banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1297 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Maj 2025, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
To je ta kombinacija rasporeda prostorija, koja je sasvim normalna i treba da bude, za život.
Kod mene kući je taj raspored.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2025, 06:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Slažem se, ali nije uvijek moguća. Elem, ne znam kakvi su zakoni u RS, ali u PL stanovi veći nego jednosobni ne mogu da imaju sve prozore na istom zidu zgrade, bez obzira na stranu svijeta.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2025, 06:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Ovde toga nema. Kako investitori kroje urbanizam, tako pakuju i stanove, jedino cega se pridrzavaju jesu minimumi, tako da smo danas dosli do dnevnih boravaka sirkih 2.80 i onda vidis stan u oglasima sa dvije spavace sobe od ~50m2.
Za moliti Boga je samo da konstruktivci ne zalijezu investitorima, ostali su se svi davno prodali...

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2025, 07:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Preksinoć mi priča jedan keramičar da je već dva ili tri puta išao na intervenciju u jedan stan u onim zgradama preko puta Tropic-a, iza Golden card-a. Pucaju zidovi jer se tlo pod zgradom neravnomjerno sliježe. Ne d'o bog nekog potresa ozbiljnijeg, biće kao u Turskoj nedavno.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2025, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nisam skonto...pukne zid pa onda popuca keramika u stanu?Slijeganje zgrade je normalna pojava ,ali da je nekome pukla keramika zbog toga...to prvi put čujem. Prilično zajebana situacija, trebao bi taj ZEV pronaći nekog vjestaka da pregleda zgradu, mislim da je garancija na grube radove 10 godina.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2025, 07:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Okt 2012, 09:53
2 godine (poslije toga možeš samo da gledaš šta i kako)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2025, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ima neka fora sa 10 godina garancije za te grube radove,postoji neki zakonski osnov da se ganjate sa investitorom...ali ne mogu se sjetiti sta tačno.Ako ima neko od pravnika, mozda ce se sjetiti.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2025, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo pitao chat GPT...postoji ta građevinska garancija u kojoj izvođač mora garantovati 10 godina za konstrukcione radove.

A ovo sa pucanjem keramike uslijed slijeganja zgrade bi se moglo podvesti pod greškom u gradjenju.Naravno, to neko ovlašćeno lice mora napisati i dokumentovati.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odbornici odbacili gradjansku inicijativu "ZA PLAN" da se zaustave izmijene svih regulacionih planova do usvajanja Urbanističkog plana.

Naceln8 svi podržavaju,kad dodje glasanje...iskuliraju.

Marinko iz SNSDa tu nesto serenda kkao su uništili centar grada,kako je ostalo jos samo da grade u kružnom toku...i ladno glasa ZA 10+ izmjena RP i onda jos nije glasao za ovu inicijativu.

Generalno su odbornici dno dna...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 10:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Pa dobro, to se znalo, to nije iznenadjenje..ko je iole racionalan da znao da je ce to odbaciti

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa jbg, sto bi odbacili ako istinski misle usvojiti urbanistički plan do kraja godine.Jedino ako to ne misle.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 10:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2011, 18:08
Sasvim normalna je pojava je da se sleze zgrada isto tako naravno da pukne i kereamika(to su vise linije koje se pojave po keramici ali dovoljno da se zamjeni)ali ne smije se to desavati vise od jednom mozda max 2 puta
Dalje garancija na radove grube u vecini zgrada u Bl je 2 godine(prima iz iskustva jer sam kupio nove stanove)mozda eventualno dobijete 3
Ja kad sam kupio stanove u Krajini 2020 dobio sam 2 god garancije na grube radove a godinu dana je bilo na ostale radove(tipa osvjetljenje lift itd)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 17:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Ne znam šta znači uopšte taj urbanistički plan. Imali smo ga jel tako i ranije,pa nije da nije bilo izmjena regulacionih.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako sam ja shvatio, u tom urbanističkom planu se određuju koeficijent i za širi prostor nego što je obuhvata regulacionog plana. Npr. kod mene u naselju obrisu zadnju zelenu površinu,tako što urade izmijeni regulacionog plana, a da si imao urbanistički u kojem je navedeno da taj prosto MORA imati 20%zelene površine, mogli bismo dokazivati da će brisanje te livade poremetiti taj koeficijent. Sad odbace zahtjev na osnovu 20% za građevinski parcelu.

Isto tako kad urbanistički previti skolu/vrtić....teško je to obrisati kroz izmiejne regulacionog plana i ucrtati zgradu.U svakom slučaju bolje ga je imati, nego ne imati...izmijene sigurno teže idu ako postoji normalan urbanistički plan .

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
wizzy_bl je napisao:
Pa jbg, sto bi odbacili ako istinski misle usvojiti urbanistički plan do kraja godine.Jedino ako to ne misle.
Pa ne misle. Zato što su govna.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Pa da iole znaš koja količina novca se uključuje u sve te planove gdje je u pitanju bilo koja gradnja ,ne bi se ništa čudio.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2025, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
wizzy_bl je napisao:

Odbacivanjem ove- iz koje god perspektive pogledas- sasvim opravdane i razumne inicijative pokusava se zatrti bilo kakav pokusaj drustveno- korektivnog djelovanja u korist postovanja standarda, procedura i struke pa tako i opsteg dobra, a na stetu biznisa i profita.
To ne znaci da urbanisticki plan nece biti usvojen u nekom doglednom periodu.
To takodje ne znaci da ce stvari biti puno/ikako drugacije nakon sto plan bude usvojen.
Kad bude vrijeme za to....

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1297 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65

Sva vremena su u UTC [ DST ]