ElPadrino je napisao:
Iskren dati budem brale, koliko god znao i bio svjestan da je to polje bez mjesta za sentimentalnosti, ipak mi je i drago da im nisu do koljena. Jer Ruske službe nisu ubilačke i terorističke, bar ne u obimu kakvi su ovo banditi. Pitanje da li su ikada i bile, ili je i to dio višedecenijske propagande ili samo komunističko ludilo. Ako je mjerilo koliko je ubijenih nedužnih ljudi, kao ono u Moskvi na koncertu ili ovo sad skoro gdje je ubijen general od čije ruke vjerovatno nije ubijen nijedan vojnik, a kamoli civil onda im svaka čast što nisu ni do koljena.
Jer to znači da je to ona stara Slavenska, pravoslavna duša koja se iznova probudila da probode aždaju. I siguran sam da će se jednog dana ova SVO proučavati i izučavati kao jedna od najčistijih vojnih akcija u istoriji ratovanja. Židovi su u 10 dana prekucali skoro 1000 dana ruske "agresije".
Prije par dana su vladara jedne države pitali da li vjeruje u vojnu pobjedu svoje države. On je odgovorio da vjeruje u Boga, a da je Bog sa njima. Pametnom dosta.
Temeljna je razlika. Sam svijet Rusije, Kine je drugaciji od neoliberalnog zapada to su skoro potpuno dva drugacija diskursa u celini.
Naravno, nemislim da se Rusi takmice sa njima u zlocinima, teroristickim poduhvatima malim i velikih razmjera jer tu su Ameri nenadmasni i u tome dominiraju vec decnijama.
Ali ili medjutim
Upotrebit cu onu svoju staru: Kad se nadjes medju psima budi vuk.
btw to sto kazes da Bibi uradi u 10 dana mi ovde to ne vidimo tako. Bibi i njegova kamarila su nasi frendovi aks nevaram.

Jel Bibi rece ono da on kad nezna gdje ce kako ce gleda da uvijek bude na strani Boga posto je Bog uvijek u pravu.... i name frke!!