banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 05:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10268 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 514  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2024, 20:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma jbs siriju..zadrzat ce baze...nego ode general u sred moskve..spava fsb..ko da se igra neka igrica a ne rat..vec su ukrajinci dokazali sta mogu al izgleda putin i fsb i dalje ih ne uzimaju ozbiljno..

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2024, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Malo falilo da Trampa neko skine, a tek kada od početka do kraja ozbiljna služba nešto pokuša. Nije to jednostavno. Ima, mislim, preko 1300 generala u Rusiji.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2024, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Nije u to Ukrajina uvucena toliko, ima ko to vodi i planira mimo Ukrajine te operacije. Nisu samo generali vec su pokrivene i prate se i njihove porodice koje su vrlo vrlo korisne i koriste za ucjene i prijetnje, potkupljivanje i na kraju likvidacije.
Ukrajina i da je htjela nije imala razradjenu strukturu, organizaciju i sredstva za takva djelovanja kao sto to ima veliki brat, mada su i oni napredovali u tome.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 09:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Kao što kaže danijell pucaju na Trumpa (doduše opet je i za diskusije je l prećutno dopušteno), da neće u Moskvi praviti sranje. I naravno nisu to (samo) Ukrajinci. Plus, mnogi zaboravljaju da Ukrajinci izgledaju kao Rusi, da Ukrajinci pričaju isti jezik, da hiljade i hiljade njih živi u Moskvi i sve ostalo. Vrlo teško je to kontrolisati, pogotovo u vrijeme rata, a pogotovo jer je i Moskva ipak grad od 20 miliona ljudi. A onda imaš Ciju, koja je to jedva dočekala i vjerujem da slave tamo u njihovoj centrali.. Do sada su morali se dovijati na 1000 načina, sad imaju savršene tajne agente širom Moskve, Rusije, Petrovgrada itd.

Citiraj:
У свом извештају, министар одбране је изнео процене о значајним губицима украјинских оружаних снага током 2024. године. Према његовим речима, Украјина је изгубила 560.000 војника, укључујући погинуле и рањене. Од почетка специјалне војне операције, укупни губици украјинских трупа процењују се на скоро милион људи.

Evo brojke od strane Rusa, neka je u pola to je pola miliona, a ja vjerujem da je negdje između pa bih rekao 700 - 800 hiljada što je zastrašujuća brojka. Računajući da 1 prema 4 Ukrajinci - Rusi, to znači bar 100 - 200 hiljada Rusa, što je užas, pogotovo jer je to mahom pravoslavni, slovenski narod.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Citiraj:
Plus, mnogi zaboravljaju da Ukrajinci izgledaju kao Rusi

Не, они су високи и лијепи Аријевци, а москаљи су ниски и полумонголоиди.
У рату се гине, и генерал је војник и самим тим легитимна мета, тако да ово није тероризам, осим у причи за званичне руске медије како би се бијес становништва пребацио на "извођаче нечасних радњи", умјесто на службе које су направиле пропуст.

Што се Трампа тиче, ако су стварно пуцали на њега, онда има неке наде за овај свијет. Ако је намјештено (у шта сумњам, јер мало превише добро изгледа), е, онда смо можда у већем проблему него што мислимо.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 09:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Znaš šta meni uvijek smrducka u tim pričama, volio bi kad bi neki psiholog/psihijatar se osvrnuo na tu priču (uopšteno na internetu) .

Meni je prvo što mi je zapalo za oko da na čovjeka pucaju, zamalo ga ubiju, a on šatro izlazi sa bine diže šaku i nešto govori iz fazona "Živjela Amerika".

E sad, da li su ti političari nadljudi ili su neke opasne čivije kao ličnosti, ne znam, čisto sumnjam, ali da je to tvoja prva reakcija nakon što te neko malte lišio života, pri tome te ranio, ne znaš ni koji je stepen povrede, možda te osakatio za čitav život, ne znaš ni je l ih ima spremnih još 10 da to dovrše, meni to ne ide u glavu. Valjda bi prva i prirodna reakcija trebala biti neviđeni strah za svoj život i neka vrsta panike. U najboljem slučaju da brzinom svjetlosti ispariš sa te bine.

Često se vodim nekom prirodnom logikom, a ovakve stvari, koje mi idu kontra logike mi uvijek bacaju neki šmek da se tu nešto muti.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
To bi bila rekacija većine. Većina da ima 10inu novca kao on, bi bila na nekoj jahti i obilazila svijet. Nije "normalna" ličnost definitvno.

Čak i da je namješteno ko bi se usudio improvizovati da ti metak prođe par mm od glave dok ti je glava u konstantnom pokretu, pa i da te gađa i najbolji snajperista na svijetu, a ne neki klinac.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Hm, ne može Tramp nikakvom brzinom ispariti jer ne odlučuje on o tom nego njegovi čuvari, a kako su se oni ponijeli fino se vidi na snimku.
Drugo, povreda je bila okrznuće i on bio potpuno funkcionalan.
Treće - ne ponašaju se baš uvijek ljudi kao muve bez glave. Dapače, nema bezglavog bježanja ni naroda koji je bio na tom skupu. Kada se zapuca, a nemaš pojma šta i odakle, ljudi samo čučnu, eventualno legnu.

Moj stari je ranjen rafalom u desnu nadlakticu, donju vilicu i lijevu podlakticu. Ostavi pušku jer je nije mogao nositi, dođe do prvog kolege i ono "ranjen sam". Siđu do puta, auto i bolnica. Kaže stari da nije znao da je pogođen i u lijevu ruku(fali cca 5cm kože i malo mišića) dok ga nisu skinuli i počeli previjati. Nikakve trke nije bilo.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Drizzt je napisao:
To bi bila rekacija većine. Većina da ima 10inu novca kao on, bi bila na nekoj jahti i obilazila svijet. Nije "normalna" ličnost definitvno.

Čak i da je namješteno ko bi se usudio improvizovati da ti metak prođe par mm od glave dok ti je glava u konstantnom pokretu, pa i da te gađa i najbolji snajperista na svijetu, a ne neki klinac.

Samo da ispravim ovo prvo gore pogresno uvrijezeno misljenje.
Reakcija i ponasanje bogati ili super bogati u vecini je da se jos oplode i povecaju moc preko svoga novca a ne da landuju po jahtama i ekskluzivama. Motivacija , nagoni i djelovanje njihovo ne idu u smeru racia i ubjedjenja obicnog covjeka.

Svijet mocnih i bogati profitera ne funkcionise tako kao sto mislis. Novac je moc prvenstveno to i samo to a ne zadovljstvo i laganica za ovu kastu. A moc ehh...ko pije iz te case uvijek je zedan!!
Raskos i hedonizam postoje naravno ali njihva motivacija i nagoni motorisu aktivnosti kot takvih u drugom pracu.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2024, 08:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

To da je metak prošao neposredno kraj glave to mi je i najveći dokaz da nisu lažirali.

Ali opet najmanji skup ubjedljivo, neki tamo zabačeni kraj, raja koja eto SNIMA pucnjavu na kojoj je potencijalno i ona ugrožena, gdje bi neka logika bila panika bježanje, haos i slično, raja opušteno vadi telefon snima, za insta malo..
Tramp diže ruku živjela Amerika, sve lagano.
Mjesto sa kog je pucana svaka iole ozbiljna, ma ni ozbiljna prosječna služba obezbjeđuje, bukvalno amateri agenti bi to mjesto prvo provjerili itd itd. Znači opet bar 4-5 nekih sasvih slučajnih ili namjernih propusta koji meni udaraju kontra logike.
Naravno pucač neki nebitan frajer što je šatro neki idealista deomkratski bez ikakvog korijena, bez ikakvih nalogodavaca i slično (sasvim tipično za Ameriku i njihove atentate).

Ovo ovako bacam iz glave, a nisam ni krenuo u totalnu analizu i meni je već dovoljno da mi smrducka. Bolja bi bila verzija da nije namješteno jer bi to onda značilo da su demoni demokratski ozbiljno uzdrmani. Druga verzija je da je možda i sam Tramp i klika oko njega to namjestila, jer uglavnom takve stvari debelo podižu rejting.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2024, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Russia and Ukraine have conducted another exchange of bodies of fallen servicemen.

As a result of the exchange, 42 bodies of Russian soldiers were returned to Russia, and Ukraine received back 503 bodies of its soldiers .

According to a report from the Ukrainian Coordination Headquarters for the Treatment of Prisoners of War, 403 bodies were returned from the Donetsk direction, 12 from the Luhansk direction, 57 from the Zaporizhia direction, and 31 bodies “from morgues on Russian territory.”

Буквално свака од посљедњих типа 3-4 размјена тијела погинулих, што памтим, је била 40-ак Руса, 500-тињак Украјинаца. Свакако да треба урачунати остале варијабле у ово (Руси иду напријед и узимају територију, па самим тим долазе до више заосталих тијела украјинских војника, што утиче на пропорције), али овако стабилна пропорција, нешто говори?
Сигурно да немају 10+ пута веће губитке, али да имају много веће, то вјерујем. Ко зна колико их остане у зградама након што прилете ФАБ-овке...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2024, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Posle fabovki nema ni dnk analize. Vodi se kao nestao i to je to.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2024, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Добро, али не погоди свака баш директно. А тек оне са ударним таласом по 200 метара, или ОДАБ који вјероватно на тим удаљеностима исиса ваздух из плућа... у сваком случају вјероватно је безбједно рећи да имају много веће губитке.
Ево, и Фицо нам то индиректно говори:

Citiraj:
Зеленски је покушао да подмити Роберта Фица да добије његову сагласност за улазак Украјине у НАТО за 500 милиона евра

„Нећу их цитирати, али Зеленски ми је иза затворених врата дао одређене приједлоге. И желим да кажем да Словачка није у ратном стању. Ни са Руском Федерацијом, ни са Украјином. Веома нам је жао због онога што се сада дешава у Украјини. И нећемо им дати оружје, знамо да Украјинци у потпуности губе овај рат. Даме и господо, морам да кажем да предсједник Зеленски категорички одбацује сваки прекид ватре. Свако примирје. Још има неку идеју да прво, можда, треба да добије све на свијету, па ће тек онда причати о некаквом примирју.

А када сам га питао о транзиту гаса кроз Украјину, Зеленски је одбацио било какву идеју о томе. Дао је приједлоге који ми се чине апсурдним. На примјер, да би на то пристао само ако не платимо Русији до краја рата. Која будала би нам дала бесплатан гас и бензин? Како смо били при крају, предсједник се вратио на тему гаса и питао ме да ли бих гласао за чланство у НАТО ако ми да 500 милиона евра из руске имовине. Наравно, одмах сам одговорио да никада нећу. Ви знате моје мишљење о чланству Украјине у НАТО. И чудно је што ми је поставио такво питање, јер он одлично зна да је позивање Украјине у НАТО потпуно нереално".

Извор: https://t.me/debeljaca1vrs/31718

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2024, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

План побједе Зеленског је у пуном јеку. У Одеси отац превише славио што му сина добровољно отимају за фронт, па у грљењу са овима што регрутују добио два метка и преминуо касније.

https://t.me/debeljaca1vrs/31744

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2024, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Meni samo nije jasno kako do sada nijednom od tih mobilizatora nije odletjela glava. Nijedan video u skoro tri godine rata nisam vidio da je neko pucao na njih.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2024, 09:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kako nije, imaš onaj čuveni video kad je neki bezveze civil bacio dvije bombe u nekoj instituciji, nisam ni ja više siguran šta je tačno bilo, možda se sjeća neko od drugih forumaša, ali je bio taj fazon da je normalan čovjek poludio prema institucijama/mobilizacijama. Poenta je što je i ukrajinska služba neka vrsta ogranka KGB - a, po doktrini i slično, a sad je još bolesnija od 2014. i inženjeringa prema Rusima, pa ne bi me čudilo da se običan narod boji i strahuje od njih, a i da u slučaju kada bi nešto tako se desilo vjerovatno bi ti bolesnici zatrli pola familije.

Pa ja vjerujem na kraju dana da pitaš nekih 80% tih jadnih Ukrajinaca da li bi ratovalo da bi sutra potpisalo šta god samo da ne ratuje. Većina Rusa i Ukrajinaca percipiraju jedni druge kao mi i Crnogorci otprilike, možda još i bliže, sa dosta izmješanih brakova, porodica, isti jezik, na kraju dana pogledaj bilo koji grad u Ukrajini i Rusiji svugdje imaš određen procenat jednih i drugih. Sve ovo je kad zbrojiš tragedija Slavenskog, pravoslavnog naroda.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2025, 23:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nevjerovatno je do čega nas je doveo rat uživo. Ovo nije za osobe sa slabim živcima i slabim želucem. Da bi pravila na društvenim mrežama bila zadovoljena, potrebno je ulogovati se.

Spoiler:
https://vkvideo.ru/video-123538639_456313897

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2025, 02:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Nevjerovatno je do čega nas je doveo rat uživo. Ovo nije za osobe sa slabim živcima i slabim želucem. Da bi pravila na društvenim mrežama bila zadovoljena, potrebno je ulogovati se.

Spoiler:
https://vkvideo.ru/video-123538639_456313897
Šta je, noževi 1 na 1? Pa ga Ukrajinac moli da ga pusti na miru da umre? Gledao na Twitteru, malo pitomija scena od one filmske u "Spašavanju redova Rajana", kad Švabo gura nož u prsa Ameru Ješi......
Ima toga u svakom ratu, i u našem je bilo.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2025, 07:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
I onda nema čuđenja što svaki dan neko nekoga izbode ili pobije 10 ljudi.
Djeca postaju roboti koji prenose u stvarnost to što viđaju po društvenim mrežama.
Katastrofa ljudskog roda!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2025, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sa djecom se ne radi dovoljno koliko bi trebalo, vjerovatno ih većina ne bi bila u prilici uraditi zločine da ima društ. sistema i porodice.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10268 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 514  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]