banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 18:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 618 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2024, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
skypostman je napisao:
Desice se isto sto i nama, izdaja da se stvari dovedu na 49-51. Ostaje da se vidi gdje ce biti ta linija, a to ce neko drugi dogovarati nece se njih pitati. Ja ocekujem da se stvari krenu brze odvijati ali tek od proljeca iduce godine. Tramp tek u januaru preuzima, vidim da ovi drugi zure da uvale jos neku "pomoc" Ukrajincima prije nego sto on preuzme.

Ето, онда значи да ће Руси вјероватно пробати убрзати још прије јануара, да стекну што бољу позицију. Онда је вјероватно и поента бјесомучног украјинског држања за Курск, чиста трговина територијом.
Ипак има разлике у односу на ово код нас, НАТО је нама лако пресјекао линије комуникације и створио хаос на терену, давао непријатељу обавјештајне податке као на длану итд... Није да у конвенционалном рату немају предност и над Русима (свакако не као над нама) па да не би могли пробати да их озбиљно омету, само ту је проблем што конвенционалног рата ту тешко да може бити. Другим ријечима, Руси се ипак питају много више него ми, прије свега јер имају нуклеарну тријаду.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 08:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Nisi me mozda shvatio, kad se ova dvojica dogovore, Ameri ce upravo to izazvati kod Ukrajinaca da bi se stvari dovele na dogovoreno, dovoljno je da im prestanu davati informacije sa satelita o Ruskim pozicijama i ovi su kaput, tu ce onda da nastane bjezanija i Rusi ce zaposjesti dogovoreno. Nece to ici preko noci, ali ne vjerujem da ce krenuti prije proljeca. Do tad ce Rusi nastaviti sigurno ovim tempom koji imaju u zadnjih mjesec-dva.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
skypostman je napisao:
Rivaldinho je napisao:
skypostman je napisao:
Desice se isto sto i nama, izdaja da se stvari dovedu na 49-51. Ostaje da se vidi gdje ce biti ta linija, a to ce neko drugi dogovarati nece se njih pitati. Ja ocekujem da se stvari krenu brze odvijati ali tek od proljeca iduce godine. Tramp tek u januaru preuzima, vidim da ovi drugi zure da uvale jos neku "pomoc" Ukrajincima prije nego sto on preuzme.

Ето, онда значи да ће Руси вјероватно пробати убрзати још прије јануара, да стекну што бољу позицију. Онда је вјероватно и поента бјесомучног украјинског држања за Курск, чиста трговина територијом.
Ипак има разлике у односу на ово код нас, НАТО је нама лако пресјекао линије комуникације и створио хаос на терену, давао непријатељу обавјештајне податке као на длану итд... Није да у конвенционалном рату немају предност и над Русима (свакако не као над нама) па да не би могли пробати да их озбиљно омету, само ту је проблем што конвенционалног рата ту тешко да може бити. Другим ријечима, Руси се ипак питају много више него ми, прије свега јер имају нуклеарну тријаду.
Nisi me mozda shvatio, kad se ova dvojica dogovore, Ameri ce upravo to izazvati kod Ukrajinaca da bi se stvari dovele na dogovoreno, dovoljno je da im prestanu davati informacije sa satelita o Ruskim pozicijama i ovi su kaput, tu ce onda da nastane bjezanija i Rusi ce zaposjesti dogovoreno. Nece to ici preko noci, ali ne vjerujem da ce krenuti prije proljeca. Do tad ce Rusi nastaviti sigurno ovim tempom koji imaju u zadnjih mjesec-dva.

Iskreno se nadam da do dogovora o podjeli neće doći već da će Putko izaći na poljsku granicu.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 08:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bojim se da to nije realno. Realnije je na Dnjepru da stave granicu, samo ostaje pitanje Kijeva i Odese. Zapadna Ukrajina ga vjerujem ne interesuje.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 09:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
lemi_93 je napisao:
Tabako Pit je napisao:
lemi_93 je napisao:
Samo jos dodatnog konteksta, ovo za "No ID required" znaci sledece:

Ako zelite da imate pravo glasa morate se registrovati, a da biste se registrovali morate biti gradjanin SAD-a. Tj morate im poslati informacije vozacke dozvole, social secrity number, adresu.. i ukoliko niste to sve poslali onda bi trebali traziti od vas sve te informacije pri prvom glasanju.

Naravno, i dalje otvara mnogo prostora za zlouptrebu, ali nije bas da moze glasati ko god se pojavi.

A da li je ogranicen broj koliko puta bih ja mogao glasati prvi put. Gdje pise da uopste imam pravo glasa. Na celu?

U ovim "Vjeruj mi na rijece" da ne bude zabune

I sta ja sad tebi na ovo da odgovrim? Otidji u Kaliforniju pa pitaj. Jesam li napisao da se moze lakse zlopotrebiti - jesam. Gdje pise da imas pravo glasa u ovim drzavama gdje je potreban ID? U svim drzavama se moras prvo registrovati, jedina razlika je da li ce ti biti potreban identifikacioni dokument (oni i nemaju licnu kartu nego najcesce koriste vozacku dozvolu) na samom mjestu glasanja. Da je glupo, jeste. Ali sigurno imaju posmarace iz obe partije, kao i ovde, koji pokusavaju da smanje zloupotrebu.

Ne otvara se mogućnost zloupotreba. U pitanju je sistemsko rješenje, zloupotreba sa namjerom. Zloupotreba je sto tako nešto uopšte postoji.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 09:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Po twitteru mi iskace da su demokrate imale 15 miliona glasova vise prosle izbore, ostalo je sve bilo u nekim normalnim mjerama. Ne znam da li je tacno, ali eto i taj podatak.

Edit: evo te grafike.Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
skypostman je napisao:
Bojim se da to nije realno. Realnije je na Dnjepru da stave granicu, samo ostaje pitanje Kijeva i Odese. Zapadna Ukrajina ga vjerujem ne interesuje.

Sam po sebi rat nije realan pa evo ...... Ništa Rusija ne dobija sa granicom na Dnjepru, mislim da je Putko toga svjestan i da će Ukrajina kao država nestati. Minut, dva ili tri što će rakete duže letjeti prema Moskvi ništa Putku ne znače i kao što onomad ameri nisu mogli dozvoliti rakete na Kubi vjerujem da ni Rusi isto neće dozvoliti u Ukrajini. Stoga ne bi me iznenadilo da pored Rusa i Mađari,Poljaci, Rumuni pa i Slovaci preuzmu dio ukro kolača (čitaj teritorije).

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 11:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cisto sumnjam, moze se desiti jedino da u paketu raskopaju Moldaviju, Pridnjestrovlje Rusiji naslanja se na Odesu svakako, a ovaj ostatak Rumuniji. Ako bi se islo kao sto ti kazes u nestanak i cijepanje Ukrajine, to bi onda fakticki bila Jalta 2, tu onda treba gledati da se i mi ubacimo u kusaranje.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 11:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
skypostman je napisao:
Po twitteru mi iskace da su demokrate imale 15 miliona glasova vise prosle izbore, ostalo je sve bilo u nekim normalnim mjerama. Ne znam da li je tacno, ali eto i taj podatak.

Edit: evo te grafike.Slika
15ak miliona glasova još nije prebrojano.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 11:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

15miliona nije prebrojano? Pa kako proglasi pobjedu onda? Jesi siguran?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 11:37 
Veteran
Veteran

skypostman je napisao:
15miliona nije prebrojano? Pa kako proglasi pobjedu onda? Jesi siguran?
U trenutku kada je ta grafika rađena, takva je situacija bila. Proglašena je pobjeda jer su ostali neprebrojani glasovi u državama u koijma ne može doći do promjene zbog velike prednosti ili ona ne bi bila bitna. Npr. u Kaliforniji je tad ostalo mislim 8 miliona neprebrojanih glasova.
Ako pogledaš sad rezultate, Tramp trenutno ima oko 72,6 miliona glasova, a Haris oko 68, znači dosta više nego na toj grafici.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
motozeljo je napisao:
skypostman je napisao:

Sam po sebi rat nije realan pa evo ...... Ništa Rusija ne dobija sa granicom na Dnjepru, mislim da je Putko toga svjestan i da će Ukrajina kao država nestati. Minut, dva ili tri što će rakete duže letjeti prema Moskvi ništa Putku ne znače i kao što onomad ameri nisu mogli dozvoliti rakete na Kubi vjerujem da ni Rusi isto neće dozvoliti u Ukrajini. Stoga ne bi me iznenadilo da pored Rusa i Mađari,Poljaci, Rumuni pa i Slovaci preuzmu dio ukro kolača (čitaj teritorije).
Sa granicom na Dnjepru + Kijev i Odesa dobija sve, to bi odmah potpisao. Ali neće to dobiti na stolu. Rakete nisu razlog rata, već novi hladni rat. Ionakobi vremenom packficirao i asimilirao ove što dopadnu pos Rusiju, od ovih na zapadu nema ništa. Veća mu je fora Kijev i Odesa plus ovo što sad ima, da može reći istorijske granice Kijevske Rusije ....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Granica ovde - onde, te komadanje ostataka Ukrajine i djeljenje NATO zemljama ne rijesava problem vec ga samo prolongira.
Svima je sada jasno da vec zivimo u novoj realnosti u multipolarnom svijetu u realnosti koju zapad i Ameri ne zele priznati. Ovo stanje se mora ozvanicit sto prije. Ali kako to mirno realizovat?

Da li Ameri mogu da se nagovore na to i da odustanu od "starog" svog svijeta i krave muzare? Da li mogu da prihvate bilo koga za ravnopravnog sagovornika???
To je kotradiktorno opstanku postojeceg drustveno politickog diskursa i samo teoretski moguce u praksi je ne izvodljivo - nemoguce!!.
Cak i da Tramp prepusti cijelu Ukrajinu Putinu a da se nastavi dalje da se ide "starim" putem niste se ne rijesava!! Naravno vazno je da se po svaku cijenu zaustavi rat i spasu zivoti, prekine ovo ludilo.

Ali ako se samo na tome stane idemo dalje ka Kina-Amerika preko Tajvana pa opet po starom.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nemaju se oni sta nagovarati, tako je kako je. Mogu prihvatiti zateceno stanje, a to je da vise nisu svjetski hegemon, da ce se njihova valuta sve manje koristiti u medjunarodnoj razmjeni, samim tim ce i njihova duznicka ekonomija posustajati za nekim novim ekonomijama koje se zasnivaju na malo drugacijim principima. Nema tu kocnice, nema povratka nazad. Sto prije udju u kineski voz manje ce biti stete za njih. Druga solucija je svjetski nuklerni rat, onda nema nas, njih, nikoga, kraj.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Samo ko je prvi ko će potegnuti nuklearke? Kad je svjestan da neće sam preživjeti? Malo je to besmisleno zveckati sa oružjem kad nisi životno ugrožen...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
skypostman je napisao:
Nemaju se oni sta nagovarati, tako je kako je. Mogu prihvatiti zateceno stanje, a to je da vise nisu svjetski hegemon, da ce se njihova valuta sve manje koristiti u medjunarodnoj razmjeni, samim tim ce i njihova duznicka ekonomija posustajati za nekim novim ekonomijama koje se zasnivaju na malo drugacijim principima. Nema tu kocnice, nema povratka nazad. Sto prije udju u kineski voz manje ce biti stete za njih. Druga solucija je svjetski nuklerni rat, onda nema nas, njih, nikoga, kraj.

Veliki sam pesimista oko toga.

Jel znas neki primjer iz istorije da se to "nemaju se oni sta nagovarati" desilo mirnim pute? Da se imperija raspala sama od sebe a da ju nije neko pregazio macem ili barutom?
Ja ne znam da se to ikad desilo?
Ili to sto kaze: "Da je prihvatio zateceno stanje" bez dobrih batina.
Sky, to mozda u pokeru pokazem ja pokazes ti i jbg jaci si.... ja prihvatim stanje. :)
Ozbiljno, tesko ce to mirnim putem ici vrlo vrlo tesko.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2024, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Njihova sreća je što su fizički izdvojeni od ostalih sila ako ne računamo nukse. Zbog toga im može moć biti prilično smanjena, a da ne nestanu.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2024, 06:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
skypostman je napisao:

Veliki sam pesimista oko toga.

Jel znas neki primjer iz istorije da se to "nemaju se oni sta nagovarati" desilo mirnim pute? Da se imperija raspala sama od sebe a da ju nije neko pregazio macem ili barutom?
Ja ne znam da se to ikad desilo?
Ili to sto kaze: "Da je prihvatio zateceno stanje" bez dobrih batina.
Sky, to mozda u pokeru pokazem ja pokazes ti i jbg jaci si.... ja prihvatim stanje. :)
Ozbiljno, tesko ce to mirnim putem ici vrlo vrlo tesko.
Pa ne desava se mirnim putem, okreni se oko sebe, Libija, Sirija, Ukrajina... nekad su se direktno sukobljavali, sad preko drugih. Poenta je da USA ekonomski sistem vise nije odrziv na ovaj nacin, pogledajte malo Kinu, za 10 godina Kina ce otici toliko naprijed da cemo mi ostali izgledati kao sirocici, a jos im je srednja klasa u formiranju nisu no blizu vrhunca.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2024, 11:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Pa kako izgubise 12 miliona glasova.

i2020 ( glasovi )
Biden 81,284,666 vs Trump 74,224,319 Izbori

2024 ( glasovi )
Harris 69,043,761 vs Trump 73,361,410

Ima li još sta da se prebrojio ili da se izvuče neki zakljucak

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2024, 12:49 
Veteran
Veteran

Tabako Pit je napisao:
Pa kako izgubise 12 miliona glasova.

i2020 ( glasovi )
Biden 81,284,666 vs Trump 74,224,319 Izbori

2024 ( glasovi )
Harris 69,043,761 vs Trump 73,361,410

Ima li još sta da se prebrojio ili da se izvuče neki zakljucak
Evo imaš ovdje stanje po državama, Kalifornija je trenutno na 59% prebrojanih glasova, što znači još oko 7 miliona ostalo:
https://apnews.com/projects/election-results-2024/

Projektovana ukupna izlaznost je 65%, u odnosu na 67% 2020., znači da bi na kraju ukupan broj glasova trebao biti malo manji nego 2020., ali ne 12 miliona manji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 618 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]