banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 08:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Ko će biti izabran za Gradonačelnika na izborima 2024.?
Jelena Trivić (Narodni front) 36%  36%  [ 16 ]
Davor Dragičević (nezavisni kandidat) 0%  0%  [ 0 ]
Draško Stanivuković (PDP) 40%  40%  [ 18 ]
Nikola Šobot (SNSD) 24%  24%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2024, 11:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Ebo vas Šmit, ne postoji savršen izborni sistem pa i da je Šmitov niti savršen političar pa i da ga sam Šmit napravi, manite se ćorava posla

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 11:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Ma kakav Šmit. Njemu i njegovoj drzavi odgovara ovakvo beznađe. Uzimaju nam radnu snagu svakodnevno. Ako neko ima info cca, koliko samo država potroši na obrazovanje recimo jednog hirurga, bice nam sve kristalno jasno. A koliko je samo otišlo kvalifikovanih radnika, raznih branši.
Uvijek se sjetim smjene Nikole Poplašena. Znači da imaju sve ovlasti, ali nece da ih koriste, jer njima tako odgovara.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 11:40 
Veteran
Veteran

Nemaju.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 11:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Jutros sjedim sa jednim kolegom, koji je bio kandidat u skupstini grada. Kaze, glasao sam za sebe i nemam ni jedan glas na izbornom mjestu. Kaze eliminisacu: suprugu, kumove, prijatelje i rodbinu sa kojima sam u odlicnim odnosima i koji su sami rekli da ce glasati za mene, jer je teoretski moguce da su glasali za druge, ali ja sam sebe zaokruzio :) Znaci "marisola" je i dalje na snazi. Nista bez elektronskog glasanja.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 12:01 
Veteran
Veteran

Moguće je da ni kolega nije glasao za sebe, teoretski.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 12:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da li je ovo prvi put u novijoj istoriji, što bi rekao Vučić, da se niko nije žalio na izbornu krađu?

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Žalbe još nisu moguće, treba neki rok da prođe.

Čujem da se masovno kralo u hrvatskim selima oko Teslića, neko pokupio lične . . . Odziv veći za 300-400 % :D

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 12:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Prije će biti da ne znaju kome su umazanije ruke i da je pametnije po sve da se ne dira ništa.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
skypostman je napisao:
https://www.banjaluka.com/drustvo/samoubistvo-u-ukc-u-pacijent-skocio-sa-cetvrtog-sprata/

Obratite paznju na datum.
lemi_93 je napisao:
A evo ja iz prve ruke znam da se nije desilo u 4 AM i da nije sa četvrtog sprata, nego sa treceg sprata. Pacijent se probudio iz opšte anestezije, i u neuracunljivom stanju skočio kroz otvoren prozor.
Tek sada ovo vidim, tj. kolega forumaš mi je rekao.
Ja sam čuo za to tada kada se desilo i jasno mi je da je zataškano pred izbore.
A izbore ovdje neću komentarisati jer od 1990. ova zemlja i njeni izbori su cirkus Kolorado, zajebancija i bezveznost.
Što se tiče pacijenta, tačno je da je treći sprat u pitanju, i to Klinika za otorinolaringologiju - na četvrtom su Klinika za pulmologiju i Klinika za kardiologiju.
Ali nisam ni od kog čuo taj dio o anesteziji.. zar se na ORL uglavnom ne koristi lokalna anestezija?
Čak i ako je u pitanju opšta anestezija, op. zahvat bi trebao biti izveden u operacionom bloku na prvom spratu koji nema prozore.
I ako je u pitanju opšta anestezija, pretpostavićemo da se koristio Propofol - razbuđivanje traje bukvalno 4-5 minuta.
Tako da mi nije jasan taj dio o anesteziranom pacijentu na odjeljenju umjesto u op. sali koji se još nije probudio iz anestezije - nema mi logike.
Ostalo si sve tačno naveo, ali ne znam otkud ti ostatak priče.
Skok se desio rano ujutro i to ne na ulicu nego prema unutrašnjosti centralnog med. bloka tako da je bilo lako zataškati..
Neko je napisao da je skok bio sa Klinike za oftalmologiju nakon operacije katarakte, a to je takođe 3. sprat.
Na očnom se koristi topikalna (lokalna) anestezija u obliku običnih kapi za oči i laserom se to riješi za par minuta tako da ni ta varijanta ne pije vode.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Meni je prenio info bivši radnik sa tog odjela koji je i dalje u kontaktu sa radnicima oftalmologije. Da je u pitanju deda od 90 godina koje je operisao mrenu i da je bio pod opštom anestezijom. Operacija mrene se može obavljati pod opštom i lokalnom, u zavisnosti od potrebe. Kaže da je deda bio potpuno priseban i zdrav tako da nije nio rijec o nekoj nestabilnoj osobi.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Rocker je napisao:
Žalbe još nisu moguće, treba neki rok da prođe.

Čujem da se masovno kralo u hrvatskim selima oko Teslića, neko pokupio lične . . . Odziv veći za 300-400 % :D

Vjerujem da su oba srpska politička bloka imala ili člana biračkog odbora ili posmatrača na tom biračkom mjestu pa su mogli sprečiti eventualnu krađu.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na kojem ?
Vidim da i ti znaš da su krali :D Pa daj reci tačno.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
lemi_93 je napisao:
Meni je prenio info bivši radnik sa tog odjela koji je i dalje u kontaktu sa radnicima oftalmologije. Da je u pitanju deda od 90 godina koje je operisao mrenu i da je bio pod opštom anestezijom. Operacija mrene se može obavljati pod opštom i lokalnom, u zavisnosti od potrebe. Kaže da je deda bio potpuno priseban i zdrav tako da nije nio rijec o nekoj nestabilnoj osobi.
Katarakta (tzv. mrena) se obično operiše u topikalnoj (lokalnoj) anesteziji za par minuta.
Znači ti imaš info da je Oftalmologija, a ja imam info da je ORL? Hmm..
Moja tetka/baka je baš nedavno operisala kataraktu, par minuta posla i otpust isti dan i sve ok (topikalna anestezija, dg. cataracta senilis).
Ne znam šta da kažem dalje kad nemam konkretnih informacija o pacijentu i dijagnozi.
Dovoljno je, neću sada nagađati dalje iako mi baš baš nije jasna upotreba opšte anestezije na oftalmologiji.. ali hajde.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cijela priča je ispričana kao da je sam Đajić natjerao đeda da skoči, pa zataškao pred izbore . . .
Čuj probudio se posle anestezije i našao prvi prozor da iskoči, eto doktori krivi.
Glupost.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Rocker je napisao:
Na kojem ?
Vidim da i ti znaš da su krali :D Pa daj reci tačno.
Nema puno hrvatskih sela oko Teslića.
U Slatini glasalo 175 prije 4 godine oko 65.
Komušina 85 (2020-45).
Da li je bilo krađe ne znam,ali ne vjerujem da na ta 2 BM SNSD nije imao niti člana biračkog odbora ili posmatrača.

Da li postoje manipulacije sa tuđim ličnim sigurno.
Kao i sa dopisivanjem glasova kandidatima na listi,članovi BO iz različitih stranaka se dogovore da svojim dopisuju glasove.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pitanje je gdje su dopisani glasovi, odnosno ubačeni listići.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
skypostman je napisao:
To sve treba Smit razjebati, tu se ne bi bunio.

Због оваквог става немамо опозицију у Републици Српској.
Можемо бити највећа говна, али оно што треба да расчистимо дај да ријешимо сами.
Пљује се по Додику да је дошао на власт на тенковима сфор-а, а онда се тражи интервенција неког странца да доведе другог Додика. Шта добијамо, која је промјена?

Вјерујем да би Тривићева прошле изборе узела са фином разликом да није било састанка са Шмитом. Просто, на једној страни имаш ту слику, на другој Додика и Путина. Не треба бити велики стручњак да процијениш за кога ће просјечан Србин гласати.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 16:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Naravno da trazim, povecati izborni prag, strankama dati mandate ne pojedincima, ukinuti kompenzacijske liste, elektronsko glasanje/skeniranje. To za pocetak. A to ovi uhljebi nikad nece sami uvesti.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
skypostman je napisao:
A to ovi uhljebi nikad nece sami uvesti.

Kako neće uvesti, priča o zatvorenim listama i povećanju prava traje 15-ak godina Neko iz Federacije minira dogovore
Evo iz 2010. godine tekst
Citiraj:
Lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić juče su na sastanku u Banjoj Luci podržali izmjene Izbornog zakona BiH koje podrazumijevaju uvođenje zatvorenih lista, dok o prijedlogu za povećanje izbornog cenzusa sa tri na pet odsto nisu donijeli konačan zaključak.

https://www.glassrpske.com/lat/novosti/ ... tama/34101

I jedan naslov iz 2012.
Citiraj:
Dodik i Lagumdžija: Na narednim izborima "zatvorene liste"

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 18:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Rocker je napisao:
Cijela priča je ispričana kao da je sam Đajić natjerao đeda da skoči, pa zataškao pred izbore . . .
Čuj probudio se posle anestezije i našao prvi prozor da iskoči, eto doktori krivi.
Glupost.

Od svih stvari za koje se Djajic može kriviti, za sam incident - ne može. Ali može se kriviti za prikrivanje incidenta. Dovoljno je to sto se sam incident desio 10 dana pred izbore a da je prva vijest objavljena dan nakon izbora.

Sa druge strane neko jeste odgovoran za otvoren prozor u sobi gdje su pacijenti pod totalnom anestezijom. Ekvivalent roditelju koji ostavi dijete bez nadzora i dijete padne sa balkona.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]