wizzy_bl je napisao:
Okupiran neki drugim stvarima u životu, ne stižem pisati kao nekada,ali bacim pogled na ovu temu.
Ovaj munjin zadnji post u suštini oslikava svijest jednog dijela foruma, koja je slična i kod opozocije.Mrznja i opsjednutost Dodikom.
Dodika su nekada označili kao nešto jako negativno prije X godina (jer covjek jako dugo vlada). Svako je imao svoje razloge, munja npr. je imao o njemu nekih informacija npr. kao ovu što je rekao za muža njegove ljubavnice i od tada smatra da bi i njemu i ostalim bilo bolje bez Dodika.
I od tada ta mržnja prema Dodiku samo raste, jer vrijeme prolazi a on ne pada. Naravno,pojavljuju se nove negativne stvari koje samo potvrđuju da si bio u pravu jako jako davno i da Dodik svojim potezima cini zlo, tj urušava društvo...a ti si to nekada znao i čak svima govorio.
No medjutim, što kažu, od drveta ne vidiš sumu, zaboravljaš najbitniju stvar u svojoj analizi, a to je "ko bi upravljao da ne upravlja Dodik". Ja kažem upravljao bi gori i bilo bi sve gore, uvijek dobijam kontraargument...to ti misliš,ali ne možeš znati jer se nije desilo (a misliš jer si za SNSD...i tako u krug).
Prijmer je ovo sto Rocker napisa o apelacionom sudu,direktno covjek da ne moze direktnije (koliko je opozicija nesposoban i lako prodaje bitne stvari), a odgovor na to dobije o muzu Dodikve ljubavnice koji svojom nesposobnoscu urušava RS.
Rocker izdrži.
Okupiran asfaltom, i svojom guzicom, nije stigao od pljuvanja po gradonačelniku da napiše išta (ali budimo realni, makar ima materijala za to).
Uvlačenjem u stranku, i samim time u pedu prosječnog SNSD aparatčika za skupljanje glasova, se vjerovatno i posao lakše dobio. Na to se kalemi i kredit IRB itd...
Da skratim proser ovog ljubitelja Milorada i mrzitelja svega ostalog. Da nije bilo načela "daj da ih skinemo, pa ne može valjda doći neko gori od SDS klike?" Ni tvoj favorit se ne b' dočepao vlasti i tendera i utaljivanja. Ne trebamo se sad prisjećati i nabrajati svih afera , ne samo Mile već i adera njegovog kadra .
A za ono za šta su se borili Rocker, motozeljo, Čiča i brojni drugi, je upravo popišano zadnjih 15-20 godina od dotičnog i glasača istih/istog....
Podsjeti me na staru audiomonografiju jednog crnogorca, kad karikira stanje u SFRJ osamdesetih:
" Izađe Crnogorac za govornicu pa veli: nas kriza jača! Nas kriza sabija, da budemo jedinstveni!!!
Ja reko' vas možda jača, ali mi hoćemo da crknemo od nje!"
Tako i ovi "branioci" Srpske što vide šumu, sijeku je radi jednog balvana....