banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 21:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2024, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Bahamut je napisao:
Nema razlike, sve kuće, kolibe, šupe i ostale jedinice koje se montiraju a ne zidaju su montažne, odnosno modularne (veći dio posla odrade u fabrici, tebi dovezu i sklope kao lego kockice).

Razlike u cijeni zavise od izbora materijala. Većina "klasičnih" montažnih kuća koristi drvo kao konstrukciju dok ovi Zerromax koriste metal, koliko vidim.
Ostalo je sve manje-više isto.

Ako ti je za oko zapeo dizajn, on je nebitan, svaki iole kršten izvođač radova ti može napraviti sve po projektu, tu ti je najbitniji arhitekta, a on bi ti trebao predložiti i najbolji materijal za taj projekat.
To skockano šalješ izvođačima i vidiš ko ti da najbolju ponudu.

To sa izvodjacima me i brine, nisam nikad trebao nekoga da mi radi tako nesto pa ne znam ni ko je takoreci dobro a ko nije. Ovaj zeromax mi je zapao za oko jer je bas povoljna cijena.
Pretpostavljam da ovo sto reklamiraju je osnovna verzija (stock) sa najlosijim materijalima i to slicno.
Uglavnom prije svega moram da bacim na papir, tj arhitekta da plan napravi onda gatati ko ce to da radi i kako.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2024, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Dopada ti se ovaj A frame koncept?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Posto imam plac sa kog je odlican pogled na grad hocu da napravim neku kucicu/vikendicu koja ce imati sto veci (otvoreniji) i bolji pogled na grad, pa mi zato ovaj A koncept odgovara. A svidjela mi se kucica koju pravi grossist, konkretno njihov projekat g70.
Koliko vidim sad su te projekte malo azurirali i ima ih vise, kad sam ja gledao bila su samo 3.
Ali mi se nije svidjelo kad su rekli da je cijena 1550KM + PDV. to onako masno izadje.
Uglavnom ideja mi je da bude ta galerija na spratu gdje bi bila kao spavaca soba, da onako kao gospodin gledam grad :D hahahaha

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 16:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Hoćeš da budeš gospodin a 2000KM za projekat je puno?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda na pijacu, kod Đure i Neleta, samo da nađe neki frišak, da ne tukne....i pita "Jel' raaaavnooo ovo, jel raaavno!?!?"

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 17:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
mirdza je napisao:
Hoćeš da budeš gospodin a 2000KM za projekat je puno?
Pa druže kod nas gospoda tako razmišljaju: što bih platio nekoga da mi kosi/iznese tepih/stavi kupus u kacu kad već imam radnika u firmi kojeg plaćam? Nema veze što ga ne plaćam za to. Bitno da se uštedi.
Ne mislim konkretno na kolegu iznad, ne znam čo'eka.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 19:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Rekao bih da je čovjek mislio na cijenu objekta po kvadratu, a ne na cijenu projekta.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 19:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
OK, izvinjavam se. Ali, da li je to puno?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 20:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jeste.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2024, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Rekao bih da je čovjek mislio na cijenu objekta po kvadratu, a ne na cijenu projekta.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Upravo tako. Nisam mislio na cijenu projekta. To ce svakako izaci nekoliko hiljada. Da ne kazu kolege forumasi da hocu da budem gospodin za male pare :D

Ne znam za vas ali cijena montazne kuce od cca 1800KM (sa pdv-om) po m2 je mnogo. Fino izgleda na slikama, cak mi je i raspored solidan. Ali kontam da neka kuca jako slicna njihovoj G70, uz neke izmjene, moze da se napravi za mnogo manje para.
Gdje je temelj, prikljucci itd itd

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2024, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Vjerovatno sam spomenuo već, ali meni je Promo dao ponudu ključ u ruke 1600KM, bez temelja (krajem 2022. godine).
Berići su tad bili 900KM + 150KM temelj.

Nakon početka gradnje su skočile cijene, i oni su poskupili, tako da ne očekujem da je tu stalo, jače firme će sigurno držati cijenu oko 2000KM po kvadratu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2024, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Ма опет је то много за те монтажне кућице.

За те паре масивни објекат иде.

Само је питање колико хоћеш да будеш господин, а колико си спреман сам да се цимаш око свега јбг....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2024, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I koliko je dubok džep, pa htio ili ne moraš da se cimaš da uštediš....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2024, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sirco je napisao:
Ма опет је то много за те монтажне кућице.

За те паре масивни објекат иде.

Само је питање колико хоћеш да будеш господин, а колико си спреман сам да се цимаш око свега јбг....

Ma kakav gospodin. hocu da napravim sebi nesto fino i ugodno. I sam kazes da je previse za montazne objekte, zato mi i jest cilj potraziti ko to povoljnije da uradi.
Kad bacim sve na papir ako cvrsti objekat bude jeftiniji vjerujem da cu onda to i napraviti.
Po meni sve preko 1200KM po m2 je previse. Sta znam, mozda grijesim.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2024, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa pazi, cijene materijala jesu skočile, ali ne toliko koliko cijena radne snage.
Ako imaš vremena, prijatelje, familiju koji znaju nešto raditi, možeš uštediti značajno, za bilo koji oblik gradnje da se odlučiš.

Montažne i zidane kuće su sada tu negdje što se materijala tiče, ja lično, sa dosadašnjim iskustvom, nikad ne bih zidao objekat ispod 100 kvadrata, jer su MK mnogo praktičnije.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2024, 10:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Koliko je sada majstorska (zidarska) dnevnica? 150, 200 KM? Krovopokrivači bješe uvijek uzimali više od zidarske..

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2024, 13:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Došao i ja na red...

Kuća do 50kv, 10kv može i manje, ako dobar raspored pogodim. Dnevna s kuhinjom i jedna spavaća. Modeli montažnih kod naših ponuđača mi se nikako ne sviđaju. Ako odlučim da zidam, kažu ako nećeš bar 100kv, nemoj to raditi. Pozicija je polu PAT! :D Tražim manju kuću, modernijeg dizajna, sa velikim šajbama, isto zbog pogleda kako je gore neko napomenuo. Jednu sam našao da skoro zadovoljava, Stecco Bijeljina, al je 800KM kvadrat. U tih 800KM nije uračunat temelj, kao ni unutrašnji radovi. Znači samo zidovi, krov stolarija, dobijaš objekat kao na slici, sve ostalo radiš sam. Da li je u tom slučaju bolje zidati? Da li je neko skoro zidao, da može okvirno reći cijenu po kvadratu, temelj, zidovi, pregradni zidovi i krov... do stolarije.

Od montažnih modela, zanimljive imaju Steco i Nordiko, al bi na svakoj nešto mijenjao, što mijenja i njihovu prvobitnu cijenu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Većina firmi (ako ne sve) koje se bave izgradnjom montažnih kuća ti mogu napraviti šta god zamisliš/nađeš online/nacrtaš.
Isto tako i za zidane, ako imaš dobre majstore/projektanta.

Okvirna cijena više ne postoji, znači nađeš majstore/firmu, objasniš šta hoćeš, tražiš okvirnu ponudu i tako od vrata do vrata, ili od mejla do mejla.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja sam ovdje našao mnoge zanimljive planove, pa vidi ima li tebi šta simpatično: https://www.archipelag.pl/

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Sondri je napisao:
Došao i ja na red...

Kuća do 50kv, 10kv može i manje, ako dobar raspored pogodim. Dnevna s kuhinjom i jedna spavaća. Modeli montažnih kod naših ponuđača mi se nikako ne sviđaju. Ako odlučim da zidam, kažu ako nećeš bar 100kv, nemoj to raditi. Pozicija je polu PAT! :D Tražim manju kuću, modernijeg dizajna, sa velikim šajbama, isto zbog pogleda kako je gore neko napomenuo. Jednu sam našao da skoro zadovoljava, Stecco Bijeljina, al je 800KM kvadrat. U tih 800KM nije uračunat temelj, kao ni unutrašnji radovi. Znači samo zidovi, krov stolarija, dobijaš objekat kao na slici, sve ostalo radiš sam. Da li je u tom slučaju bolje zidati? Da li je neko skoro zidao, da može okvirno reći cijenu po kvadratu, temelj, zidovi, pregradni zidovi i krov... do stolarije.

Od montažnih modela, zanimljive imaju Steco i Nordiko, al bi na svakoj nešto mijenjao, što mijenja i njihovu prvobitnu cijenu.

Evo AI, prema tvojoj poruci...

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]