Takođe čitam i krstim se desnom i križam lijevom
Kad vas je posljednji put patrola zaustavila rutinski, i pregledala vozilo kako treba?
Pogledaju malo u dokumenta i doviđenja, a zaustave jednom u dvije godine.
Kako očekujete sa takvim radom, da zaustave početnika sa prejakim autom ili prekoračenjem bilo kojeg propisa?
Pogotovo regularne učesnike, gdje P ne vrišti i ne mami policiju na dodatnu provjeru?
Brale stavi sa strane po patrolu na svaki kilometar, ništa protiv nemam da mi uzimaju vrijeme na provjere, ali da znam da će isključiti pijanog razdraganong ubicu za volanom, onog bilmeza što nema ni štopke ni svjetla, mutatna koji vozi sa jedva ispravnim kočnicama i ćelavim gumama, idiote što voze bez tablica aute koje kriju po šupama, te razne ostale kamikaze, tukca koji vozi djete od 3 godine na prednjem nevezano, ili na zadnjem bez sjedalice i/ili nevezane natrpao dvije-tri glavice.
Udri redom i bez milosti, kažnjavaj za sve, oduzimaj dozvole i sankcioniši, ja šta god sam zgriješio, snosiću odgovornost, ali daj da imamo normalne učesnike i vozila.
Što je glavno, budale će znati da se ne mogu provući i neće ni smjeti sjedati za volan.