banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 10:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Ko će biti izabran za Gradonačelnika na izborima 2024.?
Jelena Trivić (Narodni front) 36%  36%  [ 16 ]
Davor Dragičević (nezavisni kandidat) 0%  0%  [ 0 ]
Draško Stanivuković (PDP) 40%  40%  [ 18 ]
Nikola Šobot (SNSD) 24%  24%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Okt 2024, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Kao da bi to spriječilo njihov debakl u BL na ovim izborima.

Nego, kakva prava na biračke odbore? Bio konkurs za odbore.
https://ebirackiodborionline.izbori.ba/

Odbore birao CIK. A u CIK-u sjedi Šarovićev kadar. I lik iz PDP-a.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Choban je napisao:
Choban je napisao:
Važećih listića za gradonačelnika Trebinja (bez pošte) ove godine 16.422., Morijentes otkud ti sada 18.000?
Važećih listića za gradonačelnika (bez pošte) prije četiri godine
16.313.

Po ovome izgleda da je odziv bio skoro isti kada su izbori za gradonačelnika Trebinja.
Gledam izbore prije dvije godine, glasalo za skupštinu 17,5 hiljada, bio veći odziv.

Stvarno neke teorije zavjere.

I da dodam da nisu obrađena samo tri mjesta, teško da će 2000 biti na tri mjesta.

Ta tri biračka mjesta su 6,25% od ukupnog broja glasova, što kad izračunaš dobiješ ovu cifru od preko 18000.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne'a šta, sve se urot'lo protiv Vukija, i Trebinje i Crna Gora i Srbija. Vukija koji nije imao muda da uđe u trku za gradonačelnika, već istakao drugog, a on kao kandidat za odbornika (što je kvarnjak jer će vratiti mandat i ostati u NSRS) je uzeo 1.320 glasova (što bi još moglo porasti kad se obrade mjesta, ali opet manje od 1.500).

Ima puno praznih listića, ima onih koji nisu ni izašli na izbore, mislim da se kasno počeo "graditi" Radan kao kandidat i da je mogao dobiti više glasova, ali zadesila ga sudbina Šobota u BL.
Lakše je kriviti druge, nego sebe...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Radan je bolji kandidat od Vukanovića za ovu funkciju.

Možeš ti biti ironičan koliko hoćeš, ali činjenica je da se broj birača u biračkom spisku za dvije godine povećao za oko 1700, umjesto da se smanji za 600-700, zbog negativnog prirodnog priraštaja i seoba.

To je 2300-2400 fantomskih glasača, a razlika između Ćurića i Radana je oko 1400 glasova. Jasno je da bi Radan pobijedio sa oko 1000 razlike da nije bilo ovog novog načina dobijanja izbora.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 11:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
:D Jasno je jedino da je Radan izgubio

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Choban je napisao:

Ne znam za Bl ali u drugim mjestima bi sasvim sigurno bila veća kontrola neregularnosti da su u među članovima biračkih odbora sjedili delegirani ljudi ispred SDSa
Cik nije birao članove biračkih odbora već predsjednike biračkih odbora....članove delegiraju sve parlamentarne stranke a to SDS -volja naroda nije

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Моријентес je napisao:

Možeš ti biti ironičan koliko hoćeš, ali činjenica je da se broj birača u biračkom spisku za dvije godine povećao za oko 1700, umjesto da se smanji za 600-700, zbog negativnog prirodnog priraštaja i seoba.

To je 2300-2400 fantomskih glasača, a razlika između Ćurića i Radana je oko 1400 glasova. Jasno je da bi Radan pobijedio sa oko 1000 razlike da nije bilo ovog novog načina dobijanja izbora.

A broj birača bi trebao biti isti kao 2020. da bi sve bilo pošteno?!

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo sad gledam, obradili sva mjesta u Trebinju i važećih listića za hiljadu više u odnosu na juče.

A razlika između Ćurića i Radana veća od 1.500.

Znači, da je glasao isti broj kao na prošlim lokalnim i da su to glasovi koji ne bi pripali Ćuriću, opet bi Radan izgubio.

Nego, skoro 700 praznih listića govori mnogo.

Teorije zavjere umjesto da se Radan koji se pojavio na listi za NSRS prije dvije godine gradio kao kandidat.
Zbog broja praznih listića, ali i izašlih na izbore.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Choban je napisao:

Ne znam za Bl ali u drugim mjestima bi sasvim sigurno bila veća kontrola neregularnosti da su u među članovima biračkih odbora sjedili delegirani ljudi ispred SDSa
Cik nije birao članove biračkih odbora već predsjednike biračkih odbora....članove delegiraju sve parlamentarne stranke a to SDS -volja naroda nije

I predsjednike odbora i zamjenike.
Dakle, nije da SDS sa stolicom u CIK-u nije imao šansu da se "podeblja" kada je u pitanju kontrola.

Bukvalno je SNSD ostavio CIK i još izašao po Šmitovom zakonu i uzeo pobjedu.
Tako da, umjeto priče o nekim krađama, opozicija već danas mora da se okrene ka sljedećim izborima.
Pa SDS nije prešao prag u BL, šta očekuju za dvije godine?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pinturichio je napisao:
Моријентес je napisao:

A broj birača bi trebao biti isti kao 2020. da bi sve bilo pošteno?!

Pa ajde objasni, kako se u mjestu u kojem se broj stanovnika smanjuje istovremeno povećava broj birača u biračkom spisku?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 16:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gledam sada, koalicija okupljena oko SNSD- je na izborima za odbornike imala cca 55 hiljada glasova. Šobot nešto preko 36. Sam SNSD je imao preko 32 hiljade. Mislim da je jasno gdje treba tražiti krivca za poraz Šobota.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 16:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Моријентес je napisao:
Pa ajde objasni, kako se u mjestu u kojem se broj stanovnika smanjuje istovremeno povećava broj birača u biračkom spisku?

Odakle info da se u Trebinju broj stanovnika smanjuje? Popis je bio 2013., tad je bilo više stanovnika nego prije rata. Od tad nema pouzdanih podataka, samo procjene.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Choban je napisao:

I predsjednike odbora i zamjenike.
Dakle, nije da SDS sa stolicom u CIK-u nije imao šansu da se "podeblja" kada je u pitanju kontrola.

Bukvalno je SNSD ostavio CIK i još izašao po Šmitovom zakonu i uzeo pobjedu.
Tako da, umjeto priče o nekim krađama, opozicija već danas mora da se okrene ka sljedećim izborima.
Pa SDS nije prešao prag u BL, šta očekuju za dvije godine?

Bubaš ko maxim :lol: ...pročitaj taj CIKov konkus što si postavio link pa ćeš vidjeti koje uslove moraju ispunjavati kandidati za predsjednike i zamjenike BO.Ne znam gdje si izvukao zaključak da se neko od opozicije žalio na krađu izbora...većinom su rezultati prihvaćeni takvim kakvi jesu.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti bubaš ko maksim, kažeš da je SDS ostao bez odbora, a CIK bira predsjednike i odbore i u tom istom CIK-u sjedi Šarovićeva sekretarica ili šta već.
I kao SDS nije imao uticaja. Nemoj, ljeba ti.

Većinom prihvaćeni rezultati?
I pišeš kao bila bi veća kontrola da su sjedili iz SDS-a, kao da nije nilo ljudi iz drugih opozicionih stranaka. I kao da nije bilo ljudi iz SDS-a među predsjednicima i zamjenicima.

Opozicija ispušila i sad "većinom prihvaćeni" rezultati.
Ma daj.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Trebalo bi malo komentarisati propast PDP-a u apsolutno svim opštinama osim BL i KV.
U Tesliću više osvojio Mišo kuja nego PDP :D
Ne znam čemu se Borenović onoliko veselio, za veselje su imali razloga samo Draško i njegovi "momci" :D

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ne bira cik ništa već provjerava da li kandidati za predsjednike i zamjenike ispinjavaju uslove za to a uslovi su jasno iskazani u konkursu...da kandidat ne pripada aktivno ni jednoj političkoj stranki,da nije u bližem srodstvu sa kandidatima za gradonačelnika,načelnika ili sa kandidatima za odbornike itd itd
to što u ciku sjedi šarovićeva sekretarica ne znači da je ona tamo alfa i omega već naprotiv znači da ona tamo sjedi sa likovima iz federacije koji su delegirani od strane dodikovih koalicionih partija na nivou zajedničkih institucija
ako hoćeš i dalje da mammuzaš mrtvog konja,ti nastavi ja sam svakako rekao šta sam imao

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Trebalo bi malo komentarisati propast PDP-a u apsolutno svim opštinama osim BL i KV.
U Tesliću više osvojio Mišo kuja nego PDP :D
Ne znam čemu se Borenović onoliko veselio, za veselje su imali razloga samo Draško i njegovi "momci" :D

Da je Stanivuković prepustio PDP-u da mu vodi kampanju, izgubio bi dosta glasova.
"Solirao" je i prošao.

PDP je i ranije imao jaku "bazu" u BL i KV. Čak i načelnika u KV.
Tako da KV nije iznenađenje.

Uz Dubicu i Trebinje.
U Dubici su na oko 4%. i prešli prag, u Trebinju ispušili iako su stavili Ljubišu Krunića, poslanika u NSRS kao nosioca liste.
Trivićkini ispod njih na listi, da se nije odvojila, prešli bi prag .
Ovako su PDP i NF jedine ispod praga.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne bira cik ništa već provjerava da li kandidati za predsjednike i zamjenike ispinjavaju uslove za to a uslovi su jasno iskazani u konkursu...

Khm khm
Citiraj:
Predsjednike odbora i njihove zamjenike prvi put bira CIK. Moraju biti nestranački, ali na listi prijavljenih i dalje su kandidati bliski politici.
https://federalna.ba/na-listi-prijavlje ... tici-s4ita

I nemoj mi reći da se nije prijavio nijedan član SDS-a i izjasnio se da je nestranački... Ili su svi u rodu sa kandidatima pa se ne mogu prijaviti :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Konkretno u laktašima samo jedan a i njega su rasporedili na glasove u odsustvu....znači ćorak

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa promašili bi i prazan go da igraju fudbal, jebo takvu stranku.

Bar su u Laktašima prešli prag, i imaće koliko? 3 odbornika?
Što je tri odbornika više nego u BL ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]