banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 20:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Okt 2005, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tržište večnog života

Ćelije mladosti - hit među ruskim bogatašima; Iako jedna tretman košta 10-20 hiljada dolara, finansijska elita opseda laboratorije, a klinike plaćaju abortuse i do 500 dolara

Kada je Vladimir Brincalov, "farmaceutski kralj Rusije", došao iz specijalističke klinike kući, žena ga je jedva prepoznala. Pred njom nije stajao šezdesetogodišnjak, već neko mnogo, mnogo mlađi. Milioner je upravo završio kuru injekcijama sa "ćelijama mladosti" i, kaže, da se oseća kao da ima 40 godina manje!
Njegova znatno mlađa supruga je oduševljena i svoju radost ne skriva pred novinarima moskovskih "Ria novosti": "Vladuška je imao veoma duboke bore na licu koje su sada potpuno nestale", kaže ona gladeći muževljevo lice. "I telo mu je lepše", dodaje, "na leđima je imao velike ružne ožiljke (koledone) još od mladosti. Oni su potpunosti nestali, a koža se izravnala".
Brincalov, "mlađi nego ikada ranije", već je izdvojio dva miliona dolara za stvaranje sopstvene laboratorije za podmlađivanje. "Podmlađivanje je posao za novi vek,vek u kome mnogi ljudi imaju šansu da zaista postanu besmrtni!" - samouvereno kaže ovaj novokomponovani ruski "tajkun".
Danas tek stasali ruski milijarderi, zasićeni svim ovozemaljskim blagodetima, počinju da ulažu ogromne sume novca u raznorazne metode podmlađivanja i naučna istraživanja koja tragaju za eliksirom mladosti. Roman Abramovič, kontroverzni magnat, već redovno odlazi na kure podmlađivanja, izjavljujući da vrsnim fudbalerima treba na sličan način produžiti karijeru. Na ove izjave već je reagovala UEFA jer, kako kaže menadžer Brajan Robson, ima indicija da se neki igrači "Čelzja" i "CSKA" redovno podvrgavaju ovim kurama.
Bilo kako bilo, "ćelije mladosti", hit među ruskim oligarsima, uzimaju se od samog pacijenta iz masnog tkiva pod lokalnom anestezijom. Ovo se naziva autogena transplantacija. Drugi, najčešće primenjivan način, je uzimanje tkiva iz fetusa nakon abortusa, pišu "Novosti", ukazujući da u Rusiji, mimo zakona i svih aspekta humanosti, upravo "cveta" mračna trgovina - prodaja abortusa koje klinike, u zavisnosti od veličine fetusa, plaćaju i do 500 dolara.
U oba slučaja, tkivo se centrifugira a zatim smešta u inkubatore u kojima se, tokom nekoliko nedelja, ćelije brzo razmnožavaju. Zatim se ta dragocena supstanca ubrizgava u venu onoga koji bi da večno ostane mlad. Praktikuje se, takođe, davanje injekcija pod kožu lica radi "peglanja" bora.
Iako jedan tretman košta između 10 i 20 hiljada dolara, navala na klinike je ogromna. Finansijska elita opseda laboratorije, ali i krupniji državni činovnici, bez obzira što je u Rusiji terapeutska primena ćelija ljudskih embriona zabranjena. Ali, ko haje za zabrane kad na ćelijama mladosti može dobro da se zaradi. Samo u Moskvi ovom eksperimentalnom praksom bavi se dvadesetak lekara. Izgleda, prema prihodima, da prodaja mladosti može da konkuriše prodaji sirove nafte.
Treći na spisku najbogatijih ljudi Rusije je izvesni Oleg Deripaska koji je već uložio 1,2 miliona dolara za stvaranje "eliksira mladosti". Međutim, on i drugi ruski oligarsi možda bi trebalo da čuju i reči najstarije stanovnice Rusije, Čečenke Pasahit Džukavleve, koja je doživela nedavno i 104. godinu. Ona kaže: "Normalno sam živela, ali sam se zadržala previše dugo na ovom svetu. Dojadio mi je život i, izvinjavam se ovim bogatašima, ne razumem zašto bi neko zauvek trebalo da ostane mlad? Zato što to može da plati?!"
U Rusiji, gde više od trećine stanovništva živi ispod granice siromaštva, ne misle svi isto o besmrtnosti za najbogatije. Mihail Rjepin, poznati istraživač paranormalnih pojava, na primer, smatra da večito mladi oligarsi nisu potrebni ruskom društvu. "Razlika između bogatih i siromašnih u zemlji je prevelika. Siromašni im neće dozvoliti da žive večno. Desiće se revolucija", predskazuje Rjepin moguću crnu budućnost svoje domovine.
"Starenje je biološki proces u kome je glavni ubica ćelija kiseonik", kaže Vladimir Skulačev, član Ruske akademije nauka, "a ako je to već proces, on se kao takav može i zaustaviti. Potrebno je stvoriti snažan antioksidans koji bi organizam zaštitio od razaranja, odnosno starenja."
Skulačevljev tim lekara i stručnjaka napravio je supstancu boje ćilibara koja bi možda mogla da bude čudesni eliksir. Ona se čuva u specijalnom trezoru i ispitivanja se za sada obavljaju samo na miševima. Koliko se njima smeši večita mladost, biće jasno kroz koju godinu. "I, uz trošak od oko 2,6 miliona dolara godišnje", uz smešak dodaje profesor Skulačev.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2005, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
pa kad onda krenu naglo da stare....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2005, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Pa sta da radi Roman Abramovic. Neki dan je prodao rusku naftnu tvrtku natrag Putinu & Co. i ostvario profit od 4.7 biliona funti. Covjek je opasan po zivot ! :D Svaka mu cast.

Ipak ne vjerujem u tu pricu da se podmladjuje ( ili tretman ne daje efekat :lol: ). Covjek ima 38 godina i izgleda upravo tako, a nije ni lijep. Tako da mislim da je to samo novinarska patka.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2005, 04:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
[quote="Vader"]Tržište večnog života

Ćelije mladosti - hit među ruskim bogatašima; Iako jedna tretman košta 10-20 hiljada dolara, finansijska elita opseda laboratorije, a klinike plaćaju abortuse i do 500 dolara

...svasta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 05:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Ovo me podsjeca na Nadraliste u onoj epizodi kada ode kod doktora pa mu da napitak za podmladjivanje a on popije citav umjesto kasike.
Dodje u prodavnicu da kupi cigare a zena ce mu "Ciji si ti mali".
Na kraju bjezi preko poljane i dere se "Sta hocete vi od mene"

:drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 14:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Ako je i istina onda je revolucija stvarno jedini protivlijek!

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako je i istina onda je revolucija stvarno jedini protivlijek!

nije ni drug Lenjin bio lud.. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Za sebe sigurno nije!

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Bostech2000 je napisao:
Ovo me podsjeca na Nadraliste u onoj epizodi kada ode kod doktora pa mu da napitak za podmladjivanje a on popije citav umjesto kasike.
Dodje u prodavnicu da kupi cigare a zena ce mu "Ciji si ti mali".
Na kraju bjezi preko poljane i dere se "Sta hocete vi od mene"

:drinking: :drinking: :drinking:

hehehehehe.... potpisujem!
By the way,ima li Nadrealista na netu negdje da se skinu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

probaj sa dc++, ima ih koliko hoces,ako ne i svi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2005, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Sto vise zelimo zadrzati mladost - sve brze starimo.. Sto nam je bitnije vrijeme - brze nam prolazi.. I na kraju ostajes prazan, izgubljen u toj trci u kojoj nemas nikakve sanse za pobjedu :-?

A medicina je davno prestala biti humana :cry:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]