banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 08:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Ko će biti izabran za Gradonačelnika na izborima 2024.?
Jelena Trivić (Narodni front) 36%  36%  [ 16 ]
Davor Dragičević (nezavisni kandidat) 0%  0%  [ 0 ]
Draško Stanivuković (PDP) 40%  40%  [ 18 ]
Nikola Šobot (SNSD) 24%  24%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2024, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Poblem može biti što kada se takve stvari objavljuju onda oni koji su se odlučili da to urade idu na takva mjesta i skaču.

Ali bez obzira na to, treba treba vidjeti zbog čega se to dešava, zašto svako malo čujemo da se neko bacio odozgo.
Da li su ispoštovane procedure ili moraju druge.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 19:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pacijenti se iz opšte anestezije bude na spratu na kom su i operisani, prvom, i na njemu nema prozora.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 13:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Bude se, ali ali odmah opet zaspu i onde ih prebace na odjel. Probudis se, pitaju te da das bilo kakav odgovor i to je to, vracas se u "san" i budis se u odjelu. Pacijent je prebacen sa prvog sprata na treci odakle je i skocio. 100% se desilo na ocnom odjelu.

Postoji vise potencijalnih razloga zasto bi se koristila opsta a ne lokalna anestezija. Starost, nesaranja sa doktorima, nagluvost, tremor... jer je za operaciju mene pod lokalnom anestezijom potrebna potpuna saradnja doktora i pacijenta. Ako se radi operacija na oba oka isto se skoro uvijek koristi opsta anestezija. U pitanju je mikrohirurgija i minimalno pomjeranje moze da napravi velki problem.

U sustini, ovo da je jedini incident i da je izvjesteno normalno, vjerovatno bi svako samo pomislio da je tragican slucaj. Ali cinjenica je da su precutali 11 dana i da se o ovome sigurno nece vise pisati. Sve sto je izaslo na portalima jesu 2 recenice, a i te 2 recenice su laz. Da je neko mladji, mozda bi se i pisalo o tome, ali ovako je to samo bio neki deda, ko zna odakle i nikome nista.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Lupaš gluposti.

Ne postoji tačna i provjerena informacija o incedentu, osim da se desio i da je zataškan.
Pod kojim uslovima je pacijent skočio, te u kakvom stanju je bio je diskutabilno, ja ne vidim nijednu logičnost u tvojoj priči i racionalizaciji oko pune anestezije.

Visio sam skoro cijelu godinu gore zbog neke rodbine, i nikad nisam vidio sobu u kojoj se moze otvoriti prozor.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 15:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Može se otvoriti prozor skroz ali samo od strane osoblja.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Objavljeni novi rezultati na izbori ba, sada obrađena sva biračka mjesta u BL, svih 260.
Nema pomijeranja. Očekivano, Medo nije prešao prag.

Sada se čekaju vreće iz inostranstva, da se prebroje glasovi pristigli poštom.
Inače, prije 4 godine najviše glasova putem pošte dobila je Ujedinjena Srpska, koja je dobila 184 glasa, a slijedili su je PDP i DNS sa po 175 glasova.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Citiraj:
Na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine u Trebinju je redovno glasalo 16 313 glasača, sa poštom i odsustvom ukupno 17 405, a u nedelju broj redovnih glasača povećan je za 2100, sada je redovno glasalo, bez pošte i mobilnih timova 18 434 glasača, a „doseljeni“ glasači i izborni inženjering bili su presudni, jer je razlika između Lazara Radana i Ćurića oko 1370 glasova.

Sad je jasno kako je Radan izgubio. Glasalo je preko 2000 novih ljudi koji su fiktivno prijavljeni u Trebinju.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Važećih listića za gradonačelnika Trebinja (bez pošte) ove godine 16.422., Morijentes otkud ti sada 18.000?
Važećih listića za gradonačelnika (bez pošte) prije četiri godine
16.313.

Po ovome izgleda da je odziv bio skoro isti kada su izbori za gradonačelnika Trebinja.
Gledam izbore prije dvije godine, glasalo za skupštinu 17,5 hiljada, bio veći odziv.

Stvarno neke teorije zavjere.

Poslednji put menjao Choban dana 10 Okt 2024, 17:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 17:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Lupaš gluposti.

Ne postoji tačna i provjerena informacija o incedentu, osim da se desio i da je zataškan.
Pod kojim uslovima je pacijent skočio, te u kakvom stanju je bio je diskutabilno, ja ne vidim nijednu logičnost u tvojoj priči i racionalizaciji oko pune anestezije.

Visio sam skoro cijelu godinu gore zbog neke rodbine, i nikad nisam vidio sobu u kojoj se moze otvoriti prozor.

A šta je nelogično?

Osoblje ostavilo otvoren prozor u sobi na oftalmomolgiji i deda skočio kad se probudio iz anestezije jer nije bio pri sebi. Ovo gore je bio odotobor na tvrdnje da nije moguće sa se to desi jer se operacija mrene ne obavlja pod opštom anestezijom i da se pacijenti ne bude na trecem spratu. Nisam nikada tvrdio da je deda sam otvorio prozor.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Važećih listića za gradonačelnika Trebinja (bez pošte) ove godine 16.422., Morijentes otkud ti sada 18.000?
16.313.

Po ovome izgleda da je odziv bio skoro isti kada su izbori za gradonačelnika Trebinja.
Gledam izbore prije dvije godine, glasalo za skupštinu 17,5 hiljada, bio veći odziv.

I da dodam da nisu obrađena samo tri mjesta, teško da će 2000 biti na tri mjesta.

U Trebinju ima 650 praznih listića, što znači da ima onih kojima nije odgovarao nijedan kamdidat.

Čak i ako bi se dodali ti prazni Vukanovićevom kandidatu, opet bi izgubio.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lemi_93 je napisao:
A šta je nelogično?

Osoblje ostavilo otvoren prozor u sobi na oftalmomolgiji i deda skočio kad se probudio iz anestezije jer nije bio pri sebi. Ovo gore je bio odotobor na tvrdnje da nije moguće sa se to desi jer se operacija mrene ne obavlja pod opštom anestezijom i da se pacijenti ne bude na trecem spratu. Nisam nikada tvrdio da je deda sam otvorio prozor.

Baš u to vrijeme sam išao u posjetu jednoj osobi koja je imala nesrecan slucaj i tesko ostecenje jednog oka, dakle covjek bez ikakvih veza ili sta znam, samo rijeci hvale za osoblje i doktore, operisan, saniran, dobio potrebne terapije da se vidi da li ce mu sacuvati oko (roznica i leca osteceni).

Apsolutno ni rijeci o nekakvom djedu koji je iskocio kroz prozor.

Sam ideja da je neko odveo polusvjesnog pacijenta u sobu i ostavio ga je nebulozna.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 19:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nemam neku želju da ubjedujem ikoga, ali ako je ista nebuloza onda je tvoj argument.

1. Slučaj je zataskan 11 dana i jedva se ista o tome znalo, i argument je da niko nije o tome ništa pričao? Pa još veći dokaz da je zataskano je upravo to sto o tome nije pričamo iako se po zvanicnim informacijama pacijent bacio tog jutra. Samo lazu da je to bilo u 4 AM i sa 4. sprata.

2. “Pacijent je došao bez veza i saniran je, osoblje je bilo profesionalno = nemoguće da je neko greškom ostavio prozor otvoren? Nisam ja rekao da je neko gurnuo pacijenta kroz prozor niti da je prozor otvoren iz malicioznih razloga. Ne znam ko ga je otvorio, ali preprostavljam da je neko otvorio prozor na par minuta i da se nesreća desila dok su se vratili da zatvore.

3. Pacijent nije bio polu svjestan nego i dalje u nesvesti. A ako misliš da neko sjedi non stop sa pacijentima dok su u nesvesti, onda nemam više sa tobom raspravljati.

Po tvojoj priči gore je savršeno i niko se ubio nije. Ne želim da pišem ista više, sto više slušam šta se dešava na UKC/u od ljudi koji gore rade, sigurniji sam da ovde nikada bolje biti neće. Ali eto, po tvojoj logici - primili su pacijenta sa teškim oštećenjem oka = idilično je na UKC-u.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Choban je napisao:
Choban je napisao:
16.313.

I da dodam da nisu obrađena samo tri mjesta, teško da će 2000 biti na tri mjesta.

U Trebinju ima 650 praznih listića, što znači da ima onih kojima nije odgovarao nijedan kamdidat.

Čak i ako bi se dodali ti prazni Vukanovićevom kandidatu, opet bi izgubio.
Не значи ово у средини, да људи нису хтјели ни једног.
Право значење је да смо необразовани и затупљени.
Погледајте у свим градовима огроман број празних листића за градоначелнике/начелнике разлог је што људи нису окретали тај један папирић а издавани су на страни гдје је упутство за гласање.
Како сам био у комисији имао сам прилике нагледати се свега, људи по пет минута траже гдје гласати за начелника и док им не кажеш нема шансе да би сами сконтали. Оно што је још више забрињавајуће је и добар дио младих особа које везе немају око гласања.
Буквално неписмена дјеца/млади који су на неки начин завршили школе.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je i do biračkog odbora.
Tamo gdje sam glasao, fino ljudi rekli da imaju dva listića.
Iako sam znao, opet su to rekli.
Doduše, kad sam glasao bilo je malo ljudi, pa možda nisu svima kazali. I još su bile neke snajke, kontam da su htjele pričati.

I bilo je praznih listića jer bukvalno nisu htjeli ljudi glasati ni za jednog od 4 kandidata.

I do ljudi je, dobiješ dva lista bar ih okreni, jebem ti ljude koji nisu radoznali.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lemi_93 je napisao:
....

Ti se na ovoj temi bavis propagandom, ko tebi bilo sta da povjeruje ?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 22:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:lol:

Ja odgovorio na post koji je postavio drugi korisnik, da dam dodatni kontekst, i ti se javis par dana kasnije da branis, uz nebulozne komentare. Na UKC-u cvjetaju ruže, pacijenti ne žele da idu kucama koliko im je dobro, kadar stručniji nego ikada…

Jedina osoba koja je ovde ikakvu propagandu pisala si ti - “nemoguće da neko od osoblja ostavi prozor otvoren”. Ja sam još rizikovao da se zaključi ko mi je sve ovo prenio pa da i ta osoba najebe.

Na kraju krajeva nebitno. Nemojte mi ni vjerovati. Dovoljno je da članci izasli 11 dana nakon indicenta i da apsolutno ništa rečeno nije. Tužno je sto imam više primera ali evo da odemo malo u prošlos, i uporedite koliko informacija je u njima a koliko u ovom poslednjem incidentu::

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/pacijent-se-ubio-skokom-sa-zgrade-ukc-a-u-banjoj-luci/220612015

https://srpskainfo.com/opet-samoubistvo-u-ukc-srpske-pacijent-se-ubio-skokom-kroz-prozor/

https://srpskainfo.com/sesto-samoubistvo-pacijentkinja-se-ubila-skokom-sa-petog-sprata-ukc-republike-srpske/

https://srpskainfo.com/pokusali-da-zataskaju-samoubistvo-cetvrta-tragedija-u-ukc-rs-za-mjesec-i-po-pacijent-se-objesio-u-toaletu/

https://srpskainfo.com/pacijent-skocio-sa-petog-sprata-ukc-srpske-trece-samoubistvo-za-samo-mjesec-dana/

https://srpskainfo.com/ubila-se-pacijentkinja-kovid-odjeljenja-ukc-rs-skocila-sa-prozora-bolesnicke-sobe/

Ali ne brinite, primljena je osoba sa kritičnom povredom oka bez veze, budite zahvaliti :lol:

Neću više o ovome pisati jer su izbori prošli i ovo nise nema veze sa samim izborima nego sa svakodnevicom.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2024, 23:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Udaljavate se previše od teme, a tema su lokalni izbori a ne samoubistvo pacijenta na Paprikovcu.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 00:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa to sam i sam rekao, ne želim da ikoga ubjeđujem i previše je otišlo o u off topic.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 01:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pregledao sam sva izborna mjesta za odbornike. SNSD je slabo prošao u Mišinom Hanu. SDS je nešto minorno napravio u Rekavicama.
https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... 34/83391/0

PDP je na nekim izbornim mjestima prvi. PDP je ozbiljno načeo SNSD u Krupi.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2024, 05:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Hoće li SDS i u sledeće izbore bez prava na biračke odbore...nvjv koće

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]