banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 06:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 926 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jan 2025, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nisu tad bili studenti već N1 opozicija :D
https://www.youtube.com/watch?v=1VII-3FapFY

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
The_new_Statesman je napisao:
Metodologija upravljanja protestima je totalno netipicna za bilo kakve zapadne organizacije. Mozda je ovo stvarno izvorno domaci proizvod koji se u hodu razvija od strane veceg broja profesora i aktivnijih studenata. Sto ga cini itekako robusnim.

Upravo suprotno metodolgija iniciranja i upravljanja protestima je jedan od temelja zapadne "demokratije" koja se koristi za kontrolisanje, manipulisanje i usmeravanje plebesa! Toliko puta vidjena, pogotovo od svih obojenih "revolucija" u zadnjih 30-40 godina!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citaj komentare:

https://www.instagram.com/reel/DFV-Bl0s ... _copy_link

Jednostavno je drugacije. Tek sada se stidljivo pocinju nositi transparenti i baneri masinski izradjeni. Nesto sto se placa, ne puno, ali se placa.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa dobro,moguće je i da neko donira ako nije mnogo

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Један од најистакнутијих заиста независних српских интелектуалаца, професор Владимир Димитријевић, осврт на изјаве са сајта СПЦ, али и на протесте и Вучића генерално. Текст је поголем, Влада не зна другачије, човјек носи дух неког другог времена, ништа инстант. Кога занима тај дио о том Стокановићу (који је, по свему судећи, хенчмен владике Иринеја Буловића), може да погледа линк, а ја ћу пренијети овдје нешто друго:

Citiraj:
ЗАШТО ВУЧИЋ МОРА ДА ОДЕ?

Српски интелектуалац и друштвени делатник, Драган Добрашииновић, навео је десет разлога због којих је дошао крај Вучићу и „вучићизму“:

“1. Због свесног и злонамерног повлачења свих правних и фактичких елемената и симбола српске државности са Косова и Метохије затечених у време доласка на власт и предаје преосталог српског народа на милост и немилост албанским терористима и сецесионистима.

2. Због корупције, код нас никад виђених размера, која је, осим до смрти петнаестпро одраслих људи и деце у Новом Саду, која је њен најтрагичнији али и најлогичнији исход, довела до тога да су неки од његових најближих сарадника (и са њима повезана лица) који, исто као и он, немају дан радног стажа ван политике (мада, понеки ипак имају пар година), имућнији од Новака Ђоковића и Николе Јокића заједно.

3. Због уништавања, риалитизације, куплеризације и старлетизације свеукупног политичког живота, а нарочито девастирања српског парламента као највишег израза народне
суверености, као и хроничне компромитације изборног процеса.

4. Због криминализације друштва генерисане, контролисане и усмераване из самог врха власти који је претворен у политичко крило организованог криминала.

5. Због свакодневног медијског линча над политичким противницима и јавним личностима другачијег мишљења и континуираног медијско- пропагандног терора над грађанима Србије који се одвија кроз, од врха власти, контролисане приватне медије финансиране из јавних буџетских извора.

6. Због распродаје националних рудних и минералних богатстава страним компанијама у циљу добијања подршке влада и лидера земаља њиховог порекла корумпираном политичком вођству Србије, праћеног уништавањем и девастирањем животне средине, чији је у симболичком и фактичком смислу најизразитији пример отворено лобирање највиших државних функционера за експлоатацију литијума у долини Јадра и компанију-убицу Рио Тинто.

7. Због демографске катаклизме и егзодуса српског народа из сопствене државе чијих је припадника, од када су Александар Вучић и СНС на власти, према званичним подацима мање за 57.082 у просеку сваке године, што је незабележено у историји Србије.

8. Због узурпација овлашћења, континуираног прекорачивања уставних и законских оквира надлежности, увођења праксе некомпетентности и сервилности као кључних елемената социјалне и политичке вертикалне проходности.

9. Због покушаја уништавања српског језичког и културног идентитета доношењем и потписивањем Закона о родној равноправности који садржи одредбе о родно сензитивном језику.

10. Због коришћења простачког, вулгараног и примитивног речника у јавном говору којим се Александар Вучић, са места председника државе, служи у разрачунавању са политичким неистомишљеницима, чиме је додатно затрован политички живот и начињен тежак и драматичан преседан у познатој политичкој историји Србије.“(1)

Мало ли је разлога за студентски бунт?

КО ДРЖИ ВУЧИЋА НА ВЛАСТИ?

Да и не говоримо што Вучића на власти држе непријатељи Српства из САД и ЕУ( што се види из подршке Кристофера Хила, Ричарда Гренела и бриселске бижутерије ), док високо постављени руски чиновници и медијски мештри покушавају да убеде и себе и Русију да им је Вучић савезник, иако је свим озбиљним људима јасно да он то није, без обзира на своје „казачок спинове“, што се играју да би се опсенила сенилна простота СНС бирачког тела.

Српски пријатељ и преводилац са нашег језика, јеромонах Игњатије ( Шестаков), о „вучићизму“ је јасно рекао:“Русима ће, кад треба, причати о миру и пријатељству, својима ће благовремено рећи да су их Руси поново нечим наградили, цене их и памте, како би смирили незадовољне српске патриоте. Турцима ће рећи да је Сулејман Величанствени најбоље што се Србима десило у историји, Немцима, Французима и Американцима (то је свето!) ће певати да су спремни на још већа понижења зарад недостижне ЕУ, инвестиција и нових понижења. А Кинезима ће једноставно све продати и заиграти како они желе. Постоје сасвим нормални политичари, хришћани и патриоте који раде оно што могу у датим околностима, али исто тако има и много потпуно проданих душа, како кажу Срби, „франкенштајна северноатлантског сна“ и обичних смешних дегенерата, који сувише дуго и много понижавају својим присуством у врховима политике не само српско, већ и свако људско достојанство. То се дешава толико дуго, отворено и безобразно, да је нација једноставно исцрпљена. Народ је доведен до крајњег иритације и истовремено мрачне злобне апатије.

Укратко, они који управљају Србијом су свима већ озбиљно дозлогрдили. Са Србима се не може тако. Нарочито је младеж осетљива на такву неправду, и није ствар у томе што су још млади и неискусни, већ у томе што је сувише очигледно да од њих покушавају да направе стадо идиота, али се млади Срби томе и даље опиру.“(2)

https://pravda.rs/2025/1/28/vladimir-di ... tokanovic/

Иначе, патријарх Порфирије је изјавом "Ко има највећу моћ, сноси и највећу одговорност" по први пут практично директно прозвао Вучића. Тако да се ово закувава, не иде ка хлађењу.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Neće se lako psiho predati.
A upitno je da li će protesti izroditi novu političku figuru, noseću za opoziciju.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Srbiji su u prvom redu ustali apstinenti,oni koji ne izlaze na izbore+razočarani u opoziciju tako da i ako ostane Vučić izbori neće prelaziti 25% izlaznosti,drugo..studenti i fakulteti ulaze u cajtnot jer ako se nešto ne riješi do kraja februara gubi se godina i to se neće moći nadoknaditi u ljetnim mjesecima.Ostaje da se do izbora profiliše ličnost iza koje bi stali studenti i masa apstinenata....ali sve je to džaba ako se ne riješe neke stvari oko izbora i pročiste liste.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hoce li biti kakvih okupljanja u BL?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ако не буду митинг и контрамитинг ништа није направљено.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sutra valjda u kampusu je skup podrške...očekujem dodikove i jelenine pristalice na kontramitingu,udružene u ljubavi prema Vučiću

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dodik ako baaaaaas ne bude primoran nece mrdnuti prstom. Jelena ima nekog oko sebe?
Cica uozbilji se :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ma samo sam sarkastičan :D
ali nebi me sutra iznenadilo nešto ovako
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/nere ... ovom-sadu/

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Teski debilizam ali nikakvog znacaja.
Ako se u BL nesto "samo"organizuje imace tezinu ukoliko tu ne bude vec vidjenih profesionalnih faca
To su razni prvopozivci ostrih nula/NVO-a i stranaka :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 21:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Čiča iz Rogače je napisao:
ma samo sam sarkastičan :D
ali nebi me sutra iznenadilo nešto ovako
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/nere ... ovom-sadu/

Rašćerali studenti ove pajce.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 08:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
To je spin ovih prozapadnih ljevičarskih medija. Likovi su samo objavili da neće da im vrte zastavama nezavisne Vojvodine i slično i da će doći sa zastavama Srbije, Svetosavlja, nema predaje i sličnim.. Nikakav neki agresivan stav ili bilo šta slično.

Inače kakvo jedinstvo Srba, ne znam da l je viđeno odavno.. Možda one litije u Crnoj Gori eventualno. Studenti u koloni, pridružuju se auta, prate ih poljoprivrednici i svakom mjestu ih dočekuje narod, iznosi hranu, u Staroj Pazovi vatromet, u Inđiji masa naroda.. Pričamo o mjestašcima tipa Ugljevik ili Šamac recimo. To je kod nas bukvalno nezamislivo.
Nikome ništa nije teško, niko se ne buni jer studenti trube i pište, nikom nisu dosadili jer šta oni više hoće (poznata floskula ?)..

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 09:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... cic/884227

Po ovome, insistira se na radu nadleznih institucija sto indirektno utice na vlast.

Btw. zar nije upecatljiva medijska tisina u regionu (i sire) u vezi protesta?
Ajde to, oci bode sto Vucica vise ne podbadaju ni njegovi drugari iz Zagreba, Sarajeva, Pristine...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Naravno da ne podbadaju. Svima njima, gdje god da su na vlasti, je ovakvo neko desavanje najveca nocna mora.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je takodje zanimljivo sto se Index ucutao.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... nja/884261

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 12:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
The_new_Statesman je napisao:
Meni je takodje zanimljivo sto se Index ucutao.

Šta Hrvatski Vucic ima a nas nema, pa se tamo studenti nikad ne bune

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 926 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]