Rocker je napisao:
Ima jedna stvar u vezi nas i Rusa.
Rusi sa nama nisu potpisali nikakav ugovor, niti su se pismeno obavezali na bilo sta.
Bili su svjedoci na potpisivanju dejtona, dali svoj doprinos kroz unprofor i kasnije sfor . . .
Da li su Rusi imali opciju da urade više? Da li ih se išta pitalo? Osim što su nam deknuli sankcije..
Kad i zašto su se povukli iz KFOR-a?
Rocker je napisao:
U nekim za nas bitnim UN rezolucijama drzali nasu stranu i potezali veto ...
Na ovo i mislim. Uslove nas vetom, jer je to za nas nasušna potreba, a za uzvrat traže ovo ili ono.
Mislim i treba, zašto da išta rade besplatno, ma koliko sitno to njima bilo..
Rocker je napisao:
Amerikanci su jebeno potpisali ugovor, odnosno dejton, garantovali za njega, i naravno skoro sve posrali i oteli sve sto im se prihtjelo.
Amerikanci rade ono što velike sile rade najbolje. Prave pravila za slabije od sebe, a oni kao kauboji rade šta im se hoće. Eventualno prilagode sebi pravila kad im baš zagusti.
Rocker je napisao:
I sad su rusi izdajnici ?
Nigdje ja nisam Ruse nazvao izdajnicima ili tako nečim. Nego jednostavno ne treba od njih praviti anđele kao što mi radimo.
Samo rade kalkulacije gdje šta i kako im se u trenutku najbolje isplati.
Rocker je napisao:
Mi smo pickin dim, ekonomski i brojcano i teritorijalno, nemamo apsolutno nikakvu prednost zbog koje bi se Rusi trudili da nam pomazu(ne samo rusi nego bilo koja sila), pa ipak to rade.
Pa realno, al eto, mi smo jedna od rijetkih tačaka gdje mogu jeftino da se potkusuruju sa zapadom..
Opet, da završim. Ne kažem ja da je zapad dobar, daleko od toga. Eno onaj kozojeb iz Sirije od teroriste postade političar preko noći.
Samo kažem da je percepcija o Rusima ovdje i ono što se neformalno govori daaaaaleko od onoga što se radi i kako društvo živi. Na slavama svi kuju Putina u nebesa, ali niko ne bi da živi taj život jbg. Svima se sviđa zapadni stil života, tehnologija, medicina i sve ostalo... Pogledajte šta u kući imate iz Rusije...
Staljinovu sliku. A ne Titovu, ko neke πčke....