banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 02:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 477, 478, 479, 480, 481, 482  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Avg 2025, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Besparica je napisao:
GOB i dalje ne radi. Nikom nista...

GOB ionako ne radi dobar dio avgusta zbog redovnog održavanja, bar je tako bilo prošle godine. I čini mi se pretprošle.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2025, 07:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
danijell je napisao:
Stalno zaboravim ovdje upisati... Zeleni most, sinoć prolazim. Čini mi se da jedna bandera radi od četiri na mostu. Ona rasvjeta u ogradi mosta pa nekih 30% da radi normalno. Većinom light show ili dark mode. Na stranu rupa na početku mosta na lijevoj obali, to sam spomenuo već. Ma samo urbano, gradi se bez razmišljanja o održavanju...
Prati se izgleda forum, od ponedjeljka svako jutro je ekipa na mostu, pregledaju i popravljaju rasvjetu :)

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2025, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Choban je napisao:
Besparica je napisao:
GOB i dalje ne radi. Nikom nista...

GOB ionako ne radi dobar dio avgusta zbog redovnog održavanja, bar je tako bilo prošle godine. I čini mi se pretprošle.

Ja sam se nadao da koriste ovu zajebanciju makar odrzavanje da zavrse ali izgleda da od toga nema nista.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2025, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Forty Two je napisao:
danijell je napisao:
Stalno zaboravim ovdje upisati... Zeleni most, sinoć prolazim. Čini mi se da jedna bandera radi od četiri na mostu. Ona rasvjeta u ogradi mosta pa nekih 30% da radi normalno. Većinom light show ili dark mode. Na stranu rupa na početku mosta na lijevoj obali, to sam spomenuo već. Ma samo urbano, gradi se bez razmišljanja o održavanju...
Prati se izgleda forum, od ponedjeljka svako jutro je ekipa na mostu, pregledaju i popravljaju rasvjetu :)

Noćas morao uslikati :)

Spoiler:
Slika

Pohvalno, samo trebalo je i ranije. Nadam se da će i ovu rupu da srede.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2025, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pa bas nocas ja bio dole i jedan segment iznad stepenica na ogradi trepce.
A izgleda da su popravili i svjetiljke na stazi pola ih nije radilo. Jos samo da one betonske kante povade iz Vrbasa i vrate na mjesta.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2025, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Da li smo okruzeni ludacima, ili su pojedinci prosto maloumni?

Pre neko vece opet na sipkama, nakon trcanja svratio da odradim trening.
Copor nekih curica od mozda 4-5-6 godina, jedan lik od oko 30 i curica od mozda 3.
I lik tjera tu curicu da se pentra uz ljestve, curica place od straha, on vice na nju i psuje majku, na kraju dijete ne smije prekoraciti zadnju precku, prosto u panici, ovaj debil je udara rukom po nozi.
Na kraju je valjda skuzio da to sto radi nije normalno, odustao od maltretiranja djeteta pa su otisli na pijesak.
Bilo je jos par momaka koje inace redovno vidjam, svi prevrcu ocima.

I tako skoro svako vece…
Kako postupiti?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2025, 10:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
danijell je napisao:

Noćas morao uslikati :)

Spoiler:
Slika

Pohvalno, samo trebalo je i ranije. Nadam se da će i ovu rupu da srede.

Brate, ona sija.
:)

@Rocker

Pa nažalost nikako jebiga. To je procenat one dječice što će nažalost biti istraumirano do kraja života i odrasti u haosu koji će im označiti život.
Prosto ne možeš opomenuti oca što nešto radi djevojčici. Možda maksimalno nešto malo sugerisati, ali ne možeš baš tu tjerati pravdu jebiga.
Žalosno i sve ostalo, ali nažalost tako je. Ja sam se isto skoro prenerazio kada sam vidio da je lik iz grada otvorio tipa četvorogodišnjoj djevojčici instagram profil nešto iz fazona "Bojana tenis" gdje je svakodnevno maltretira da idu na tenis i handri dijete od četiri godine da bude Marija Šarapova.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2025, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Nema pametnog odgovora....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 23:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Večeras Zeleni most totalni mrak. Niša ne radi. Ni bandere...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 23:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Kao da malo češće peru ulice...čak je i u mom getu (ul.Milana Karanovića) oprana ulica

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 03:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
https://srpskainfo.com/banjaluka/sps-po ... banjaluke/

To si vidio danas cisternu pa opet za nekih 5-6 godina.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 07:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ovo je bukvalno tako.Zivim u toj ulici od 2017. godine i sjecam se nekada davno da sam vidio da su oprali ulicu. Prošle sedmice,tamo iza 21:00,sisao dole da sa komsom popijem pivo u Trivago,kad nešto ide...pitamo se šta je ovo,cisterna,hoće li prati,neće...kad izgleda hoće. Znsci iducih 5-6 godina neće više doći u ovu ulicu.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 08:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Na šta smo spali da današnja vlast po portalima obajvljuje "započeto/nastavljeno" košenje javnih površina u Boriku.
Boktejebo hoćete orden neki ili barem plaketu, vau, kosite javnu površinu??!?!??!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Ma sve je ovo cirkus odavno,prepucavanja a građani ispaštaju.

Draško Stanivukovic se vec priprema za izbore sledece godine i poziciju predsjednika. Opet ovaj Ljubo,Selak i ostali lešinari samo gledaju svoje dupe i kako vise sabotirati prvog pomenutog.

Gledam juce neki snimak Ljube Ninkovica, brat nabacio 20 kg samo na stomak, ili štitna ne radi evo ne znam ni ja, al ocigledno da im je dobro i da ih boli patka za sugrađane.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svi znate koliko mi Drale ide na neku stvar, ali kad vidim kakvih budala ima po gradu,ispade Drale jos najnormalniji.

Gledam vijest na NN, neki lik je kao predstavnik udruženja gradjana i sad se on spori sa Gradom oko prava svojine na objektu u po centra grada...samo iz toga što eto to udruženje koristi taj objekat X godina. Ljudi nisu normalni šta im samo pada na pamet.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 17:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nike njemu to palo na pamet nego postoji neka zakonska osnova da ako koristiš neki objekat x godina imaš pravo na njega. Naravno ako objekat nije u privatnom vlasništvu.

Kod:
Dosjelost, regulisana Zakonom o stvarnim pravima (“Sl. novine FBiH”, br. 66/2013, 100/2013 i 32/2019 – odluka US), označava sticanje prava neprekidnim vršenjem njihovog sadržaja kroz određeno, Zakonom propisano vrijeme. Dosjelost pretvara faktičku vlast u pravnu, posjed u subjektivno pravo. Posjednik stiče na originaran način (ne izvodi svoje pravo iz prava svog prethodnika, ne postoji sukcesija) ono što je do tada posjedovao kroz zakonom propisano vrijeme. Pri tome se polazi od toga da stari vlasnik nije izgubio pravo zato što ga nije vršio (pravo vlasništva ne prestaje nevršenjem) nego zato što je novi stjecatelj originarno stekao vlasništvo, a na istoj stvari ne mogu istovremeno postojati dva isključiva vlasništva.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Nisam siguran jel Drale ili zmaj od Šipova

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nema to meni zdrave logike (oism ako ne želiš takvim zakonom sjebati državu i državnu imovinu). Pa po istom osnovu sutra će FK Borac tražiti stadion u svo zemljište okolo.

Isto tako su sjebali zemljište poljoprivredne škole.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 18:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
_зока je napisao:
Nike njemu to palo na pamet nego postoji neka zakonska osnova da ako koristiš neki objekat x godina imaš pravo na njega. Naravno ako objekat nije u privatnom vlasništvu.

Kod:
Dosjelost, regulisana Zakonom o stvarnim pravima (“Sl. novine FBiH”, br. 66/2013, 100/2013 i 32/2019 – odluka US), označava sticanje prava neprekidnim vršenjem njihovog sadržaja kroz određeno, Zakonom propisano vrijeme. Dosjelost pretvara faktičku vlast u pravnu, posjed u subjektivno pravo. Posjednik stiče na originaran način (ne izvodi svoje pravo iz prava svog prethodnika, ne postoji sukcesija) ono što je do tada posjedovao kroz zakonom propisano vrijeme. Pri tome se polazi od toga da stari vlasnik nije izgubio pravo zato što ga nije vršio (pravo vlasništva ne prestaje nevršenjem) nego zato što je novi stjecatelj originarno stekao vlasništvo, a na istoj stvari ne mogu istovremeno postojati dva isključiva vlasništva.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока
To je održaj u našem Zakonu o stvarnim pravima, i mislim da to ne ide baš tako lako, odnosno nije dovoljan samo protok vremena da se stekne vlasništvo.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2025, 18:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
I u Poljskoj postoji sličan zakon. Vremenski period je 30 ili 50 godina, u zavisnosti od načina korištenja, tipa objekta, itd. Ali ni tada ne ide automatski nego dobijaš pravnu osnovu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 477, 478, 479, 480, 481, 482  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]