banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 19:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1703 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pucnjava i tuča
PostPoslato: 13 Apr 2020, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
danijell je napisao:
Da, odmah će to inspektori na pik da stave. CajacMili89

Zamjena paše

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2020, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
"Godi'l S10 sa papirima u zamjenu, pola godne star?"

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
https://mondo.ba/Info/Crna-hronika/a1321625/Banjalucani-se-potukli-sa-trojicom-Turcina.html

Iskoči mi ovo danas, prvo je bilo ono sa ono curicom u Gospodskoj, pa onda ono bodenje tamo preko puta bivšeg Hotela Krajina, pa sada i ovo. Već ih viđam po gradu i vidim da su se 'odomaćili' tj. čini mi se da te svoje neke primitivne metode prenose i ovde kod nas.
Inače Turci važe za najnepoželjnije 'goste' u većini država u EU. Arapi uopšteno ne prezaju od 'domaćinskog' ponašanja u tuđim zemljama a to uključuje njihovo standardno dobacivanje (ženama uglavnom), 'isprovocirane' napade na žene (jer se obukla oskudno) itd itd. Ja recimo sa onim Indijcima studentima nemam nikakav problem, em nekako blago izgledaju, em zaista se ponašaju kao prosječni studenti. Ali kada vidim istetovirane 'sumnjive' Turke, sa svojim neartikulisanim ponašanjem, galamom i slično, nije mi svejedno.

Postavljam ovo ovde i da se malo prodiskutuje na datu temu. Recimo u Srbiji su u vezi migranata prvenstveno, ali i ostalih stranaca bile organizovane Narodne patrole. Da li je takvo nešto moguće i potrebno i kod nas ?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Pa s obzirom da je sve veca i veca navala stranih drzavljana-baustelaca, radnika i da vec polako pocinju probleme praviti, ne bi bila losa ta narodna patrola. Opet, s druge strane, nismo mi toliko velik grad poput Beograda, gdje ti ne mozes ni pohvatati sta se desava iza svakog coska. Ovdje kad krenu problem praviti kao za vikend, to se odmah sijece u korijenu. Bilo kako bilo, nadam se da ce organi reda poduzeti sve mjere da ih drze mirne.
A i isto se tako nadam da ce ovim politicarima u vrhu doci iz dupeta u glavu, da popravljaju stanje u drzavi, plate, zivot.. jer narod ode vani, a uvoze se ovi turci, pakistanci i ostali skart. Samim tim ce i vise problema biti

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 13:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kod mene u firmi ima desetak Turaka, rade već godinama. Nikakvih problema nije bilo. Jedan se odavno oženio našom ženom i naučio srpski, danas čujem da će ae ženiti još jedan.
Prije par mjeseci dvojica su se potukla između sebe i odmah sutradan dobili pedalu i ukrcali ih na avion kući.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka

E to je ta prica, da rade sve institucije posao kako treba i nema problema. Dakle, prvi problem, pedala druze dovidjenja. Jedino ne daj Boze, da nekome prvi problem bude neka nevina osoba iz grada.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Nije ovo nista kako ce biti za koju godinu. Tek su oni poceli dolaziti.
Dok se jos uzme neki kredit od saudijaca pa kad i oni krenu ubacivati svoje.

Tek ce njih biti. Nista ovo jos nije.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto saudijaca po SA, zadnjih 10-15 god kupuju po Ilidži i planinama imanja ...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
2 puta u 2 godine sranje napravili strani radnici i oni su veliki problem. 2 puta u toku dana naši rade sranja, ali jebat ga, naši su :D

Danas je svako novinar i samo daj da se priča o nekim bespotrebnim glupostima.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Riba smrdi od glave a cisti se od repa.

Uvijek je razmisljanje tesko i bolno.
Instikt i nagon je lakse slijedit i njime je lakse upravljat pogotovo kod copora ili krda a onda se to prenese na visi stepen evloucije tj plebes!!

Tesko je i nezahvalno baviti se stvarnim uzrocima puno je lakse pusti paru i navalit na emigrante bilo gjde i bilo kad.

Stvarni problem je zasto ne kako se povecavaju kvote emigranata svake godine!!?

Svakodnevo vidimo povecanje (kvota, viza, dozvola kako god ih nazivali privremeni, malo duze privremeni, najduze privremeni , trajni i ko zna sve kakvih status).

A kad se mjenja struktura mjenja se sve redom...od ponasana, obicaja, kulture tj nekulture, trgovina, restorana, skola, novina, politike i na kraju cijela drzava!!
Ne dolaze ti u talasima emigranti doktori i inzinjeri obrazovani ljudi vec sirotinja sa svojim obicajima i nacinom zivota uvijek svakud prvo oni i najvise preplave.

Profit ima svoju neumoljivu logiku koja nema izvoriste u kulturi, obicajima i tradiciji niti ga to tangira!!
Moja procena je 3-5 godina grad BL ce biti puno puno drugaciji.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Eto saudijaca po SA, zadnjih 10-15 god kupuju po Ilidži i planinama imanja ...

To i nas ceka. Mi smo sirotinja, pokupovace sve sto hoce za sicu. Federaciju su vec odradili.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Riba smrdi od glave a cisti se od repa.

Uvijek je razmisljanje tesko i bolno.
Instikt i nagon je lakse slijedit i njime je lakse upravljat pogotovo kod copora ili krda a onda se to prenese na visi stepen evloucije tj plebes!!

Tesko je i nezahvalno baviti se stvarnim uzrocima puno je lakse pusti paru i navalit na emigrante bilo gjde i bilo kad.

Stvarni problem je zasto ne kako se povecavaju kvote emigranata svake godine!!?

Svakodnevo vidimo povecanje (kvota, viza, dozvola kako god ih nazivali privremeni, malo duze privremeni, najduze privremeni , trajni i ko zna sve kakvih status).

A kad se mjenja struktura mjenja se sve redom...od ponasana, obicaja, kulture tj nekulture, trgovina, restorana, skola, novina, politike i na kraju cijela drzava!!
Ne dolaze ti u talasima emigranti doktori i inzinjeri obrazovani ljudi vec sirotinja sa svojim obicajima i nacinom zivota uvijek svakud prvo oni i najvise preplave.

Profit ima svoju neumoljivu logiku koja nema izvoriste u kulturi, obicajima i tradiciji niti ga to tangira!!
Moja procena je 3-5 godina grad BL ce biti puno puno drugaciji.

Ma kakav profit, sta lupas. Imaju oni para, ne dolaze oni zbog profita.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo zbog toga zbog profita i tako zadnjih 150 -200 godina, ali ne njihovog!! Oni su samo sirovina koja rinta!! Ne razumijes ti to drugar...!!
Btw, oni ne dolaze vec se dovode tj pripustaju organizovano i planski!!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nesto si ti pobrkao tu. Idi lezi.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Saudijci ne rade ni kod sebe, kamo li da dolaze sa rintaju u BiH. Da će da pokupuju nekretnine, hoće.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako može Lijevče polje, Posavina, par rijeka, šume i tako to...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 17:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Mene ne bi brinulo sve ovo, normalno došli ljudi da rade, da nemamo ovakve uhljebe, lopine i đubrad na vlasti.
Ti bi prodali majku rođenu za jedan mandat i još nešto keša usput (pošto su se već nakrali i previše), a kamoli da ne bi državu, rijeku, planinu, grad itd. A murija ko murija, oni su sluge svakog sistema.
A realno ne bih volio da mi za deset godina djeca idu u školu sa arapima, da mi Turci skidaju grb RS iz školske učionice jer ih to vrijeđa (Austrija), da mi sestre i tetke strepe po povratku iz grada jer u nekim dijelovima su 'arapi što znaju napasti žene'..Koliko god to ovako laički zvučalo radikalno, mislim da je sasvim legitimno. Jednostavno nismo ista kultura, tradicija, način života i sve ostalo. Prije bih prihvatio Ukrajince i Ruse recimo koji su opet bliži kulturološki i poimanjem svijeta (iako i tu ima razlike).
I lično mislim da njima ovde nije zanimljivo iz više razloga, prvi jer je naravno veća lova u Njemačkoj, Austriji, Švici itd. drugo, koliko normalan čovjek ovde ima problema sa 'našim' ljudima, onda zamislite koliko ovi 'naši' kupaju, zakidaju i otimaju strancima.
Ovaj primjer od zoke je krajnje pozitivan, i ja imam jedan iz okruženja gdje je lik za dopuštenje da uđe u državu (Turčin, nevezano za građevinu) čekao preko 2 godine i morao izvaditi malih milion papira. Iako nam na prvu ovako izgleda kao da ova priča od brale pije vodu, mislim da smo i dalje daleko od nekih najezdi migranata i slično. Kada Srbiju nisu već pojeli, mi smo znači još uvijek sigurni.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Saudijci ne rade ni kod sebe, kamo li da dolaze sa rintaju u BiH. Da će da pokupuju nekretnine, hoće.

Naravno ne govorimo ovde o tome. Ko kupuje nekretnine i gdje.
Kad se govori o mjenjanju strukture populacije na to najvise utice radna snaga 85% a 15% ostalo.
I taj Saudijac sto se doselio i kupio nekretninu u Sarajevu ili otvorio biznis u Sarajevu da mu cisit, pere ili radi u firmi zaposljava sigurno Njemce i Dance!!!
Ne, vec dovodi sirotinju iz najsiromasnijih zemalja svijeta!

Ne govorimo o tome ko kupuje nekretnine, sa time se ne menja demografija ako to neki ne razumiju jbg, za takve ljude je ono sto vjeruju istina!
A o vjeri i vjerovanju na cemu to pociva nebi sada...!

10 godina je puno. Sa danasnjim trendom u Evropi i Svijetu kao u regionu oko nas moja procjena je najvise 3-5 godina ce se vidjet vrlo znacajne promjene i ovde.

I moja procjena je ne Arapi vec Indija i okolina oni ulaze na velika vrata, za sada sto veca bijeda to jeftinija radna snaga i veca potraznja.
Ko ce da ti radi za minimum minimuma osnovo i najvaznije i jedino pravilo danas kao i uvijek bilo.... sve ostalo je sporedno i prazan narativ!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pa samo je manja “ uvezla “ 30ak nepalaca da rade za nepunih pola godine. A gdje je baustela tek..

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Ti što kod nas dolaze iz Turske da rade, da li su Turci ili Kurdi? Kontam da su Kurdi iz onih planinčuga, kakav tamo standard može biti nego loš.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1703 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]