se bojali koliko su dobronamjerni "izlivi" pomoci obezbjedjenja,jer nakon svega sto su dopustili da se desi, mislim...dobro se prave budale.

Nastavak utakmice donio je bitne promjene: nasi su poceli igrati i napadati, a nas su specijalci satjerali ispod onog natkrivenog dijela, tako da vise nije bilo puno povrijedjenih. Polako se nevjerica pocela uvlaciti u nas, ali nismo odustajali i navijali smo koliko je grlo izdrzalo. Pred kraj utakmice bacili su na nasu tribinu(kavez) nekakve eksplozivne naprave (megapedarde ili sta vec) a cujem da je Baho nacionale rekao da su to bombe(mada se tako i nama cinilo), ali u svakom slucaju hvala mu jer je on na kraju bio jedina veza izmedju nas i vas koji ste bili pred TV-om,i putem njega ste bili svjesni u kakvoj smo opasnosti. Barbarez je dotrcao do sudije trazeci da nas neko zastiti, ovakve stvari se ne zaboravljaju nikad!

Kraj donese opste slavlje domacih, mars na drinu odjekuje, oni divljaci opet krecu sa gadjanjem, meni vise nije ni bilo vazno i da me nesto spuca. Kad sam vidio jednog Fanaticosa(gromada od covjeka) i meni krenu suza nisam mogao izdrzati, stvarno sam vjerovo da ce nasi srcanoscu i borbenoscu anulirati svu buku sa tribina, **bi ga -drama(ko sto kazu oni legendarni Mostarci).

Drzali su nas dva-tri sata na stadionu dok se sve nije rascistilo, a zato vrijeme mi ne bi bili mi da ne napravimo neki shou,dok su specijalci bilo oko nas mi smo navijali za fizikanere koju su oko terena na atletskoj stazi skupljali neke barikade, cak su se i oni specijalci poceli smijati. Kad smo izlazili neki nasi su ponjeli ostatke slomljenih stolica za uspomenu, pa je i ta situacia unjela malo vedrine na nasa lica.

Van stadiona nikog nije bilo samo policija i poneki prolaznik, ona gomila divljaka se valjda uputila ka gradu da slavi,a imali su vise nego razlog za to-Mundijal nas nedosanjani san. Dovezli su iz bolnice nekoliko nasih i ubacili ih u autobuse.Uz policijsku pratnju napustamo Beograd, prepustamo ga mraku koji ga je pokrio zadnjih dvadesetak godina, stvarno mi je ostala odvratna slika grada cijoj sam se velicini kao djecacic prije petnaest godina divio. Tako je to sve se mijenja.

Nas je cekao opet dug put ka domovini,samo sto je ovaj bio mucan i strasno tezi nego onaj na koji smo krenuli puni nade. Onako utuceni,porazeni ipak uzdignute glave i s ponosom vracamo se kuci jer znamo da smo hrabro uputili tamo gdje nas najvise mrze, sve zbog ljubavi prema ovoj napacenoj zemlji, nasoj domovini. A bogami nisu nas ni osramotili nasi momci drzali su se onoliko koliko su mogli,ipak ostaje zal sto smo rano primili gol koji je sve s**bo.

Evo zakljucujem ovu svoj impresum, uz zivotinjsku zelju za revansom i osvetom,koja ce vjerujem pod uticajem razuma napustiti.Ali ipak ono sto znam i sto cu trajno zapamtiti je to da u zivotu nikad nisam osjetio toliko mrznje.
Ako pored komentara imate neka pitanja bit cu rad da vam odgovorim onoliko koliko moja saznanja sezu, jer sve napisano je samo subjektivni dojam i svjedocenje, a oni koju su bili neka me isprave ako sam negdje nesto propustio ili pogresno vidio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 16:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sta drugo reci nego:

Svaka cast momci a ti "av" imas moj respekt za zivota!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 16:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I jos jedan zanimljiv clanak:

TAČKA NA i
Autor: Vinko Mišković
cetvrtak, 13 listopad 2005
Utakmica Srbije i BiH u Beogradu najbolje je dočarala realnost bosanskohercegovačke svakodnevice i životnih uvjeta u kojima opstaju njeni građani. Jedanaestorica utopijskih boraca za pravdu uzalud su 90 minuta pokušavali tim istim građanima pokazati i dokazati da nije sve tako sivo kako se njima u njihovim životima čini. Međutim, slijed okolnosti, vanjski faktori i licemjernost stvarne zbilje bila je jača od želje, volje i htijenja jedanaestorice bh lavova.

Licemjerstvo te zbilje plod je dugogodišnjeg rada naših glupih i šupljeglavih političara, počevši od svih tročlanih Predsjedništava, pa do svih Premijera i njihovih ministara. Dok se u većini zemalja u politiku ide politizirati i kreirati, kod nas se u politiku ide bogatiti i baljezgati. Baljezgaju svi o zajedništvu, o pluralizmu, o modernom bratstvu i jedinstvu, a ispod stola prodaju banke, prodaju telekomunikacije, prodaju dušu inozemnim hijenama, odavajući sliku zemlje i nacije bez identiteta i definicije, kakvim nas te hijene i cio ostali svijet smatra. Dok oni zajedno ručaju i opijaju, Zeničanin ne može u Banja Luku, a da ne bude pretučen, Sarajlija umire u zatočeništvu cijeli rat, a onda se nađe u nečemu po imenu «Srpsko Sarajevo» gdje susreće iste one koji su ga bili zatočili kako bolje od njega žive; Mostarac gleda kako će dočekati sutra, dok mu prozor zamračuje mramorna zgradurina nekog preko jutra postalog tajkuna, i tako u nedogled.

Nađe se tamo neki utopist Slišković koji skupi nekolicinu učenika utopista i kaže im «haj'mo dokazati svima da može drugačije». Okupiše se podareni milijunima podsmijeha od strane njihovih šefova i popljuvani od strane tih političara koji su doveli do toga da je to za što se bore utopija. Jedini njihov benzin je bio poklič i nada malog građanina koji kao stijena trpi sve udarce, a nikako da pukne.

Počeli su od nule i stvorili su nešto što je za malo moglo biti svjetsko čudo. Ali, moglo je biti, na žalost. Kad sam shvatio da nije? Kad je Graham Poll produžio utakmicu na 8 minuta u Španjolskoj, a trebao je 5. «Šta je tebi, da tamo neka Bosna i Hercegovina pobijedi Španjolsku u Španjolskoj?! Bolan, pa oni nemaju niti predsjednika države, a niti državu, ratovali 5 godina i danas jedva da imaju šta jesti... oni da pobijede svjetsku silu?!» Kad sam vidio da Grk sudi u Beogradu. Pa bolje bi bilo da su Srbinu dali da sudi. Možda bi imao dostojanstva na tren prekinuti utakmicu (kako pravila nalažu) ako postoji sumnja da itko od navijača može izgubiti život, kad su zrakom odjekivale eksplozije; možda bi imao dostojanstva ne baš tako otvoreno prekidati sve akcije bezveznih gostiju; možda bi izvadio koji karton nakon šamaranja Bolića i Bartolovića, možda bi...

Možda bi nam ugled bio veći da nam ambasadori i konzuli znaju neki strani jezik, kako im to posao nalaže, da nam «predsjednici» nisu toliki glupani da nisu svojim siromaštvom opće kulture plod sprdnje svjetskih «kolega», da nam zemljom ne vlada strani diktator koji brani neki sporazum potpisan od strane redom ratnih zločinaca (recite mi jednu državu u kojoj i neko glupo Rješenje ima pravni validitet ukoliko je potpisan od strane osobe koja je sudski osuđena, a kamoli da je to Ustav jedne države), da nam...

Glupi su političari da bi znali da je najbrži put do tog zajedništva baš kroz sport i kulturu koje za protagoniste imaju najbolje primjere tog zajedništva. Pa tko to nije zapazio dlan na srcu i Grlića i Barbareza i Milenkovića dok je svirala bezrječita himna. Nisu ti isti političari koji u sport i kulturu ulažu koliko Saudijska Arabija ulaže u vatikanske muzeje. Jebe se njih!!! Važno je da imaju svoja vozila, svoje kućerine i svoje fotelje, a to što narod nema kruha, to je problem naroda. I Rimljani u svoj svojoj poganosti nisu davali kruha, ali jesu igara. Nama će i to oduzeti. Pogledaj košarku. Reprezentacija nam se komotno može zvati «Bosna Asa BiH team».

Ne mogu ništa drugo nego skinuti kapu Baki i njegovim borcima. Možda se izgubili na travnjaku, za mene ste pobjednici!!!

Vrh

Tema posta: ttt
PostPoslato: 13 Okt 2005, 18:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2005, 17:48
Slazem se sa covjekom....bosna=UTOPIJA!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Slika

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 18:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:38
Kao sto sam vec ranije rekao , cestitam reprezentaciji SiCg na pobjedi i plasmanu na SP.
Sto se tice nase reprezentacije BIH, nadam se boljem u sljedecim kvalifikacijama i VELIKA MI JE ZELJA da se u kvalifikacionoj grupi za EURO 2008 nadjemo sa SiCG. Ne radi osvete na tribinama ( koja siguran sam nece izostati) nego na terenu. Razlog poraza nase reprezentacije je sto su se da izvinete 'ukakili" od straha prvih 30-ak minuta. Drugo poluvrijeme je donekle i donijelo bolju igru , ali nije bilo zavrsnice. Pa vidjelo se da su se zadnjih 20-ak minuta predstavnici FSSCG i trener Petkovic tresli ko Banjaluka ( 69 godine -zemljotres). U svakom slucaju to ne umanjuje pobjedu nasih komsija, ostaje nam da im pozelimo puno srece na SP i nadam se da nece dozivjeti krah kao i prosli put na EP sa Slovenijom, Holandijom...
Gledam slavlje po BL i ostalim gradovima, a najjaca mi je scena kada onaj tip fakticki "glodje" semafor ko Boske. Razumije sve sreca , veselje itd, ali semafor... :(
Zivot ide dalje, pisat i pricat ce se na ovu temu jos par dana i gotova prica. To je ono sto me raduje kod naseg naroda, brzo zaboravljamo, ali ne oprastamo .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 20:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Nea` sta moderator si.......!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 20:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2002, 01:00
moderator izgleda radi svoj posao... mislim mozete vi pricati sta hocete ali svaka cast navijacima BIH, treba doci medju 50k ljudi. najjaci mi je trenutak bio kada je sudija "molio" da se ne zvizdi da ne prekine utakmicu... i svi *fiju*-*fiju* akustika je na nivou:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 20:45 
Majstor
Majstor

Ma jasta,izgleda da je njemu krivo zato sto je Bosna izgubila,pa malo zaostrio ko god da je.....,nedaj se ti bice bolje,ajd valjda ce te ugovoriti koju prijateljsku utakmicu sa San Marinom,Luxemburg,Malta,Azerbejdzan,Albanija,pa mozda i izbucete koji povoljan rezultat!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 21:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
E agnostic a jel pise nekome na celu odakle je? Mislim, da li taj Zenican nosi neku majicu ili ima istetoviran natpis ZENICAN - BOSANAC na ledjima pa ga zato prebijaju kad dodje u BL? :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 21:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2002, 01:00
evo procitao sam sada ove postove gdje lik koji je bio medju navijacima BIH prica kako je bilo... ja mislim da se ti postovi mogu uzeti kao neka realna slika desavanja na tribinama. samo kornjace su trebale ranije "pomaketi" tampon zonu prema jug-zapad tako da bude manje kidanja stolica (na sta sam se isfurao... *cenzura* majku retardiranu svima koji su nam marakanu oskrnavili kidajuci stolice) ... ipak se znalo kakva ce situacija biti na tribinama i trebalo se to sprijeciti a ne kasnije lijeciti... ali ipak utakmica je bila ekstra nema sta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 21:42 
Majstor
Majstor

Standardno glupa Zandarmerija......!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 21:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
bsdpowa je napisao:
E agnostic a jel pise nekome na celu odakle je? Mislim, da li taj Zenican nosi neku majicu ili ima istetoviran natpis ZENICAN - BOSANAC na ledjima pa ga zato prebijaju kad dodje u BL? :drinking:

Manje alkohola, pricinjava ti se... post je prenesen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 21:55 
Majstor
Majstor

Treba mu Alko-Test!!!:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 214 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]