zah je napisao:
Ali da i ja nastavim sa svojim komentarima na naslovljenu temu. Izvinite gospodo, ali svi izneseni argumenti o mudzehidinima u Bosni su smijesni.Da li je moguce da 30 ljudi ne znam kako naorusanih, moze srusiti jednu drzavu kao sto je Hrvatska, pa produziti na Vatikan i Italiju itd. Zdrava logika kazuje da je neko u zabludi, da li onaj ko takve izjave daje, ili onaj ko takvim izjavama vjeruje. Po svoj prilici u zabludi su jedni i drugi.
Ne bih ja ocijenio komentare smijesnim.Tih trideset ljudi nemoze direktno napasti Hrvatsku ili Vatikan u smislu borbe kao u ratu ali mogu posluziti kao orudje islamskih terorista iz nekih islamskih zemalja po srednjoj aziji.Jedan terorista moze vrlo lako doci do Zagreba i uciniti neko nedjelo.Mislim da su ti ljudi u poruci novinaru mislili bas na to a ne na rat protiv Hrvatske.
I nebi bas tako lako zaboravio te ljude koji preko medija prijete jednoj drzavi "svetim ratom".Sa takvim stvarima se nesmijemo igrati jer moze brzo iz samo prijetnje da predje u bombaski napad.Recimo da su ti teroristi bacili bombu na englesku ambasadu u Zagrebu.Sta bih bio tvoj koemntar na to? Izvinite, pogrijesio sam ali sigurno nece sledeci put?
Citiraj:
Na kraju ko su ti ljudi. To su oni koji su se iz petnih zila upirali da u Bosni stvore neku Muslimaniju:Engleska, Francuska, Hrvatska i Srbija, u koju ce kad god treba upirati prstom kao sto sada upiru u Maocu, jer nekako treba sirim masama odvratiti misljenje od porobljavanja muslimanskih zemalja, raubanja njihovih prirodnih bogastava nametanje svoje demokratije, koja omogucava drzanje toga naroda u pokornosti i koristenje njegovih prirodnih resursa.
Kakve sad veze imaju Hrvatska i Srbija sa teroristima u BiH? Pa nisu ih oni dovodili ovamo niti su htjeli da stvore nekakvu "muslimaniju" u BiH.O tome bi se moglo diskutirati ali to opet tezi na politiku sto pokusavamo izbjegavat ovdje.
Citiraj:
Vecina mudzehidina je napustila Bosnu, ostala je jedna mala sacica ljudi ekstremnih pogleda na vjeru, zivot i drutvo, odnose medju ljudima, i narodima. Oni su najmanje opasni po medjunarodnu zajednicu, oni najveca opsanost za muslimane BiH, jer kada tada sa njima se mora rascistiti. Oni moraju biti lojalni gradjani BIH.
Prvo definisi BiH.Sta smatras pod BiH? Federaciju BiH ili fBiH i RS? Jer ako mislis i RS onda cu da ti kazem da ne zelim da se takvi ljudi priblize ovoj drzavi a kamoli da tu zive.Bila je tu i saka dobrovoljaca koji su se borili na srpkoj strani ali su ti ljudi napustili zemlju posle rata a neki cak i prije i mislim da bi i ti mudzahedini trebali da odu jer ne rade nista drugo nego stvaraju negativnu tenziju izmedju tri naroda koja zive u BiH.Niko u svojoj drzavi ne zeli ekstremiste i teroriste.
Citiraj:
Na taj nacin izbili bi se aduti raznim novinarima koji pisu ovakve nelogicne gluposti, a koje prihvataju oni, koji bi zelili da je u Bosni bas tako.
Neznam da li si u stanju da kazes da su to gluposti jer, ako se varam onda me ispravi, nisi otisao u Maocu provjeriti da li je to istina ili ne.Taj novinar tvrdi da jeste.Ipak, on je novinar i kodeks im narucuje da ne smiju objavljivati traceve ili vijesti koje nisu provjerene, tako da dok ne utvrdis suprotno drzacemo se njegovog "izvjestaja".
Citiraj:
Ne znam da li ste citali novine u poslednje vrijeme? Da li su to po Evropi hvatali Bosnjake-muslimane sa eksplozivom ili nase komsije, bolje receno susjede. To ovdje niko ne pominje, a zna se kome je bio namijenjen eksploziv. Kratko receno sve se radi po devizi ".. sve cemo uraditi za vas, da se sto vise kompromitujete u svijetu, kako bi nam politika satanizacije Islama i muslimana bila laksa i uspjesnija" Pozdrav Zah
Nedavno su uhvatili jednog bosanskog muslimana koji je kupio eksplozivne naprave od jednog hrvata u Zagrebu.Ta sredstva su bila namijenjena za sahranu Pape u Rimu.Malo prije toga, za vrijeme godisnjice "srebrenice" uhvatili su takodje muslimane koji su htjeli podmetnuti bombu medju narod kako bih taj zlocin pripisali Srbima.
NIKO ne satanizuje muslimane osim vas samih.Svi znaju zasto Amerikanci "oslobadjaju" zemlje od diktatora i dijele "demokratiju" i takodje su svjesni koji se razlog krio iza napada na Irak.Nego muslimani su poceli sami sebe da satanizuju sa teroristickim napadima na civile.Rekao vec nekoliko puta, neka napanu vojne objekte, vojnu silu, politicke lidere a ne civile jer time se kockaju ugledom drzava, nacija i vjere.