banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
U Americi rijec Amerikanac X se koristi za sve,jer ako kazes crnac vriedjas nekoga tj zoves ga po boji koze.
Tako imas American Indians,Cuban-American,American Italian,American Irish sve po porijeklu....ja idem po American Bosnian....jer svi su Amerikanci samo je pitanje odakle su,tako se niko ne nadje uvrijedjen.

Crnaca ima po gheto ali zato ima i bjelaca samo sto bjelci zive po trailerima i farmama pa su manje upadljivi,crnce najvise jebe sto sami sebe uvjere da nemogu ili nece,lakse im drogu prodavati nego raditi.

A ovdje ima mnogo crnaca koji zive kao svi drugi ljudi,rade dobre poslove i zive u finim kucama znaci sve je do tebe....ako ti sam neces nesto da postignes nece ni Bog za tebe.

Gheto crnci su ko Balkanaci,nece da rade a svi bi da imaju dobra kola i odjecu i uvijek krive druge za svoje probleme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 21:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Kako je ocijenjena jacina Rite, Nezavisne novina 25.09.05.godine.

Meteorolog Greg Nordstorm nalazio se u blizini teksaškog grada Bomonta, gdje je tačno na "Ritinom" putu.

"'Rita' nas je direktno pogodila ujutro oko 3.15. Vjetar je u tom momentu imao brzinu od oko dvjesta kilometara na čas, a pojedini udari dostizali su 240 kilometara na čas. U životu sam vidio mnoge uragane, ali nikada nisam vidio toliko gromova barem 150 javio je G. Nordstrom".

"Budući da uragan prolazi pored teksaškog grada Port Artura, poznatog i pod imenom "grad energije", gdje se nalaze brojne naftne rafinerije, strahuje se da bi i one mogle biti potopljene. Izlivanje hemikalija moglo bi da dovede do zagađenja životne sredine, a oštećenja rafinerija do novog poskupljenja nafte na svjetskom tržištu".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
slazem se s tobom bostech ( ne mogu da vjerujem :D ) da je sve do njih. niko im nije kriv. na stranu sta su im bijelci radili u proslosti, ali sada imaju bukvalno sva prava kao i bijelci.

a to sto su vecina lijeni, bezvezni, i lakse im krasti nego raditi posten posao..... * ebiga.

i vjerujte mi na rijec, prije ces cuti neku uvredu na rasnoj osnovi upucenu bijelom covjeku od crnca, nego obrnuto...

a da ne pricam sta crnkinje rade. namjerno naradjaju djece, ne znaju ni same ko im je otac, samo da ne moraju raditi, da mogu primati socijalu....

ma cudni ljudi skroz.

ja sam imala klasicno misljenje o njima ( kao svi naso dole ).kao, crnci cool ljudi, raja prava, svi lijepi nabildani, prijateljski raspolozeni... ubise ih ovi bijelci.... hahahahaha... sve suprotno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 23:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

"a to sto su vecina lijeni, bezvezni, i lakse im krasti nego raditi posten posao..... "

U sekundi nisam znao za koga govoris Balkance ili Crnce.

I u nas je LAKSE krasti i ratovati nego raditi,a ljudi ISTO zive u ghetima (srpska republika,kosova).
Ahem umjesto rasizma furaju se na nacionalizam,zar nije ono u srpskoj uvijek vanjski svijet kriv za sve nevolje srpskog naroda?
Dok vanjski svijet (bijelci) pokusavaju da budu fer prema Srbima (crncima) ...crnci ovaj Srbi to proglasavaju nacionalizom,napadom na srpsko bice,ugrozenost,zavjeru itd itd ili sto bi crnci rekli rasizam.

To je ono sto ja govorim,crncima su krivi bijelic,lakse im je dilati drogu i bjezati sa posla kao sto Srbi praktikuju da im je kriv citav svijet (Vatikan,Amerika i Iran istovremeno),lakse je ratovati i svercati.

Shvatas li sada o cemu govorim citavo vrijeme??

Vala ko u slikovnicama,moras ljudima farbati u boje da bi shvatili nesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 00:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
I_am je napisao:
sada imaju bukvalno sva prava kao i bijelci.

Netačno. Ustvari, na papiru je tako, ali nije u praksi. Pogledaj istraživanja. Mnogo lakše nalaze posao ljudi koji se zovu npr. "Thomas", nego "Malik" (kada ne piše rasa u aplikaciji, a ne bi trebalo nigdje da piše). I kod nas su sve tri nacije "jednake" na papiru, ali u prksi je dugačije. Vrlo je glupo globalizovati i reći da su crnci lijeni. Treba imati u vidu istorijske okolnosti. To je kao da kažeš da su žene generalno, glupe i netalentovane, jer je među naučnicima i umjetnicima mnogo više muškaraca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 01:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zavisi ako regrutuju kosarkase prije ce crnac dobiti posao nego bijelac. :-)

Ili recimo bejzbol,prvo ce Kubanac dobiti poziciju nego bijelac.

Ili recimo u bankama ili uredima price ce posao dati imigrantima nego Amerikancima,jer znaju da imigranti ce da RADE za $10 na sat a Ameri ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 04:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
john, ne slazem se nikako s tobom.
gledaj, ovdje je kapitalizam. ovdje je osnovno koliko si sposoban za neki rad. ako on ima bilo kakve koristi od tebe, njega stvarno ne zanima jesi li ti crn, bijel, zelen, narandzast....

evo jednostavnog poredjenja. ovdje ima mnogo nasih ljudi koji su za samo par godina postigli mnogo toga. zasto??? zato sto su vrijedni ( ne svi naravno :) ). i sad mene niko ne moze ubijediti da oni vole tamo neke strance od recimo crnaca :D mozda malo banalan primjer, ali ima logike :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 05:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
Bostech2000 je napisao:
"a to sto su vecina lijeni, bezvezni, i lakse im krasti nego raditi posten posao..... "

U sekundi nisam znao za koga govoris Balkance ili Crnce.

I u nas je LAKSE krasti i ratovati nego raditi,a ljudi ISTO zive u ghetima (srpska republika,kosova).
Ahem umjesto rasizma furaju se na nacionalizam,zar nije ono u srpskoj uvijek vanjski svijet kriv za sve nevolje srpskog naroda?
Dok vanjski svijet (bijelci) pokusavaju da budu fer prema Srbima (crncima) ...crnci ovaj Srbi to proglasavaju nacionalizom,napadom na srpsko bice,ugrozenost,zavjeru itd itd ili sto bi crnci rekli rasizam.

To je ono sto ja govorim,crncima su krivi bijelic,lakse im je dilati drogu i bjezati sa posla kao sto Srbi praktikuju da im je kriv citav svijet (Vatikan,Amerika i Iran istovremeno),lakse je ratovati i svercati.

Shvatas li sada o cemu govorim citavo vrijeme??

Vala ko u slikovnicama,moras ljudima farbati u boje da bi shvatili nesto.

mi cemo krasti, shvercovati, dilati drogu, i bice nam celi svet kriv, a za to vreme ti cesh nam donositi picu!

je li dogovoreno nepismeni pizza-boy? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 06:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Adelone sta ti imas od skole?

Mislim pored citanke....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 10:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
I_am je napisao:
john, ne slazem se nikako s tobom.
gledaj, ovdje je kapitalizam. ovdje je osnovno koliko si sposoban za neki rad. ako on ima bilo kakve koristi od tebe, njega stvarno ne zanima jesi li ti crn, bijel, zelen, narandzast...

Ne zahtjevaju svi poslovi univerzitetsku diplomu i talenat. Čitao sam ranije o istraživanjima. Poslodavac dobije dvije aplikacije, koje su skoro potpuno iste (po kvalifikacijama aplikanta). Između Thomasa i Malika, poslodavac odabere Thomasa u mnogo više slučajeva nego Malika. Probaj da pronađeš takva istraživanja.
Ako je tamo "kapitalizam, i bitno je ko je koliko sposoban" zašto vam je predsjednik čovjek sa IQ ispod 100? Pošto je predsjednik marioneta iza koga stoje NSA, CIA itd. zar nisu mogli naći sposobnijeg crnca za taj posao?
Što se tiče došljaka, oni su vjerujem mnogo vredniji nego starosjedioci (nije bitno dali su crnci ili bijelci). Čovjek koji dođe iz vana (kao ti, Bostech i mnogi drugi), malo zapnu, pokažu se i uspiju. Imaš i gomilu bijelaca koji žive na socijali.
U vezi sa mojim pitanjem iz posljednje poruke... znači ti se slažeš da su žene mnogo gluplje i netalentovanije od muškaraca? I u SAD je mnogo više muškaraca na odgovornim pozicijama, nego žena. (Mislim da je neka sjevernoevropska država jedina koja nema ovaj problem.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 16:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ama ima i inteligentnijih ljudi za predsjednika samo sto nece da se utrkuju a bio je onaj demokrata ali se provalio kada je na mitingu proderao se ko ludak pa se ljudi prepali.
Eto Klinton je intelgentan fraje njegov IQ je 148 ako se ne varam.

Ali i on je dobio posao na osnovu slatkorjecivosti a ne inteligencije.

Sto se tice zaposljavanja sve zavisi u vecim gradovima nema nikakve veze,recimo na Floridi je toliko dosljaka i izmjesanog stanovnistva da uopste nema veze ko si i sta si,sta vise bilo bi cudno da te neko zovne strancem dok recimo u manjim mjestima u unutrasnjosti mogao dozivjeti da te zovnu strancem,manji gradici koji su vise konzervativna mjesta i gdje se zivot manje mjenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ja zreaknem temu vid reko 2 strane iskuckala raja ....kad imam sta i vidjeti.....alo' pizza boy, I_am dobro Vas viseeee...ti mene cudis vise mala...od ovog i=majzeca...daj na dijaspora pa tamo...pa zar svaku temu morate ukakati....???

je*o vas i Bush i crnci........ :x :x

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Citiraj:
više slučajeva nego Malika. Probaj da pronađeš takva istraživanja.
Ako je tamo "kapitalizam, i bitno je ko je koliko sposoban" zašto vam je predsjednik čovjek sa IQ ispod 100? Pošto je

zar situacija kod nas nije daleko daleko gora??

kod njih dijelom rasizam, kod nas nepotizam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 20:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Not now, John! je napisao:
I_am je napisao:
sada imaju bukvalno sva prava kao i bijelci.

Netačno. Ustvari, na papiru je tako, ali nije u praksi. Pogledaj istraživanja. Mnogo lakše nalaze posao ljudi koji se zovu npr. "Thomas", nego "Malik" (kada ne piše rasa u aplikaciji, a ne bi trebalo nigdje da piše). I kod nas su sve tri nacije "jednake" na papiru, ali u prksi je dugačije. Vrlo je glupo globalizovati i reći da su crnci lijeni. Treba imati u vidu istorijske okolnosti. To je kao da kažeš da su žene generalno, glupe i netalentovane, jer je među naučnicima i umjetnicima mnogo više muškaraca.

U potpunosti se slazem sa tobom!Gledao sam jednu emisiju na tv-u,o crncima i dok je poznati holivudski glumac/crnac/bezuspjesno zaustavljao taksi/niko nece da ga poveze/samo dvadesetak metara dalje bijelac nema sa time ama bas nikakvih problema!
Da bostech crnac ce lakse dobiti mjesto u kosarkaskoj ekipi ali samo zato jer je daleko bolji od bijelca!Uostalom bas zbog toga imas "tonu "uvezenih bijelaca u NBA!

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 20:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

...a it ti uvozni bijelci su spremniji da igraju za manje para. :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 21:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Ma lova uopste nije u pitanju!Crncu se daju milioni npr u NBA,ali mu se i uzmu.Dovoljno je da taj crnac samo nenamjerno ocese bjelkinju recimo u robnoj kuci,slijedi prijava za nasilnicko ponasanje i skupi advokati,normalno bijelci,razne odstete i dr.,uglavnom sistem radi a crncu na kraju i ne ostane bas previse!

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]