Čiča iz Rogače je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
To je Crkva trebala drustveno svjesno odigrati, ali ajde de kad su popovi i politicari istog kova.
Da,devastacija tih vrijednosti je počela satanizacijom Artemija
Brale001 je napisao:
Zato je na zalasku kazes.....a na izlasku je sta?
Cica o cemu ti pricas? O kojoj to promjeni sistema, studentima i Srbiji je prica? Jel ja nesto propustam.
Koji ti sistem novi u dolasku vidis jer ako jedan zalazi drugi se javlja po prirodi. Druga opcija je da pada noc i da zvijeri izlaze?
Ako mislis da svijetski neoliberalizam se podijeli pa da Rusi guraju svoj Ameri svoj i Kinezi svoj. To nije novi sistem.
Ja ne vidim a i vecina mislim da nevidi novu ideologiju i zacetke "Novog" sistema danas u svijetu. I to pod pretpostavkom da taj "novi" sistem bude bolji za obicni plebes koji cini 90% svijetske popoulacije.
I ko da stoji iza toga?
Koja snazna moc i koja je to ideologija gdje su njeni glavni utemetelji i perjanice??
Znamo koje je lansirao Robespjera i kako je Lenjin imputiran te ko je iza tih novih u to doba sistema stajao i njihove ideoloske izvore!!
Neko je gore rekao nesto kao:....Zato i studenti u Srbiji zele promjenu sistema...... ako nisi ti onda izvinjavam se!!
Ili je u pitanju ona nasa stara (ili je koka ili je jaje - ili je sistem ili je covjek) stara sistem je dobar samo da ga poprave tj izbace lose ljude...!!!

Znam samo da je neoliberalizam poražen,šta će se novo izroditi to malo ko zna ali da se igra ovako kao do sad do ponovnog dolaska Tranpa na vlast,neće da može.I tu se slažu mnogi eminentni ekonomisti,sociolozi...svi analitičari koji imaju empirijska iskustva
Neoliberalizam nije uopste porazen, sa dolaskom Trampa u Americi je doslo do najave nekih promjena!!
Sustinski znacajno jos nista se nije promjenilo, uvodjenje carina je tek mali korak koji je malo okrnjio temelje. Za njegovo rusenje potrebni su veliki hiruski zahvati i strateska prestrojavanja i pomeranja!!!
Neoliberalizam jos caruje na zapadu pogotovo u Evropi i njegov duhovni otac taj produzetak neokolonijalne ideologije pljacke i otimacine i iskoristavanje siromasnih i malih zemalja cvijeta.
Kad se Americke i Evropske firme presele iz Kine, Meksika i drugih "trecih" zemalja nazad kucama i kad prestane stalni dotok rijeka emigranata - jeftine radne snage iz "kolonija" tad mozda budemo svijedoci poraza neoliberalizma a to ce se desit ...kada?
Da ce Tramp da okren taj tocak istorije i uticaj te ideologije ...nema sanse, pogotovu za 4 godine...nemoguce!!
To je moje misljenje, mozda grijesim.
Mozda ja ne vidim tu dolazecu "revoluciju" koja slijedi...ovi stariji to mogu predosjetit iz iskustva tj empirijski nauk!!