_зока je napisao:
Ako nije uočio šleper zašto mislite da bi uočio trokut, koji je možda i bio ali oni su toliko lagani da ga malo jači vjetar obori.
Послато са 2209116AG помоћу Тапатока
Čisto sumnjam u ovo, najmanje vjerovatan scenario. Meni je zapravo od početka bilo zastrašujuće to što kamion i auto zaustavljeni u voznoj traci nisu bili propisno označeni, po svemu sudeći. Doslovno su morali da postave dva trokuta na 200 metara ispred, i to u roku od odmah, prsluci se takođe podrazumijevaju.
Mrtva usta ne govore, tako da nikad nećemo saznati šta je omelo vozača, umor, velika brzina, razgovor sa suvozačima i pokušaj smirivanja djece, korištenje telefona ili čačkanje po instrument tabli/ekranu, odsjaj sunca, ili kombinacija nekoliko faktora. Mozak ni u najdubljoj podsvijesti ne očekuje zaustavljeno vozilo nasred autoputa, svako od nas na autoputu prevali određen dio distance u nekom "autopilot" modu, pogotovo u autu sa još četvoro saputnika.
Ukoliko se utvrdi da su ta dva vozača bila zaustavljena više od nekoliko minuta, bez ikakvog obilježja, nadam se da će biti krivično gonjeni za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom.
Ja sam prije godinu i po dana na dijelu autoputa od Batrovaca prema Beogradu naletio na lika koji je stajao skršen u lijevoj traci sa iskrivljenim točkom. Ajde jasno da nije mogao mrdnuti iz trake, ali idiot je nabio onaj trokut maltene u gepek, hodajući lijevo desno iza auta kao kamikaza, pritom zaklanjajući i četiri žmigavca, koja su inače bila slabo vidljiva. Povrh svega, bio je mrak a ja pod kratkim svjetlima, sreća pa sam vozio cca 130 i uočio ga na vrijeme.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk