banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 00:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2025, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Čiča iz Rogače je napisao:
Brale001 je napisao:
Stvarni uzrok siromastva i slanja djece u nepovrat iz ovog regiona kao i iz drugih nije samo ono sto se vidi - ekonomija. Krah i bijeda ekonomije je samo posledica ideologije i zivota koji oblikuje ekipa iz Rockerove tacke 2. :D

Da ali je sve manji odliv našeg stanovništva ,bez obzira na uzrok.Jednostavno biologija je pojela brojnost omladine a sa druge strane onaj dio što je u godinama zrelim za odlazak ne želi da ode jer se i ovde može fino zaraditi ako posjeduješ određene vještine.Srbija i protesti studenata su očit primjer ove teorije da mladi koji ne žele da idu vani nakon završenog fakulteta hoće da promjenama sistema stvore uslove u kojim bi se do posla moglo doći bez stranačke knjižice.

Bez rasta populacije mrka kapa.

Pa o tome i pišem....od nečeg de mora krenuti....valjda je većini u Srbiji jasno da sa lezbejkom u vrhu vlasti je iluzorno stvarati društvo pozitivnog nataliteta...da sa Tomom Monom i Markom Đurićem nema napretka pa taman da su njih dvojica predsjednici mjesnih zajednica a ne ministri i ambasadori...Marko Čadež da im reguliše privredu :(
Za Srbiju i ima neke nade dok je za nas mrka kapa u svakom pogledu....nemoguća država

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
munja.alex je napisao:
Korekcija TNSu, većina Muslimana bi živjela sa Srbima u istoj državi ali da su oni većina koja odlučuje, a ne stvarna većina....

Mislis da bi vecina vise voljela Ramu Isaka i slicne da vladaju sa njima, nego sposobne, obrazovane ljude sa opstom drustvenom svjescu pa taman to bili Srbi?
Ajde da se ne lazemo
Mi svi da volimo pametne i poštene da nas vode, imali bismo to zadnjih 40 ak godina ...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Malo vise od 40, malo vise...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Yugo? 45?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Stvarni uzrok siromastva i slanja djece u nepovrat iz ovog regiona kao i iz drugih nije samo ono sto se vidi - ekonomija. Krah i bijeda ekonomije je samo posledica ideologije i zivota koji oblikuje ekipa iz Rockerove tacke 2. :D

Da ali je sve manji odliv našeg stanovništva ,bez obzira na uzrok.Jednostavno biologija je pojela brojnost omladine a sa druge strane onaj dio što je u godinama zrelim za odlazak ne želi da ode jer se i ovde može fino zaraditi ako posjeduješ određene vještine.Srbija i protesti studenata su očit primjer ove teorije da mladi koji ne žele da idu vani nakon završenog fakulteta hoće da promjenama sistema stvore uslove u kojim bi se do posla moglo doći bez stranačke knjižice.

Bez rasta populacije mrka kapa.

Pa o tome i pišem....od nečeg de mora krenuti....valjda je većini u Srbiji jasno da sa lezbejkom u vrhu vlasti je iluzorno stvarati društvo pozitivnog nataliteta...da sa Tomom Monom i Markom Đurićem nema napretka pa taman da su njih dvojica predsjednici mjesnih zajednica a ne ministri i ambasadori...Marko Čadež da im reguliše privredu :(
Za Srbiju i ima neke nade dok je za nas mrka kapa u svakom pogledu....nemoguća država

To je Crkva trebala drustveno svjesno odigrati, ali ajde de kad su popovi i politicari istog kova.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Yugo? 45?

Yugo 60.
Nisu li nesposobnost, egoizam, alavost, pa i kurcobolja SFRJ komunistickih politickih elita doveli do rata devedestih. Ove sadasnje politicke elite ih kopiraju, samo sto su pohlepu gurnuli na prvo mjesto ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesu, i oni su zajebali. Išlo je nekako do kraja 50ih. Do kraja 60ih se trpilo, a kad je najveći sin naroda i narodnosti umro, metastaziralo....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ogolilo.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Brale001 je napisao:
Sto rece stari Rokfeler za rupe u asfaltu Njujorskih ulica ... "Jebe mi se ja dolazim u svoj neboder na posao helikopterom a ulicama se vi vozite"!! :D

Pa opšte je poznato da neoliberalizam ima otklon od socijalne komponente države,zato je i na zalasku

Zato je na zalasku kazes.....a na izlasku je sta?

Cica o cemu ti pricas? O kojoj to promjeni sistema, studentima i Srbiji je prica? Jel ja nesto propustam.
Koji ti sistem novi u dolasku vidis jer ako jedan zalazi drugi se javlja po prirodi. Druga opcija je da pada noc i da zvijeri izlaze?

Ako mislis da svijetski neoliberalizam se podijeli pa da Rusi guraju svoj Ameri svoj i Kinezi svoj. To nije novi sistem.

Ja ne vidim a i vecina mislim da nevidi novu ideologiju i zacetke "Novog" sistema danas u svijetu. I to pod pretpostavkom da taj "novi" sistem bude bolji za obicni plebes koji cini 90% svijetske popoulacije.
I ko da stoji iza toga?
Koja snazna moc i koja je to ideologija gdje su njeni glavni utemetelji i perjanice??

Znamo koje je lansirao Robespjera i kako je Lenjin imputiran te ko je iza tih novih u to doba sistema stajao i njihove ideoloske izvore!!
Neko je gore rekao nesto kao:....Zato i studenti u Srbiji zele promjenu sistema...... ako nisi ti onda izvinjavam se!!

Ili je u pitanju ona nasa stara (ili je koka ili je jaje - ili je sistem ili je covjek) stara sistem je dobar samo da ga poprave tj izbace lose ljude...!!! :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Govorim o ukupnom brojnom stanju na Balkanu.
Elem, Bosne bez Srba i Hrvata u svom punom formatu nema.
Bosna bi se samo sa "gradjanima" za 20-30 godina svela na 1 milion gradjana i 1 milion garavih. Pa bujrum hima.

Puca mi ona stvar za Balkanom. Balkan su izmislili evropljani i oni koji se tako osjećaju ..... mene interesuje država tj. nebuloza u kojoj živim.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka

motozeljo je napisao:
motozeljo je napisao:
Vjerujem da se vecina ljudi vise ne pali na Dodika. Pogotovo kad im za vratom direktno sjedi gorepomenuta ciganija. Mile im je daleko i najmanji problem u zivotu.

Pali se na instituciju Predsjednika Republike Srpske.

Zamisljam koliko bi se tek palili da su Sarovic ili Bosic na toj funkciji :lol:

Istorijski kontekst a ni prilike ti ne ide u prilog ..... smatram da nije trebalo dozvoliti smjenu Poplašena ali da objektivno teško da smo kao narod šta mogli uraditi. Sada je ipak malo drugačije, ako ko treba da sudi i zatvara naše, mi ćemo ...... ne treba nam pomoć iz Sarajeva.

To sa Poplasenom je cak i balavom meni bio kratkovid potez od strane Dodika. Ali nije to tema, poenta je Dodik ima potencijal da dize emocije Mahali i da su se samo zbog okomili na funkciju predsjednika. A buduca istorija se moze mijenjati :)

Kako misliš ti da buduću istoriju mijenjaš ili da je treba mijenjati? Uputi neupućene!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka

munja.alex je napisao:
Korekcija TNSu, većina Muslimana bi živjela sa Srbima u istoj državi ali da su oni većina koja odlučuje, a ne stvarna većina....

Mislis da bi vecina vise voljela Ramu Isaka i slicne da vladaju sa njima, nego sposobne, obrazovane ljude sa opstom drustvenom svjescu pa taman to bili Srbi?
Ajde da se ne lazemo

Ramo Isak se stvorio niodkud ili je legalnim glasovima muslimana došao na mjesto gdje jeste?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako ova nebuloza nije planeta udaljenja milijardu svijetlosnih godina od Balkana, Evrope i ostatka plave kugle onda jbg... Ne moze da se ne gleda sira slika ako zelis bolje drustvo/drzavu/opustenije medjuljudske odnose/asfalt u wizzijevoj ulici....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
munja.alex je napisao:

Ajde da se ne lazemo

Ramo Isak se stvorio niodkud ili je legalnim glasovima muslimana došao na mjesto gdje jeste?

Nije mi poznato da je razvalio na nekim izborima.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je Crkva trebala drustveno svjesno odigrati, ali ajde de kad su popovi i politicari istog kova.

Da,devastacija tih vrijednosti je počela satanizacijom Artemija
Brale001 je napisao:

Cica o cemu ti pricas? O kojoj to promjeni sistema, studentima i Srbiji je prica? Jel ja nesto propustam.
Koji ti sistem novi u dolasku vidis jer ako jedan zalazi drugi se javlja po prirodi. Druga opcija je da pada noc i da zvijeri izlaze?

Ako mislis da svijetski neoliberalizam se podijeli pa da Rusi guraju svoj Ameri svoj i Kinezi svoj. To nije novi sistem.

Ja ne vidim a i vecina mislim da nevidi novu ideologiju i zacetke "Novog" sistema danas u svijetu. I to pod pretpostavkom da taj "novi" sistem bude bolji za obicni plebes koji cini 90% svijetske popoulacije.
I ko da stoji iza toga?
Koja snazna moc i koja je to ideologija gdje su njeni glavni utemetelji i perjanice??

Znamo koje je lansirao Robespjera i kako je Lenjin imputiran te ko je iza tih novih u to doba sistema stajao i njihove ideoloske izvore!!
Neko je gore rekao nesto kao:....Zato i studenti u Srbiji zele promjenu sistema...... ako nisi ti onda izvinjavam se!!

Ili je u pitanju ona nasa stara (ili je koka ili je jaje - ili je sistem ili je covjek) stara sistem je dobar samo da ga poprave tj izbace lose ljude...!!! :D

Znam samo da je neoliberalizam poražen,šta će se novo izroditi to malo ko zna ali da se igra ovako kao do sad do ponovnog dolaska Tranpa na vlast,neće da može.I tu se slažu mnogi eminentni ekonomisti,sociolozi...svi analitičari koji imaju empirijska iskustva

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka

motozeljo je napisao:
munja.alex je napisao:

Ajde da se ne lazemo

Nije mi poznato da je razvalio na nekim izborima.

Ali je tu gdje jeste i priziva rat, a to muslimanima godi.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 20:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa niko mu se više ne ruga od muslimana. Toliko o tome da im godi.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06

Da,devastacija tih vrijednosti je počela satanizacijom Artemija
Brale001 je napisao:

I ko da stoji iza toga?

Znam samo da je neoliberalizam poražen,šta će se novo izroditi to malo ko zna ali da se igra ovako kao do sad do ponovnog dolaska Tranpa na vlast,neće da može.I tu se slažu mnogi eminentni ekonomisti,sociolozi...svi analitičari koji imaju empirijska iskustva

Neoliberalizam nije uopste porazen, sa dolaskom Trampa u Americi je doslo do najave nekih promjena!!
Sustinski znacajno jos nista se nije promjenilo, uvodjenje carina je tek mali korak koji je malo okrnjio temelje. Za njegovo rusenje potrebni su veliki hiruski zahvati i strateska prestrojavanja i pomeranja!!!

Neoliberalizam jos caruje na zapadu pogotovo u Evropi i njegov duhovni otac taj produzetak neokolonijalne ideologije pljacke i otimacine i iskoristavanje siromasnih i malih zemalja cvijeta.

Kad se Americke i Evropske firme presele iz Kine, Meksika i drugih "trecih" zemalja nazad kucama i kad prestane stalni dotok rijeka emigranata - jeftine radne snage iz "kolonija" tad mozda budemo svijedoci poraza neoliberalizma a to ce se desit ...kada?

Da ce Tramp da okren taj tocak istorije i uticaj te ideologije ...nema sanse, pogotovu za 4 godine...nemoguce!!
To je moje misljenje, mozda grijesim.

Mozda ja ne vidim tu dolazecu "revoluciju" koja slijedi...ovi stariji to mogu predosjetit iz iskustva tj empirijski nauk!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li će se američke multinacionalne kompanije vratiti u Ameriku nije pitanje volje moćnika da održe neokolonijalizam u budućnosti već njihovih mogućnosti.Ukrajinski rat je poslednji veliki rat na planeti prije neke nove Jalte.....vjerujem da su se granice zone interesa između velikih sila već povukle a preduslov za to je okonćanje ukrajinskog sukoba....zato se Trampu toliko i žuri.Da li će se u zoni američkog interesa nastaviti sa iluzijom neoliberalizma ili nečeg drugog ne zanima me posebno jer koliko vidim ovaj dio Evrope tj Balkan,konkretno BiH Tramp nije udostojio ni postavljanjem svoje ambasade,što ipak nešto govori.
Tema je kompleksna i ne zaslužuje da s njom idemo u oftopik..ali je direktno povezana sa nebulozom u kojoj živimo.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2025, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jalta izmedju samo bledolikih kao prvi put ili ce biti prosirena ekipa? Ironija je da s ei ovaj put bledoliki tamane medjusobno za sve pare.

Btw kao sto je Kinezima islo na ruku eko divljanje sto se tica autombila i zabrana istih po EU, cisto sumnjam da im steti neoliberalizam sa svim pratecim ukrasima.

Poput ovog:

https://youtube.com/shorts/Z9lEemc3rdM? ... c9odwXlzBB

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]