WRC
Secto Rally Finland 2025. - Dan treći
Od pukovnika do pokojnika ....
Od sinoćne kazne vozaču Hyundai-ja Tanak-u kola za Hyundai Motorsport WRT su krenula nizbrdo. Doduše na početku dana u jutarnjem prolasku to i nije izgledalo tako, Rovanpera je i dalje bio vodeći ali dvojac Hyundai-ja Neuville i Fourmaux su mu na svakom specijalu "disali za vratom".
Kiša je opet napravila probleme, makadam je postao klizaviji prijanjanje je bilo slabije i desila su se i neka izletanja u kanal srećom bez posljedica, svi koji su izletjeli ekspresno su se čupali iz kanala sa ili bez pomoći publike.
Pobjednici specijala: Rovanpera SS11, 12, 14, 17 i 18, Neuville SS13, Ogier SS15, Pajari SS16.
Iako je Rovanpera redovno bio najbrži na SS15 je pred kraj specijala oštetio zadnji desni točak ali je guma koja je malo izduvala izdržala do kraja specijala. A onda rasplet i to pomalo bizaran događaj ???? isti specijal, SS16, dvojac Hyundai-ja Neuville i Fourmaux buše prednju desnu gumu na svojim I20 i sve se okreće kontra korejskog tima jer obojica gube previše vremena i padaju u generalci. Tri Toyote preskaču dva Hyundai-ja i u generalci na prvih pet mjesta se nalaze Yarisi.
Pregled dana:
https://www.youtube.com/watch?v=H_UelvNNEfAGeneralka relija:
1.Rovanpera K. Toyota Gazoo Racing WRT 02:01:28.8
2.Katsuta T. Toyota Gazoo Racing WRT +36.1
3.Ogier S. Toyota Gazoo Racing WRT +42.9
4.Evans E. Toyota Gazoo Racing WRT +44.4
5.Pajari S. Toyota Gazoo Racing WRT 2 +59.2
6.Neuville T. Hyundai Shell Mobis WRT +01:54.7
7.Fourmaux A .Hyundai Shell Mobis WRT +02:23.7
Za sutra su ostala dva identična specijala , SS 19 i 20 Ouninpohja ukupne dužine 48km. Nimalo ne sumnjam da će triling Hyundai-ja napasti od početka da spasu što se spasti da, jedino im ne ide u prilog što će startovati ranije u odnosu na Yarise. Vjerujem da je mogućnost osvajanja nedeljnih bodova dovoljno primamljivo za vozače Hyundai-ja.
Međutim i prošle godine je Rovanpera vodio na reliju Finske i baš na predzadnjem SS19 Ouninpohja je napravio grešku, isprevrtao svoj Yaris i odustao.