banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 18:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1666 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2025, 18:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Pa i malom djetetu je jasno da su znali ali su namjerno pustili kako bi poslije imali izgovor za rokanje. Ne treba tu nikakve mudrosti da se to shvati.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2025, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Tabako Pit je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Sta god da koriste laserski su precizni. Eliminisati prva tri covjeka Iranske vojske je ipak cudo.
Ali pokazali su da mogu i da znaju i imaju cime

Da se čovjek zapita kako to da Mosad nije znao da Hezbolah/Hamas pripremaju onaj napad na Izrael.

Па, строго технички, нису знали. Јер су напад припремали они, а не Хезболах/Хамас.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2025, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ameri su davno obavili dubinsku podzemnu sesmicku sliku i analizu Iranskih postrojenja na lokaciji Fordo.
Tacno se zna u mm gjde se sta pod zemljom nalazi raspored, oblici i dimenzije sastav materijala i tla.

Veliko je pitanje da li do te dubine mogu upste da dodju?
Ove Trampove dvije sedmice su nebuloze to je samo dobivanje na vremenu za organizovanje okolinih zemlja na predstojeci rat i prebacivanje sredstava nista vise.
Amerika ce sigurno napasti. Pitanje je samo u prvom udaru kako i koliko!!
Ovim ce Tramp definitinvo izgubit veliku podrsku koju je imao u Americi. A o drugim posledicama je tesko predvidjat.
Nadati se da ce razum ipak prevladat.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2025, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Tramp je cirkusant.
Kombinacija Zukan Heleza i Rame Isaka za bogate.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2025, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Trampu ce se javit da li ce Ameri da napadnu otvoreno Iran ili ne!!

On stvarno ne laze kad kaze mozda hocemo mozda necemo.
Covjek ne zna niti on odlucuje te se tako i ponasa!! :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2025, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Iz iste kuhinje ide bombardovanje Irana kao Nato agresija protiv Jugoslavije 1999. Zgrada RTS, rafinerija u Pančevu, tako i u Iranu mete su koje nemaju veze sa opasnošću po Izrael.

Nisam ni na čijoj strani, ali što bi rekao brle ili međutim ko je Izraelu dao mandat za sve ovo.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2025, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Sila boga ne moli.
Poznat ti je sarajevski fenomen, priđe ti klinac i traži ti cigaru, ti mu ne daš, traži ti pare ti mu ne daš, on onda pokuša da ti nešto otme, ti ga gurneš, on digne dreku i tad uskoče sa strane jalijaši.
To ti je mandat.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2025, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
filozof sa vrbasa je napisao:
Iz iste kuhinje ide bombardovanje Irana kao Nato agresija protiv Jugoslavije 1999. Zgrada RTS, rafinerija u Pančevu, tako i u Iranu mete su koje nemaju veze sa opasnošću po Izrael.

Nisam ni na čijoj strani, ali što bi rekao brle ili međutim ko je Izraelu dao mandat za sve ovo.

Iran im daje mandat. Od 79 god,kad su makeli onog saha Rezu ili vec kako se zvao, proveli islamsku revoluciju, rovare po cijelom bliskom istoku pokusavajuci nametnuti svoje vrijednosti.
Jedan od proklamivanih ciljeva im je unistenje Izraela, a zidovi nisu Srbi da to gledaju skrstenih ruku.
A USA im nikad nije oprostila sto su od njihovog najveceg saveznika na bliskom istoku,dosli do toga da su im najveci neprijatelji, i naravno da ce podrzati Izrael jer im se trenutno podudaraju interesi.
Nije Iran cvjecka kako se predstavlja.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2025, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nije ni Iran neka državica za koju su Englezi ili slični povukli ravne linije kao granice... Imaju oni istoriju dugu. Da, jesu upetljali zadnjih 45 godina islam u to, kao i Kinezi komunizam.
Nisu ni prvi ni zadnji koji će na Persiju da udare.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2025, 09:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Niti je Iran cvjećka, niti Izrael. Sve je to u 5 deka.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2025, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Bome, ovo izraelsko masakriranje po Gazi malkice preteže vagu na njihovu stranu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2025, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:

Iran im daje mandat. Od 79 god,kad su makeli onog saha Rezu ili vec kako se zvao, proveli islamsku revoluciju, rovare po cijelom bliskom istoku pokusavajuci nametnuti svoje vrijednosti.
Jedan od proklamivanih ciljeva im je unistenje Izraela, a zidovi nisu Srbi da to gledaju skrstenih ruku.
A USA im nikad nije oprostila sto su od njihovog najveceg saveznika na bliskom istoku,dosli do toga da su im najveci neprijatelji, i naravno da ce podrzati Izrael jer im se trenutno podudaraju interesi.

Treba biti objektivan bar to mozemo.
Naravno da nije Iran cvijecka ali prema vrtu i rasadniku (demokratije i sloboda) Iran je nula, ma kakva nula duboki minus. A znamo svi ko je taj carobni vrt i rasadnik zla!

Iranci kao narod kroz istoriju prema nama kako su se ponasali? Koliko znam nas nisu masovno napadali i lozili po pecima kolko je meni poznato a neki nasi "prijatelji krscani" odje jesu!!

Njihov rigidni islam i "ljubav" prema Izraelu ili krscanstvu ili bilo kojoj drugoj religiji je jos uvijek mila mati i puno "normalniji" od Saudijskog. Koliko znam Saudijce jos niko nije pokusavo napasti zbog toga.

Najmanje pet drzava mozda i vise neprijatelja Srba ili pravoslavlja ima koji bi rado da nas nema od najblizi pa nadalje pa jel postojimo jos uvijek, dajte te price o proklamovanim ciljevima unistenja malo smanjite i dovedite u relacije, okolnosti i tacnosti.

Pa da su Srbi ostali u Hrvatskoj i da su ih tamo bombardovali neprestano, bili gazeni tenkovima i doslovce istrebljivani kao zivotinje - i unistavali. Bili Srbija imala proklamovani cilj da unisti Hrvatsku naravno da bi!!! I onda bi i nju trebalo sravnit jer je zlo i leglo ekstremizma koji podrzava tako nesto u drugoj zemlji!! Nije mozda poredjenje 100% nisu Iranci i Palestinci jedno ali dajmo malo objektivnosti u te zapadne price i narative!!!
Pa zar se zaboravilo kako smo bili opisivani pred bombardovanje i kako smo "mi imali" proklamovani cilj da unistimo i poslednju Albansku bebu na Kosovu!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2025, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka

Brale001 je napisao:
veteran 1987 je napisao:

Treba biti objektivan bar to mozemo.
Naravno da nije Iran cvijecka ali prema vrtu i rasadniku (demokratije i sloboda) Iran je nula, ma kakva nula duboki minus. A znamo svi ko je taj carobni vrt i rasadnik zla!

Iranci kao narod kroz istoriju prema nama kako su se ponasali? Koliko znam nas nisu masovno napadali i lozili po pecima kolko je meni poznato a neki nasi "prijatelji krscani" odje jesu!!

Njihov rigidni islam i "ljubav" prema Izraelu ili krscanstvu ili bilo kojoj drugoj religiji je jos uvijek mila mati i puno "normalniji" od Saudijskog. Koliko znam Saudijce jos niko nije pokusavo napasti zbog toga.

Najmanje pet drzava mozda i vise neprijatelja Srba ili pravoslavlja ima koji bi rado da nas nema od najblizi pa nadalje pa jel postojimo jos uvijek, dajte te price o proklamovanim ciljevima unistenja malo smanjite i dovedite u relacije, okolnosti i tacnosti.

Pa da su Srbi ostali u Hrvatskoj i da su ih tamo bombardovali neprestano, bili gazeni tenkovima i doslovce istrebljivani kao zivotinje - i unistavali. Bili Srbija imala proklamovani cilj da unisti Hrvatsku naravno da bi!!! I onda bi i nju trebalo sravnit jer je zlo i leglo ekstremizma koji podrzava tako nesto u drugoj zemlji!! Nije mozda poredjenje 100% nisu Iranci i Palestinci jedno ali dajmo malo objektivnosti u te zapadne price i narative!!!
Pa zar se zaboravilo kako smo bili opisivani pred bombardovanje i kako smo "mi imali" proklamovani cilj da unistimo i poslednju Albansku bebu na Kosovu!!!

Dobro sad ti poveza Srbe u sukob Izraela i Irana. To je nesto drugo. Iran rovari po bliskom istoku, Najvise po Siriji, Afganistanu, pa po Palestini i Jordanu itd.
A taj njihov islam je opet najvise kostao njih,pa stotine hiljada maloljetnih djecaka su gurnuli u smrt,ravno na iracke mitraljeze u Iracko Iranskim ratu. Stvari na tom nesretnom podrucju se mijenjaju konstantno, Izrael je presao put od najveceg Ruskog saveznika do najveceg americkog. Iran opet to sve ali obrnuto. Opsta ludnica u kojoj strada sirotinja kao i obicno

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2025, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Iranski mudžehedini Srpskoj vojsci i civilima odsjecali glave 1992-1995.
Jevreji vrše savremeni genocid nad Palestinom, a svijet nosi tetki lijek.

Nek puše kurac i jedni i drugi.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2025, 04:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
motozeljo je napisao:
konfiguracija terena je poprilično slična Afganistanu, a znamo kako je tamo bilo po amere i ostale. Mislim da je ta avantura kopnenog napada na Iran vrlo vrlo glupa i da se ne bi desilo ništa dobro po cijeli svijet.

dok sam bio mlad i glup mislio sam poslije invazije amerike na irak da je to sve smišljeno da se okupira Iran, jer je džordž buš mlađi nazvao iran, irak i sjevernu koreju osovinom zla

pošto su se ameri povukli bilo bi jako teško objasniti američkoj javnosti zašto se moraju vratiti nazad, iran koliko znam je dopuštao svjetskoj nuklearnoj inspekciji uvid u ta postrojenja

a isto je poznato da ih je rat u iraku koštao milijardu $ dnevno a oružje za masovno uništenje nisu našli

na današnjoj skupoći američki rat u iranu bi ih koštao deset puta toliko

Citiraj:
Iran ships 25,000lb of low-enriched uranium to Russia as part of nuclear deal
This article is more than 9 years old
US secretary of state John Kerry welcomed vital step in deal in which Iran would downsize nuclear programme in exchange for end to some economic sanctions

iran je prije dvije tri godine raketirao irak, ne znam kako bi se ameri iskrcali ovoga puta u miru

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2025, 06:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Amerikanci su noćas napali Iran. Bombardovali su tri iranska nuklearna postrojenja. Srećan treći svjetski svima koji slave.

Slika

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2025, 07:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Gdje su sad ljubitelji Trampa?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2025, 07:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čudno je ovo. Izgleda da su gađali samo ulaze u postrojenja. Nema radioaktivnosti... Amerikanci posložili avione u bazama na izvol'te Iranu. Jedna kasetna balistička koju su na Izrael bacili, napravila bi štetu kolika je avijacija nekih većih država u NATO...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2025, 07:39 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Amerikanci su noćas napali Iran. Bombardovali su tri iranska nuklearna postrojenja. Srećan treći svjetski svima koji slave.

Slika

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Tesko da dodje do toga ipak za rat treba dvoje ili vise. Rusi se zabavili sobom ,Kinezi oko Tajvana. Islamski svijet vise ni prorok licno da sidje ne moze ujediniti.
Iran nema kapacitet za jos dugo da ovo izdrzi,predvidjam da ce jos malo prijetiti prstom,baciti koju kletvu i na kraju ici na neke pregovore.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2025, 07:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako su previđali i SRJ... Protesti protiv Miloševića, ratovi i sankcije... Malo bombardovanja, dvije sedmice maksimalno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1666 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]