banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 14:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 209, 210, 211, 212, 213
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 12 Avg 2025, 03:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
mirdza je napisao:
Da li zakon dozvoljava? Dozvoljava. Šta onda palamudiš o klincu k.k.?!
Nije problem tamo gdje ga tražite.

A gdje je problem? Nista mi ne trazimo!

Problem je na cesti, rusi i ubija ljude, niko ga ne trazi i ne priziva. Bez trazenja sam dolazi i gazi ti djete!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 06:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Mudruješ kao i obično. Čitaj.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 06:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
danijell je napisao:
Slušam baš neki dan priču kako instruktor govori kako može za 100KM srediti polaganje iz prve. Ono, samo uzmi časove kod mene sve će biti sređeno... I onda neko ko nema pojma ni na tom prvom koraku, barem da se napati da položi ili da uopšte ne položi... Idemooo...

U moje doba je bilo 100 €... ajd da čujem da je nešto i pojeftinilo.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 07:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
U moje doba su bili DEM, a koliko, pojma nemam. Niti sam čuo da su neki platili dozvolu tad....

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 07:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
mirdza je napisao:
Mudruješ kao i obično. Čitaj.
Da promjene zakone , znaju dobro gdje se to radi i šta treba da se promjeni da do toga dođe ....mnogo je to glava koje treba da se mjenjaju, a stare jbg.....

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Da , zakoni trebaju da se promjene ali i da se poštuju. Apsurdno je da ubica sa Rebrovačkog mosta bude pušten i da opet divlja za volanom i još da se snima. Takvom zabraniti upravljanje vozilom a onaj koji mu dozvoli da vozi na Tunjice na 6 mjeseci minimum.
Ovome sa Štipaljke Mozaik prijateljstva na pola godine ...... da guli krompir i čisti kuhinju. Ne da dijeli hranu jer mu je to nagrada.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Какво је стање, тај са Штипаљке ће прије добити ону кућу Мозаика, да сруши и направи зграду, него друштвено корисни рад у истом...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Vi pričate utopijske priče ili ti bajke.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 13:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Takođe čitam i krstim se desnom i križam lijevom :o

Kad vas je posljednji put patrola zaustavila rutinski, i pregledala vozilo kako treba?

Pogledaju malo u dokumenta i doviđenja, a zaustave jednom u dvije godine.

Kako očekujete sa takvim radom, da zaustave početnika sa prejakim autom ili prekoračenjem bilo kojeg propisa?

Pogotovo regularne učesnike, gdje P ne vrišti i ne mami policiju na dodatnu provjeru?

Brale stavi sa strane po patrolu na svaki kilometar, ništa protiv nemam da mi uzimaju vrijeme na provjere, ali da znam da će isključiti pijanog razdraganong ubicu za volanom, onog bilmeza što nema ni štopke ni svjetla, mutatna koji vozi sa jedva ispravnim kočnicama i ćelavim gumama, idiote što voze bez tablica aute koje kriju po šupama, te razne ostale kamikaze, tukca koji vozi djete od 3 godine na prednjem nevezano, ili na zadnjem bez sjedalice i/ili nevezane natrpao dvije-tri glavice.

Udri redom i bez milosti, kažnjavaj za sve, oduzimaj dozvole i sankcioniši, ja šta god sam zgriješio, snosiću odgovornost, ali daj da imamo normalne učesnike i vozila.
Što je glavno, budale će znati da se ne mogu provući i neće ni smjeti sjedati za volan.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
....a normalne pješake, bicikliste, romobiliste, motoriste, kvadiste...?
Svašta bi trebalo da je normalno ali jbg....

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Патроле увијек појачано заустављају и прегледају бијесна аута. Мог другара у Хонди Акорд (омиљена америчка породична лимузина) пратили све до куће, јер је имао задњи спојлер. Али ово кад се зна "чији је мали", ту се врв мора зажмирити иначе иде рибање о'зго.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
zidarR je napisao:
Takođe čitam i krstim se desnom i križam lijevom :o

Kad vas je posljednji put patrola zaustavila rutinski, i pregledala vozilo kako treba?

Pogledaju malo u dokumenta i doviđenja, a zaustave jednom u dvije godine.

Kako očekujete sa takvim radom, da zaustave početnika sa prejakim autom ili prekoračenjem bilo kojeg propisa?

Pogotovo regularne učesnike, gdje P ne vrišti i ne mami policiju na dodatnu provjeru?

Brale stavi sa strane po patrolu na svaki kilometar, ništa protiv nemam da mi uzimaju vrijeme na provjere, ali da znam da će isključiti pijanog razdraganong ubicu za volanom, onog bilmeza što nema ni štopke ni svjetla, mutatna koji vozi sa jedva ispravnim kočnicama i ćelavim gumama, idiote što voze bez tablica aute koje kriju po šupama, te razne ostale kamikaze, tukca koji vozi djete od 3 godine na prednjem nevezano, ili na zadnjem bez sjedalice i/ili nevezane natrpao dvije-tri glavice.

Udri redom i bez milosti, kažnjavaj za sve, oduzimaj dozvole i sankcioniši, ja šta god sam zgriješio, snosiću odgovornost, ali daj da imamo normalne učesnike i vozila.
Što je glavno, budale će znati da se ne mogu provući i neće ni smjeti sjedati za volan.

Dobro, ne treba sad ni pretjerivati. Zadnja dva mjeseca samo sto iz sahta nisu poceli izlaziti. Svako vece patrole zaustavljaju, na svakom cosku skoda/daster po citav dan. No, mozes ti njih 600 poslati na ulicu, i to ce biti dzaba, kad lola zamisli da da gas gdje je ogranicenje 40 i napravi karambol. Sekunda je dovoljna.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Mozda sam ovo spominjo prije.

U jednoj zemlji na zapadu grad velicine BL nas covjek policajac prijatelj mi vodja smijene kako oni to zovu supervajzor dugo radi prica mi, cerka mu vozila svoj auto bacila opusak kroz prozor u gradu, iz njegove stanice policajac zaustavio i kaznio novcano bez kazneni poena!
Dobro, pitam ga pa sto nisi rekao da pocijepa papir on me gleda cudno i pita: Kako to mislim...kaze nije mu palo na pamet da intervenise!!
Ako laze mene i ja vas!

Isto tako iskrena prica, placanje kazni na seoskim putevima na raskrsnici gdje nikog nema samo znakovi stop na sve cetri strane a ti ne zustavis tockove vec napravis onaj kako na zapadu kazu "rolling stop" prokliznes po naski.
Kazna u visini oko 200KM prije 10g plus 3 kaznena poene pa ti skupljaj...dok ne uzmu dozvolu!. A vadjenje i cudjenje te prica pa nikog nije bilo ni sa jedne strane covjece, nisam ugrozio nikog i td...ne pije vodu!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2025, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Pa kod nas znak STOP ništa ne znači.
Niti jedan jedini vozač neć stati ako ne mora.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 209, 210, 211, 212, 213

Sva vremena su u UTC [ DST ]