banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 21:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2024, 13:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2024, 12:04
Замолио бих модерацију да не брише тему наредних 7 дана, вјерујем да ће неко од форумаша дати адекватан савјет. Могуће да има иста тема, али ја је у претрази нисам нашао.

Усељавам се кроз пар дана, нешто ствари се купило, нешто тек треба да се купи. Могућности су огромне, до те мјере да је из приче испала машина за сушење веша. Телевизор је добио предност. Остало ми је за ту намјену неких 900 марака.
Е сад, пошто је на нашем тржишту понуда екстремна, а моје знање прилично скромно, замолио бих уважене форумаше да посавјетују шта би било најбоље за овај цјеновни ранг. Дакле ових 900 марака је максимум који могу издвојити. (у кешу бих платио, рате ме не занимају, као и сваког ко има брдо кеша :) )

Битно ми је да буде лед, по могућству од 50 инча и да у себи има онај систем ДТБ2, да је смарт и да на њему могу користити и ЕОН, а зависно од потребе и тв листе. И кључно да нису марке фазон Тесла, Вивакс и далеко било Вокс.

Шта препоручујете?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Sve ostalo :D Mislim da nećeš pogriješiti ako bilo šta uzmeš za te pare. Razlike nisu velike, ako ih i ima (za nas smrtnike, ne za Entera :P ). Samo gledaj da je Android i ja bih pokušao da vidim kakav je odziv (prebacivanje kanala, smart opcija i sl) Mislimd a će ti to biti jedina razlika koja je vrijedna pomena u tvom slučaju

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 13:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ако можеш бити мало конкретнији у смислу Андроид тв, шта то значи, немој да ти ово питање смјешно звучи, задњи пут сам тв куповао прије доласка Вучића на власт.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Mitrogol je napisao:
Замолио бих модерацију да не брише тему наредних 7 дана, вјерујем да ће неко од форумаша дати адекватан савјет. Могуће да има иста тема, али ја је у претрази нисам нашао.

Усељавам се кроз пар дана, нешто ствари се купило, нешто тек треба да се купи. Могућности су огромне, до те мјере да је из приче испала машина за сушење веша. Телевизор је добио предност. Остало ми је за ту намјену неких 900 марака.
Е сад, пошто је на нашем тржишту понуда екстремна, а моје знање прилично скромно, замолио бих уважене форумаше да посавјетују шта би било најбоље за овај цјеновни ранг. Дакле ових 900 марака је максимум који могу издвојити. (у кешу бих платио, рате ме не занимају, као и сваког ко има брдо кеша :) )

Битно ми је да буде лед, по могућству од 50 инча и да у себи има онај систем ДТБ2, да је смарт и да на њему могу користити и ЕОН, а зависно од потребе и тв листе. И кључно да нису марке фазон Тесла, Вивакс и далеко било Вокс.

Шта препоручујете?

U zokiju zna biti akcija, gdje za te pare mozes uzeti jako dobar tv, sa cak i vise inca. Treba upratiti naravno

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 14:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Mitrogol je napisao:

Шта препоручујете?

https://genelec.ba/tcl#/pageSize=4&orderBy=0

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Mitrogol je napisao:
Ако можеш бити мало конкретнији у смислу Андроид тв, шта то значи, немој да ти ово питање смјешно звучи, задњи пут сам тв куповао прије доласка Вучића на власт.

Većina proizvođača ima smart Tv sa ANDROID sistemom ili sa nekim svojim custom sistemom.
Npr Hisense smart tv ima dvije verzije: VIDAA OS operativni sistem i android OS

Tebi treba android zbog EONa i IPTV lista. On nudi daleko više mogućnosti od ličnih sistema svakog proizvođača.

Da pojednostavimo, samo traži da ti TV bude smart android :)

Vidio sam dosta hvale TLC i ovdje na forumu. Evo npr ovaj QLED. Ima jako dobre karakteristike +5 godina garancije. 800KM
https://www.ekupi.ba/bs/BFTV1/TCL-QLED- ... K000532894

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Само се немој зезнути, па узимати Сони и Самсунг за те паре. Премијум брендови у том ниском рангу цијена продају само бренд, а хардвер је танак. TLC и Hisense ти нуде можда највише на папиру. Мој другар се, рецимо, куне у TLC, а ја имам Hisense који се показао солидно, плус даје 5 година гаранцију.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Evo ja par godina imam Tlc od 50 inča, Google tv, qled, i radi vrlo dobro avoj posao. Tako da svakako imaš preporuku za tlc.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Obavezno android tv (stremio, televizo i kodi apps) a brend nije bitan, TCL bi trebalo da bude ok.
Ako kupis smart os tv, placas nesto od cega bas i nema neke koristi (mislim na sam OS), eventualno youtube integracija.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Pa i na Tizen-u uredno rade IPTV aplikacije, stremio i svi dostupni striming servisi. Jedino Kodi ne može. Tako da kome Kodi nije bitan ne mora se usloviti androidom!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2024, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Hisense

Odnos cijene kvaliteta i godina garancije skroz OK za tu lovu.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2024, 06:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Много вам хвала на овим савјетима. Баш ми је значило.
Дефинитивно сам најближи одлуци да узмем ТЦЛ 50 инча, 55 ми је пуно. (није ствар у цијени, већ простору)
Да будем искрен капирао сам да и Самсунг улази у ову категорију андроида, али евидентно не, иначе би вјероватно та марка имала приоритет.

Хвала још једном, ако неко има шта да дода или демантује, слободно, значиће.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]