I_am je napisao:
john, ne slazem se nikako s tobom.
gledaj, ovdje je kapitalizam. ovdje je osnovno koliko si sposoban za neki rad. ako on ima bilo kakve koristi od tebe, njega stvarno ne zanima jesi li ti crn, bijel, zelen, narandzast...
Ne zahtjevaju svi poslovi univerzitetsku diplomu i talenat. Čitao sam ranije o istraživanjima. Poslodavac dobije dvije aplikacije, koje su skoro potpuno iste (po kvalifikacijama aplikanta). Između Thomasa i Malika, poslodavac odabere Thomasa u mnogo više slučajeva nego Malika. Probaj da pronađeš takva istraživanja.
Ako je tamo "kapitalizam, i bitno je ko je koliko sposoban" zašto vam je predsjednik čovjek sa IQ ispod 100? Pošto je predsjednik marioneta iza koga stoje NSA, CIA itd. zar nisu mogli naći sposobnijeg crnca za taj posao?
Što se tiče došljaka, oni su vjerujem mnogo vredniji nego starosjedioci (nije bitno dali su crnci ili bijelci). Čovjek koji dođe iz vana (kao ti, Bostech i mnogi drugi), malo zapnu, pokažu se i uspiju. Imaš i gomilu bijelaca koji žive na socijali.
U vezi sa mojim pitanjem iz posljednje poruke... znači ti se slažeš da su žene mnogo gluplje i netalentovanije od muškaraca? I u SAD je mnogo više muškaraca na odgovornim pozicijama, nego žena. (Mislim da je neka sjevernoevropska država jedina koja nema ovaj problem.)