"Rogue AI" problem.
Elem, pokušavao sam uraditi paralelizaciju za face recognition/detection aplikaciju iz prvog posta, odnosno podjelu posla na dvije gpu. Grok je nesto brljao ali nikako nije uspijevao napisati kod koji radi. Prebacim se na deepseek, pa na Gemini Pro (trial) i na kraju dobijem pseudo paralelizaciju, odnosno kreiranje dva procesa koje je Gemini nazvao "gpu0 i gpu1"

A u stvari sav posao je odradjivan na gpu0.
Proslo par dana i ja se opet toga dohvatim, open na Gemini, i za divno cudo nakon nekoliko pokusaja Gemini je napisao dobar kod i workload je rasporedjen na dvije kartice koje su paralelno izvrsavale svaka svoj dio.
Medjutim, Gemini je takodje promijenio GUI, model loading metodiku, verifikaciju modela i jos nekih sitnica. Onda sam trazio da vrati original kod i da samo odradi izmjene vezane za paralelizaciju, pa je poceo lupati nekakve besmislice i sa 1200 linija koda dosao na 120

Mnostvo ctrl-z u notepadu++ i dosli smo na prihvatljiv kod, tu odjebem Gemini i prebacim se na deepseek. Progress bar nije radio, neke brljotine oko GUI, DeepSeek je popravio sve.
I sad, imam potpuno funkcionalnu aplikaciju koja je bastard, svi su je pravili pomalo

.
Koga zanima mogu spakovati na mega ili g-drive.