Kakvo takmičenje u Winterbergu, za anale. Kako su se isprevrtali Holanđani, Kanađani i Česi, to je za medalju. Česi su magistrirali prevrtanje i ponovno vraćanje u "prvobitno" stanje, ponovo je to izvela njihova prva posada. Usavršili su
A dok su se posade iz druge kvalitativne grupe prevrtale po winterberškom ledu, oni najbolji su se ponovo gambali za pokoji kvadratni centimetar postolja. Tek da se nešto otkine sjajnim Nijemcima.
Istina to u trci boba dvosjeda stvarno nije bilo moguće. Posade Francesca Friedricha, Adama Ammoura i Johannesa Lochnera sjajno su odvezle obje trke, reći ću besprijekorno, i osvojile sva tri mjesta na podijumu. Bila je ovo jubilarna, 50. pobjeda Francesca Friedricha u Svjetskom kupu. Sjajan jubilej. Ja imam običaj reći, ono što je Nole u tenisu, to je Francesco Friedrich u bobu.

Sjajnu trku odvezli su Korejanci Jinsu Kim i Hyeonggeun Kim, osvojivši peto mjesto i dokazavši da se i njihove i Kineske posade ubrzano kreću ka samom svjetskom vrhu.
E sada, slijedi - SPEKTAKL. Kao što rekoh, prevrtali su se na ledenoj stazi, Holanđani, Česi, Kanađani...Za to vrijeme, sjajna britanska posada u sastavu Brad Hall, Taylor Lawrence, Arran Gulliver i Greg Cackett zablistala je u dvije vožnje, i odnijela pobjedu. Prvu od januara 2023 i one isto tako sjajne trke u Altenbergu. Mislim, da je ovo prvi put, ako samo dobor razumio spikera, u zadnjih 20 godina, da je jedna nenjemačka posada dobila trku u Winterbergu. Posada Francesca Friedricha završila je na drugoj a Adama Ammoura na trećoj stepenici pobjedničkog postolja. Sve ovo nagovještava, ipak nešto zanimljiviji nastavak sezone, koja se tek zahuktava. Biće sada puno trka u narednih par dana.